2011. december 5., hétfő

Izlandi példa 101-ed szer

Izlandi példa 101-ed szer

Világpanoráma-Szaniszló Ferenc vendége Drábik János


Elhallgatott igazság 

Az Izlandról csak válsága idején lehetett hallani. Ám azóta politikusokat, bankárokat ítéltek börtönbüntetésre, emellett népszavazáson utasították el az államadósság visszafizetését.

Vulkán kitörésA média az utolsó részletekig tájékoztat bennünket, az arab világ eseményeiről, az európai gazdaság, a valuta és az Unió rogyadozásáról. Mélyen hallgattnak viszont arról a polgári forradalomról, amely két éve történt Izlandon, valamint az azt követő eseményekről. Az északi országban az emberek kikényszeríttették a kormány távozását, és egy új alkotmány elfogadását. Ám az ott történő változásokat finoman szólva is mellőzi a világsajtó, ugyanis bizonyos szempontból veszélyt jelentene annak bemutatása a válságban vergődő unió tagállamaiban.

Az izlandi emberek kiállásának köszönhetően a bankokat államosították, valamint népszavazáson nyilatkoztatta ki az állampolgárok többsége, hogy a politikusok döntései miatt kialakult válsághelyzetben nem hajlandó az államadósságot visszafizetni.

Az új izlandi alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője az állampolgár, és nem a politikus. Izland mutathatna kiállásból példát, a békés és tisztességes átmenetre, abban az esetben, ha a médiumok jelentősebben foglalkoznának az ott történő folyamatokkal. Ez a modell bebizonyította, hogyan lehet elérni, hogy a politikai vezetők figyeljenek az állampolgárok követeléseire és azok érdekében tevékenykedjenek.
Egy kis ország nagy dolgai

Izlandi események röviden: 2008-ban az ország csődbe ment.

2009-ben nagyszabású tüntetések voltak az izlandi parlament előtt, a tüntetések következtében lemondott az elnök valamint felbomlott a kormánykoalíció. A politikusok emellett viszont hangsúlyozták az államadósság visszafizetésének fontosságát.

2010-ben az emberek ismét utcára vonulnak, hogy tüntessenek az úgynevezett Icesave-törvény elfogadása ellen. Az Icesave-törvény annak a 3,9 milliárd eurónak a visszafizetéséről szól, amelyet korábban London és Hága, azaz Nagy-Britannia és Hollandia adott arra, hogy kártalanítani lehessen az Icesave izlandi internetes bank csődje miatt veszteségeket szenvedő brit és holland bankbetéteseket. A törvény ellenzői brit-holland diktátumnak tartották a megállapodást, és azt mondták, annak végrehajtása túl súlyos terheket róna a világgazdasági válság miatt amúgy is nehéz helyzetbe került izlandiakra. 2010-ben az izlandi köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, konzultál ez ügyben az Európai Unióval. A tüntetések hatására népszavazást tartanak, amelynek eredményeként az állampolgárok 93 százaléka elutasítja az államadósság ezen részének visszafizetését, a briteknek és a hollandoknak.

Megindul a politikusok tevékenységének kivizsgálása, valamint jogi felelősségre vonásuk. A politikusok mellett több bankvezetőt és menedzsert is elítélnek, emiatt többen közülük sietve elhagyják az északi országot.

2011-ben új alkotmányt fogadnak el, amely a korábbival ellentétben már nem a dán alkotmány másolata. A 25 tagú alkotmányozó testület tagjai a nép közvetlen választott képviselői, sőt az interneten is bárki tehet javaslatokat az új alaptörvényhez. Az új, az állampolgárok megkövetelte felelősséget is magában hordozó alkotmány és a megváltozott politikai légkör miatt a mostani politikai döntéshozók már azzal a tudattal végzik munkájukat, hogy jogilag felelnek azért, ha ismét elkótyavetyélik a rájuk bízott javakat.
Elhallgatott igazság?

Az izlandi forradalom rövid történelme dióhéjban: az egész kormány lemondatása, a bankok államosítása, általános népszavazás kiírása, a válságért felelős döntéshozók, jogi felelősségre vonása, akár letöltendő börtönbüntetésre ítélése, az állampolgárok elvárásai szerinti alkotmány elfogadása.

Az Izlandon történő eseményeket a nemzetközi politika képviselői, így Angela Merkel német, Nicolas Sarkozy francia, David Cameron brit, José Luis Rodríguez Zapatero spanyol vagy Silvio Berlusconi olasz elnökök is figyelemmel kísérték. Ám sokak szerint azonnal felismerték annak veszélyeit is, hogy ami Izlandon történt, az a nagy európai államokban is végbe mehetne. Ám itt van a feltételes mód. Ugyanis az országok vezetői tisztában vannak azzal, hogy ha a meghatározott tánclépésekben folyó gazdasági és pénzfolyamatokat leváltja a józan ész szava, az megváltoztathatja az eddigi gyakorlatot, sőt Európa egész berendezkedését, erőviszonyait.

Sokak szerint ezért lehet még példa szinten is ritkán hallani az izlandi modellről. A sajtóban, úgy tűnik Izland addig volt érdekes, amíg a válságot lehetett vele ábrázolni, különutas politika tekintetében már nem beszélnek az északi országról.
Világméretű jelenség

Mindennek ellenére, akaratlanul is terjed az izlandi forradalom hangulata egész

Európában. Sőt ha az Amerikában elindult Occupy Wall Street, azaz a Foglaljuk el a Wall Street-et mozgalmat is ide vesszük, amely már Nagy Britanniában, sőt Európa nagyvárosaiban is megmutatta erejét, akkor beszélhetünk nemzetközi jelenségről.
Végezetül pedig, néhány érdekesség:

A világ legrégibb parlamentje az izlandi Althing, amelyet 930-ban hozták létre. Egyes források szerint a világ első alkotmányát 720-ban írták Izlandon. Az ezt követő második alkotmány, pedig Magyarországon született: ez Szent István intelmei Imre hercegnek.
V.I.-Argo - polgar.jobbik.hu 

Az izlandi forradalom 
- Mivel magyaráznád az összeomlást, abból a szempontból, hogy milyen volt korábban?

- Az alapvető dolgok nem változnak. Mint ez a medence. Ezt a gazdasági összeomlás nem változtatja meg... még. Az összeomlást megelőzően egyfajta utópiában éltünk, egy nagyon furcsa világban. Mivel az izlandi bankok hatalmas összegeket kaptak a külföldi nagybankoktól, így rengeteg pénz jött Izlandra. Ahogyan máshol is, az ingatlanpiac nálunk is nagyot robbant. És azt mondanám, hogy az alapvető változás... még nem következett be. Mivel pillanatnyilag minden jegelve van. A kormány még nem igazán néz szembe a problémával. A háztartások talán 45-50%-a gyakorlatilag csődbe ment és senki nem tett még semmit. Nincsen semmiféle terv a megmentésükre. Szóval ami történt, az egyfajta nagy psszt... és... nyilván az emberek most nem férnek hozzá semmiféle pénzhez. Korábban túl nagy hozzáférésük volt a pénzhez és elpazarolták. De én azt mondom, hogy a népnek van ehhez a legkevesebb köze. Az egész mögött néhány bűnöző politikus és bankár áll. A nagy változás most az emberek hozzáállásában megy végbe, ami nagyon jó. Visszatérnek a gyökereikhez, ehhez itt [a gejzírmedencére mutat], visszatérnek ahhoz, ami igazán számít. Kevésbé szól már az élet a Range Roverek-ről, a nagy terepjárókról és a drága házakról, hanem inkább a természetről, ami úgy gondolom, hogy nagyon helyes. Egy időre elvesztettük a kapcsolatot a valósággal, és szerencsére az emberek most egyre inkább kezdenek rájönni, hogy milyen gazdagok is vagyunk, hogy olyan kultúra és természeti erőforrások jutottak nekünk, amilyenek. Úgyhogy ezért voksoltunk nemmel a népszavazáson.
- Igen

- És most nagyon büszke vagyok arra, hogy izlandi vagyok. Mert nemet mondunk. És tettük ezt annak ellenére, hogy a kormány könnyedén manipulálta a legtöbb újságot, és az üzenetük az volt, hogy ha nemet mondunk, mi leszünk az északi Kuba. Ez az ijesztgetés taktikája volt. Azt mondták, hogy ha nemet mondunk, akkor a munkanélküliség meg fog duplázódni, a szegénység nőni fog, nem lesz bevételünk és munkánk, és nem lesznek hitelek. De szerencsére az emberek rájöttek, hogy nincs szükségünk hitelekre. Mindössze helyesen kell cselekednünk. Valójában az egész világnak erre lenne szüksége. Hogy helyesen cselekedjen. Ne azt, amit a bankároktól való félelemében tenne, hanem ami a helyes. Minthogy most épp a hátam mögött kel fel az éjféli nap...
(...) 
http://endredy.wordpress.com/2011/08/03/az-izlandi-forradalom/
Videó: 
http://www.youtube.com/watch?v=EO9LKo0NPm4 


Drábik János - Lesz háború...? (1.)


Drábik János - Lesz háború...? (2.)


Európai lázadásoktól félnek a britek 
2011-11-27. 11:18 
Kuruc.info
Az eurózónában található brit nagykövetségek utasítást kaptak a londoni külügyminisztériumtól, hogy készítsenek terveket az ott élő britek átsegítésére az euró összeomlásán és az ezt kísérő tüntetési hullámokon - írja a Telegraph.

A lap arról ír, hogy miközben Olaszország egyre nehezebben jut hitelhez, Spanyolország pedig egy nemzetközi mentőcsomag igénybevételén gondolkozik, Nagy-Britannia miniszterei egyre valószínűbb forgatókönyvnek tartják, hogy megtörténik a korábban elképzelhetetlen, és felbomlik az eurózóna.

A minisztériumok ezért felkészülnek a legrosszabbra, és úgy kalkulálnak, hogy csak idő kérdése a közös európai pénz megszűnése.
A külügyminisztérium ezért adott nemrég utasítást arra a nagykövetségeknek, hogy kezdjék meg a felkészülést a legrosszabb eshetőségekre, így a görögországihoz hasonló folyamatos tüntetésekre és általános társadalmi elégedetlenségre is.

Emellett a diplomatáknak arra is fel kell készíteniük az eurózónában lakó több tízezer brit állampolgárt, hogy egy esetleges pénzügyi összeomlás elérhetetlenné teheti a bankszámláikat, így könnyen készpénz nélkül maradhatnak. 
(Index) 

Lesz-e világháború? 1.rész


Lesz-e világháború? 2.rész


Összeesküvésből valóság lett -
Az állampolgár az ellenség 
2011. november 27., vasárnap 
vilaghelyzete.blog
Összeesküvés-elméletből nagyon hamar valóság lett! Ezreket tartóztatnak le, mert tiltakoznak a koorporáló cégek és bankok kizsákmányolása ellen..., "halálos könnygázzal" lövik szét a tüntetőket Egyiptomban..., Európa hamarosan utcára vonul...Az USA viszont lép... 

Jövő héten szavaz az amerikai szenátus arról a titokban elkészült 
törvényjavaslatról, mely lehetővé teszi ezután, hogy a hadsereg állampolgárokat internálhasson mindenféle vádemelés vagy tárgyalás nélkül.
A tervezet a mostani és mindenkori elnöknek jogot ad arra, hogy az USA teljes területén - mintha harcmező ("battlefield") lenne hadsereget vegyen igénybe és civileket - akár saját kertjükben letartóztathassanak mindenféle előzetes eljárás nélkül. (
írja a washingtoni választási iroda egyik képviselője).
Ha minden igaz, hétfőn döntenek arról az un. 
Nemzetvédelmi Felhatalmazási törvényjavaslatról, mely törvénybe mondja a határozatlan idejű fogva tartást, mely a Patriot Act és 9/11 után eddig csak terroristagyanús személyekre volt alkalmazható. Ezután bárkire.
Most már csak a mesevilágban élők nem fogadják el, hogy mire is kellett az USA-nak a 9/11 támadássorozat saját maga ellen. Látjuk az USA háborúit és világháborús készülődését és látjuk hogyan vette el a szabadságjogokat és mire készül még belföldön.

Nem, ez nem valami összeesküvés-elmélet, hanem a jelen !
Lehet, hogy eddig az volt, de a szemünk láttára válik valósággá, amiről Alex Jones beszél folyamatosan az Infowars.com-on és amiről nyáron írt a Világ Helyzete.
A forgatókönyvről már többször is írtunk... Legyen szó az "Angol-Szász Misszió"-ról vagy a szabadság felszámolásáról, ami most zajlik.
Az a 800 FEMA internáló tábor, ami az utóbbi pár évben épült, nem céltalanul, hanem igenis okkal készült, ha elszabadul a helyzet.
(
FEMACamp - American Locdown teljes 86 perces film)
(
USA = Police State - Rendőrállam a 21.Században)
+POLICE STATE 4: RISE OF FEMA full film 2h:20min
Sőt ha megnézzük a jelenlegi világpolitikai lejtmenetet, a hirtelen ellenséggé váló Kelet... oroszok, kínaiak internálása is azonnal megkezdődhet ezekbe a táborokba, ahogy megtették már ezt a japánokkal is. Csak most sokkal nagyobb méretekben gondolkodnak az Irányítók.
(
"FEMA koncentrációs táborok készen" dokumentum)

Szintén mai hír, hogy 
brit külügyi szakértők is arra figyelmeztették James Cameron-t, hogy lázongásokra kell felkészülni hamarosan az EU-ban is - Főleg Olaszországban és Spanyolországban először, amikor összeomlik az Euró....A kormányuk azon alapozva tervez, hogy az Euró összeomlása már nem "igen vagy nem", hanem "mikor" kérdése. "Az a mi érdekünk, hogy kijátszanak minden időt, amit lehet, mert annál több időnk marad felkészülni" - mondta a miniszter. 

Ezzel párhuzamosan zajlik az európai államok szuverenitása feletti hatalomátvétel.
É
s ahogy írják: "Bankárok ragadták meg Európát...a Goldman Sachs vette át".

Szemernyi kétségünk sincs már efelől, hiszen nyíltan csinálják. Mindegy, hogy olasz, görög vagy magyar miniszterelnökről van szó. Elég csak a mostani Moody's leminősítésre gondolni, mely Warren Buffet milliárdos befektetési vállalata egyébként. Mi pedig egy zseton vagyunk a nagy "Illuminopoly" táblán, amin forintgyengítéssel milliárdos hasznokat lehet realizálni naponta... Lengyelország felminősítésre számított mellesleg, mert olyan jók a mutatói, de ők is le lettek degradálva...
Cél a nemzetállamok megölése és a nemzeti érdekek felszámolása! Semmi nem véletlenül történik!

Nagyon jól tudják az adott ország közvéleményét is manipulálni. Mindenhol ezt tapasztaljuk...: összeroppantják, a gazdaságokat adóssággal, meggyengítik valutákat spekulációkkal /az amúgy is (deviza)hiteleket nyögő nemzeteknek ez a méreginjekció/ és az elégedetlen tömegek elégedetlenségeként - akiknek fogalmuk sincs a háttérben zajló folyamatokról - a saját polgárok viszik majd be a kegyelemdöfést az általuk megválasztott kormányoknak.

A problémamegoldás már automatikus: azt a választ adják majd, hogy külső segítségre van szükség, aki pont valami uniós biztos vagy világbanki vezér lesz természetesen.
"Szépen lassan" ők állnak majd az államok élén, az elégedetlenkedő embereket a hadsereggé formálódó rendőrség fogja világszerte egy elnyomó rendszer gépezeteként beterelni a VILÁGKORMÁNY irányítása alatt álló államba, ahol mindenki engedelmeskedik, nincs nemzet, nincs készpénz, nincs vallás és hamarosan család sem. Mindenki megkapja a kis RFID azonosító chipjét a bőre alá, melyek gyártása már most is zajlik VeriChip néven...

De nem kell izgulni, ez nem fog már mindenkire vonatkozni és nem is érint mindenkit!
Csak azt a maradék kb.1 milliárd embert.....amit célul tűztek ki a Georgia-i Tanúköveken...akik túlélik AZT, aminek előkészítése szintén a szemünk előtt zajlik!

Ja, hogy hová tűnik a 6milliárd ??? Ezt mindenkinek a fantáziájára bízom.... Bár Ők amúgy is 500milliót írtak azokra a kövekre, úgyhogy még örüljünk...
És bocsánat, ha kicsit cinikus voltam... 

Drábik János Irán és Izrael viszonyáról beszél..



16 dolog, amit a líbiaiak nem fognak tapasztalni a "NATO demokráciában" 

1. Líbiában mindenkinek állampolgári jogon jár az ingyenes elektromos áram, vagyis senki sem fizet villanyszámlát

2. Líbiában a bank állami tulajdonban van, és 0% kamatot számít fel a líbiai állampolgároknak adott kölcsönök után,

3. A saját otthon alapvető emberi jog Líbiában.

4. Minden újdonsült házaspár 60 ezer Dinárt (kb. 50.000 USD) kap az államtól, hogy az első otthonukat megvehessék, és családot alapíthassanak.

5. Az oktatás és az egészségügyi ellátás teljesen ingyenes Líbiában. Kadhafi "rémuralma" előtt a líbiaiak 25%-a tudott írni-olvasni, ma ez az arány 83%!

6. Ha egy líbiai állampolgár gazdálkodással szeretné megkeresni a kenyerét, akkor az államtól kap földterületet, házat, gazdasági épületeket, vetőmagot illetve az induló állatállományt. Mindezt természetesen ingyen!

7. Ha egy líbiai polgár nem talál az országon belül olyan oktatási intézményt, vagy egészségügyi ellátó helyet amire szüksége van, az állam fizeti a külföldi tanulását vagy ellátását. Ezen kívül havonta 2300 USD ellátást biztosít lakhatásra és autókölcsönzésre.

8. Ha egy líbiai autót vásárol, az állam kifizeti a vételár felét.

9. Líbiában a benzin ára 0,14 USD literenként. Ez a mai magas USD/HUF árfolyammal számolva is csak 31 Ft...

10. Líbiának nincs külső adóssága, a háború nyomán a nemzetközi bankokban befagyasztott betéteinek összege hozzávetőleg 150 milliárd USD. Szerintem sosem fogják viszont látni...

11. Ha egy líbiai nem talál munkát a diplomája megszerzése után, az állam mindaddig fizeti neki az adott ágazatra jellemző átlagbérrel megegyező bérpótló támogatást, míg nem talál munkát.

12. A líbiai olajexportjából befolyó pénzek egy részét az állam közvetlenül a líbiai polgárok bankszámlájára utalja. Minden állampolgár részesedik tehát a nemzeti ásványkincsek értékesítéséből származó bevételekből.

13. Minden anya aki gyermeknek ad életet, 5000 USD-nek megfelelő összeget kap.

14. Az élelmiszereket ártámogatással lehet megvásárolni, 40 loave kenyér 0,15 USD vagyis kb. 34 Forint. Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy hány kiló 40 loave..

15. A líbiaiak 25%-a rendelkezik egyetemi diplomával.

16. Kadhafi öntözési projektjének köszönhetően a sivatagi ország gyakorlatilag egész területe ellátott ivóvízzel.

Megfeledkeztem róla, de most pótolom a mulasztásomat. Néhány sor a líbiai adórendszerről:Líbiában minden jövedelem adóköteles. Havi 1000 LD jövedelemhatárig (ez kb 189.000 Ft) 5 azaz ÖT % az adókulcs, e fölött 10%

Mindenki fizet ezenkívül jövedelemtől függően 1-3% úgynevezett Dzsihád adót, és 3,75% nyugdíj járulékot. Ezek önmagukban is barátságosnak tűnnek, főleg, ha beszámítjuk, hogy nincs villanyszámla, és évente mindenki kap állami támogatást (gondolom, ez az olajexportból származó juttatás), ami egyedülállóknak 1800 LD/év, házasoknak 2400 LD/év és még gyermekenként további 300 LD/év. Aki nem hiszi, járjon utána: 
http://www.worldwide-tax.com/libya/libya_tax_regime.asp

A bejegyzésnek ezzel még nem értünk a végére, még egy fontos dolog van, ami mindenképpen említést érdemel.

Mielőtt a NATO és az USA bombázni kezdte Líbiát és üldözni Kadhafi elnököt, az ENSZ egy díjat akart adományozni az ezredes részére, az emberi jogok területén elért eredményeiért. Nem furcsa, hogy az az ember, akit az ENSZ márciusban még kitüntetéssel jutalmazna az emberi jogok területén elért eredményeiért, az őszre "brutális diktátor"-rá válik? Nem meglepő, de elképesztő!

Itt olvasható az Egyesült Nemzetek Közgyűlésének Emberi Jogi Tanácsa közgyűlésének jelentése:
http://www2.ohchr.org/english/bodies/hrcouncil/docs/16session/A-HRC-16-15.pdf

Egy mondatot lefordítottam azoknak, akik nem kívánják elolvasni az egész jelentést:

"Több delegáció is elismeréssel vette tudomásul az ország (Líbya) elkötelezettségét az emberi jogok területén. . "

És most nézzük, hogy mely országok képviselői értettek egyet Kadhafi ezredes díjazásával (szintén a fenti dokumentumból derül ki):

Dánia, Kína, Olaszország, Hollandia, Mauritánia, Szlovénia, Nicaragua, Oroszország, Spanyolország, Indonézia, Svédország, Norvégia, Ecuador, Magyarország, Dél-Afrika, a Fülöp-szigetek, Maldív-szigetek, Chile, Szingapúr, Németország, Ausztrália, Kazahsztán, Lettország, Angola, Nigéria, Kongó, Burundi, Zambia, Ruanda, Burkina Faso, Szenegál, Elefántcsontpart, Dzsibuti, Zimbabwe.

Ezen országok NATO képviselői a jelek szerint nem osztották ezt a véleményt...

És bizony-bizony, Magyarország képviselője is egyetértett abban, hogy Kadhafi ezredes díjat érdemel. Vajon melyik politikus "honfitársunknak" illett volna Kadhafi halálának napján szembeköpnie saját magát?
http://www.menszt.hu/a_tarsasagrol/magyar_ensz_kepviseletek_es_nemzeti_bizottsagok

Források: 
http://nsnbc.wordpress.com/2011/11/01/un-report-offers-smoking-gun-proof-of-nato-and-us-lies-about-libya/ http://www.mathaba.net/news/?x=629174
Read more: 
http://www.emberiseg.hu/portal/blog/2011/11/meghokkento-libia/#ixzz1f0KfWTef 


Részlet Brandrede Farrakhan beszédéből (HunSub)


Brandrede Farrakhan felrázó beszéde a vezető médiához (HunSub) 
KI LESZ MAGYARORSZÁG FARRAKHAN-JA???

"....és nem tudjátok.
Az az amerikai nép piszkos elárulása, hogy nem mondjátok el a valóságot.
Mert féltek, hogy ha elmondjátok az igazságot, a főnökötök kirúg.
Ez egy szar helyzet, az nem demokrácia, amikor a sajtó nem szabad.
Mindahányan rabszolgák vagytok, és ezt még élvezitek is, tehát megérdemlitek, amit kaptok...
a demokrácia elsorvasztását.
Hamarosan rajtatok fog röhögni a világ.
A gyerekek elfoglalják a közterületeket, New-York, Boston, Washington, Chicago, San Francisco, és a többi városokban.
Miért? Mert számukra nem vagytok információs forrás.
Mennyi idő kellett ahhoz, hogy megírjátok, mi történik New Yorkban?
Két hét kellett hozzá, mert ugyanazok az emberek irányítják a bankokat, akik a médiát is irányítják.

Ezt ti mind tudjátok, de be vagytok szarva, nem írjátok meg.
De az Isten Farrakhanra bízta, hogy helyettetek elmondja.
És egyszer talán bátrak lesztek és Amerikának szabad médiája lesz.
HÁTTÉRBŐL: örülök neki, én semmit se hallgatok el.
Valakinek meg kell mondani nektek az igazat. Kell valaki, aki nem fél a haláltól.
Ti nem vagytok szabadok. Nem tudjátok mi szabad fehérnek, szabad négernek, szabad mexikóinak, szabad arabnak lenni.
Ha nem mered elmondani az igazságot, mit fog a gyereked kapni a társadalomtól?
Köszönet istennek, hogy a fiataloknak itt van az új technológia... ZŰRZAVAR
Brzezinski azt mondta: tegnap könnyebb volt 1 millió embert irányítani, mint megölni, de ma könnyebb 1 milliót megölni, mint irányítani....
mert a szellemet kiengedték a palackból.
Az emberek az egész világon felébrednek.
Nektek is fel kell ébredni, és akkor lesz szabad Amerika, és lesz jövőtök.
De ha féltek... Mitől féltek? Egyszer úgyis meghaltok.
Hova tudtok elrohanni a halál elől?
Ha szeretitek Amerikát, akkor harcoljatok Amerikáért, hogy szabadok legyetek."
http://www.youtube.com/watch?v=RItaQwRYesU

Az EU alkonya: "szupereurópai" klubot akar Merkel és Sarkozy 
2011, november 27 - 15:49 MTI - 
barikad.hu
Betelt a pohár Angela Merkel és Nicolas Sarkozy számára, ezért berlini lapértesülés szerint a német kancellár és a francia államfő az euróválság megoldása érdekében villámgyors ütemben drasztikus intézkedésekhez folyamodna, és szükség esetén egyfajta elitklubot hoznának létre az euróövezeten belül.

A Welt am Sonntag című vasárnapi újság arról számolt be, hogy Merkel és Sarkozy már meg is állapodott a szükségesnek vélt intézkedésekről, illetve a menetrendről. Eszerint a kancellár és francia partnere mielőbb egy új stabilitási paktumot kíván kötni azokkal az euróövezeti tagállamokkal, amelyek készek a szigorú takarékosságra, és nem hajlandó várni valamennyi uniós tagállam megegyezésére.

A lap tudósításából kitűnt, hogy Angela Merkel és Nicolas Sarkozy a közös javaslatok előterjesztésével nem várná meg az Európai Tanács december 8-i csúcstalálkozóját, hanem javaslatait már a jövő héten ismertetni akarja. Mindez magában foglalja, hogy szükség esetén egyfajta elitklub jönne létre az euróövezeten belül. Az úgynevezett "szupereurópaiak" klubjára külön rendelkezések vonatkoznának.

Mindez - mint az újság értesült - a schengeni megállapodáshoz hasonlítana, azaz az "elit" országokat külön rendelkezések kötnék. Mégpedig közöttük egy olyan megállapodás jönne létre, amely szigorú deficitkorlátokat irányozna elő, továbbá közvetett ellenőrzési jogokat biztosít a nemzeti költségvetések esetében. Ezt tartalmazná az új stabilitási paktum, és létrejönne a takarékossági intézkedésekre kész országok koalíciója.

Német kormányforrások szerint Merkel és Sarkozy mindezzel demonstrálni kívánja eltökéltségét az adósságválság mielőbbi megoldására. A két vezető azt reméli, hogy mindez már a jövő év elején életbe léphetne.

A terv magában foglalja az Európai Központi Bank (EKB) nagyobb szerepvállalását a válság elleni harcban. Mindezt Németország, illetve személy szerint Merkel kancellár mostanáig hevesen ellenezte, a jelek szerint azonban kezdi feladni erre vonatkozó szembenállását. Az EKB ugyanakkor megőrizné függetlenségét, az országok semmilyen utasítást nem adhatnának.

Az idézett források utaltak arra is, hogy Németország és Franciaország immár együttesen áll ki az európai szerződések módosításának szükségessége mellett. Berlin és Párizs szerint ez nem húzódhat el, legfeljebb egy évet vehet igénybe. A már említett stabilitási paktummal ugyanakkor a német kancellár és a francia államfő közvetett nyomást kíván gyakorolni azokra az országokra, amelyek ellenzik a szerződések módosítását.

A Welt am Sonntag által idézett szakértők szerint Merkel és Sarkozy javaslataiban még több tisztázatlan dolog van, azok azonban egyértelműen jelzik, hogy a német kancellár és francia kollégája határozottan kézben akarja tartani az irányítást. Akár olyan áron is, hogy egy "kétsebességes" euróövezet jön létre.

Az Európai Unió jelenleg érvényben lévő alapszerződése lehetővé teszi a "fokozott együttműködést" legalább 9 tagállamot mozgósító kezdeményezések esetében. 


Politikai játszadozás hazaárulókkal

Lakatos Pál: A Janus-arcú Orbán Lakatos Pál: A Janus-arcú Orbán (Magyar Világ, 2005. aug. 18.) 
2011.12.01. 00:20 
kkbk.blog
Liberális Izraelben, nép-nemzeti itthon 

Mi, itt a Magyar Világban és más helyeken, ha csak egy kicsinyke nyilvánosságot is kapunk, folyamatosan kérdezünk, és tényeket közlünk, a rendszerváltozásnak nevezett, hazugságos másfél évtizedről. Választ viszont soha nem kapunk, ha csak nem tekinthetjük válasznak a szerkesztőségi iroda elleni rendszeres maffiatámadásokat, telefonbeszélgetéseink illegális lehallgatását, az életveszélyes fenyegetéseket és az ellenünk irányuló gyilkossági kísérleteket. De cáfolat az általunk közzétett, nemzetet kirabló folyamatok feltárásával összefüggésben, soha nem érkezik. Mintha nem is magyarul, hanem valamilyen holt nyelven tennénk fel kérdéseinket.

A múlt heti számunkban is közöltünk és kérdeztünk. Nyilvánosságra hoztuk például, hogy mi is történt a Soros-ösztöndíjas, az Európai Liberális Párt egykori alelnöke, Orbán Viktor legutóbbi izraeli látogatásán. Leírtuk, hogy a Fidesz-vezér "izraeli engedélyt kapott, hogy a választások után miniszterelnök lehessen". Nem Izraelben, hanem idehaza, Magyarországon. Ha most nagyon jámbor akarnék lenni, megint csak kérdeznék, miért kell Izrael engedélye ahhoz, hogy Orbán Viktor miniszterelnök lehessen Hazánkban? Nem országgyűlési választásokon dől el ez a kérdés? Nem a szavazók akaratából győztes párt elnöke alakíthat kormányt, a köztársasági elnök felkérésére? Egyáltalán, a választások során a köztársasági elnök ad kormányalakítási megbízást annak a párt által jelöltnek, akitől reméli, hogy működőképes kabinetet tud összeállítani? De miért van ehhez szükség Izraelre? Vagy ami itthon, egy-egy országgyűlési képviselői választáskor, miniszterelnök-jelölési megbízáskor történik, az mint csupán kábítás, a nép butítása? Menjetek csak, töltsétek meg voksaitokkal az urnákat, azokat szépen meg is számoljuk, összeadjuk, és eredményt hirdetünk. De a győztest Izraelben nevezik meg?

Orbán Viktornak, ha miniszterelnök lesz "Minden közszereplésének az izraeli és a zsidó érdek megjelenítését is tartalmaznia kell." Milyen csodálatos is ez a magyar nyelv, azzal az egyetlen "is" szó közbeszúrásával esélyt ad nekünk arra, hogy a miniszterelnök a mi miniszterelnökünk IS lehessen. Legalábbis egy picinyke mértékig. És egy picinyke ideig? Mert a követelésként megfogalmazott kérésből, a leírt és idézett mondatból egyszer csak eltűnik az "is", és Orbán, ha miniszterelnök lesz, már csak az izraeli és a zsidó érdekek megjelenítésére kötelezhető? Ezért meg miért kellett Izraelbe menni? Nem így történik ez már tizenöt éve, kormányról-kormányra, nálunk? A különbség csupán annyi, hogy a Tel-Avivban megfogalmazott parancsok, ilyen egyértelmű megfogalmazásban, eddig nem kerültek nyilvánosságra.

"Az izraeli beruházók (behatolók) valamennyi befektetése a jövőben kikerül a magyar hatóság engedélyezési köréből" - idéztük tovább "Tudósítónk" segítségével az elmúlt héten a leendő magyarországi miniszterelnökre vonatkozó verdiktet.
De hát eddig, hogy történt, van olyan tervezett beruházás, aminek megvalósítását Izraelben eldöntötték és egy hazájáért, környezetéért, a polgárokért aggódó kormány, ha az nekünk, magyaroknak kártékony volt, meggátolta volna? Ismereteim szerint nekünk magyaroknak nincs!

Itt egy Izraelből érkező "befektető (behatoló)", tehát moszados ügynök, bárhol, bármit megvásárolhat, ingyen, vagy néhány fillérért, esetleg banki hitelt felvéve a tranzakcióra, de a banki kölcsönt soha vissza nem fizeti. Így történt ez az Óbudai Hajógyári-szigeten is. Meg több más helyen, Hazánkban. Aztán, amikor már birtokon belül vannak az üzletembernek álcázott betolakodók, lerombolnak mindent, történelmi emléket eltüntetve, a hozzá kapcsolódó nemzeti értékeket is, s kialakítják - néha, néhol megvesztegetések árán is - a saját, bennünket onnan kirekesztő, tőlünk, attól elzáró épületegyütteseiket, vigalmi negyedeiket, kis Izraelt csinálnak belőle. Előbb csak egy-két helyen, aztán teljes Magyarországon. A Talmud szellemében, és a mi függetlenségünk jegyében. Cipőpucolónak talán meghagynak bennünket. A "Tudósítónk" által felsorolt, Izraelben Orbán Viktornak, miniszterelnöksége feltételeként megfogalmazott pontok közül még egyet idézek: "Hatósági eljárást, izraeli állampolgár ellen Magyarországon csak és kizárólag a Moszad, tehát az izraeli követség engedélyével folytathatnak a magyar hatóságok." Ez aztán a hazaárulás, jajdulhatnánk fel, bár mindegyik felidézett pont ebbe a kategóriába tartozik, ha nem ismerném a "rendszerváltozás" alatt történteket. A sok-sok hazaáruló és hazaárulás közül most arra az egyre gondolok, amikor Antallék meghozták a titkos kormány-határozatot, amely szerint a magyar nemzetbiztonsági szolgálat nem akadályozhatja - Magyarországon - az izraeli titkosszolgálat, a Moszad tevékenységét. Ha mindezt ismerve elgondolkodunk, már azt sem tudjuk eldönteni, hogy a tizenöt év alatt ki volt, ki jelenleg a legnagyobb hazaáruló. Jelöltből van elég!

S ha ehhez még azt is tudjuk, hogy Izraelben törvénybe iktatták, hogy saját titkosszolgálatuk, bármely országban, izraeli engedéllyel gyilkolhat is (?), a mieink meg, antalli örökségként, nem léphetnek fel ellene, még a Közel-Keletről érkező ügynökök közelébe sem mehetnek, akkor aztán igazán elképedhetünk. Ha csak az itthon törvényt készítők, minisztériumokat és országot irányítók között nem bújik meg egy-egy, mit egy-egy, rengeteg Moszad ügynök. Akikre szintén érvényes Izrael parancsa és Antall titkos kormányhatározata. Korábban, újságcikkeinkben,megneveztünk jó néhány, önmagát magyarnak mutató, hazai Moszad-ügynököt, s rengeteget, az onnan hozzánk küldöttek közül, akik üzletembernek álcázva magukat, rabolnak, fosztogatnak. Mint tették azt 150 évig a törökök, aztán az osztrák-labancok, meg a mostani hatalmasságunk által is oltalmazott és kiszolgált "dicsőséges felszabadítók", az oroszok. De egyszer mindnek el kellett takarodni ebből a Hazából. Így lesz ez most is, csak legyen erőnk kivárni, bátorságunk, hitünk küzdeni érte.

De térjünk vissza a mi Viktorunk, a nemzet bálványa, izraeli baráti látogatásához, amely a szokásos szertartásos népbutításhoz, a tusnádfürdői találkozóhoz is kapcsolódik. Itt, Erdélyben Rákosizott, Kun Bélázott, kommunistázott, az egykori téesz párttitkár fia, Orbán Viktor. Nem tudom, az azóta kapitalistává vedlett Orbán apuka mit érezhetett fia mondatainak olvastán? De hagyjuk a kőbányákat. Inkább a párttársra, az egykor Orbán-kormány volt miniszterére, Fónagy Jánosra gondoljunk. Amikor tusnádfürdői, genetikailag kódolt kijelentései miatt, Orbánt egyesek antiszemitázni kezdték, megszólalt Fónagy, valahogy ekképpen: Én, mint magyarországi zsidó, kikérem magamnak, hogy azt az embert, Orbán Viktort, akit izraeli látogatásakor, a knesszetben, az ottani parlamentben felállva tapsolt a képviselők hada, s akit az ottani ház elnöke, mint Izrael igaz barátját mutatott be, bárki is antiszemitának merészeljen nevezni. Ennek, az önmagát zsidónak és nem magyarországi zsidónak valló volt miniszternek ez a kijelentése többször is elhangzott a közszolgálati rádió főadóján, a Kossuthon, de a másnapi újsághírekben a barátságos izraeli fogadtatásra utaló részek kimaradtak. Vajon miért? Kinek lett kellemetlen a knesszetben elhangzottak emlegetése? Izraelnek? Talán Orbán Viktornak? Aki, egyes források szerint vendéglátói nagy tapsa közepette, állítólag még azt is mondta, hogy önmagát liberálisnak tartja.

Hogy is van ez? Van egy liberális Orbán Viktor, izraeli használatra és van egy másik, a nemzeti, a keresztény, a konzervatív, hazai használatra? Hazai népbutításra?

De kérdeztünk mi mástól mást is? Sólyom László köztársasági elnöktől például azt, hogy fiatalkori botlásához, a spanyolországi családi disszidáláshoz, amit Aczél György, utánuk küldött konzuli útlevele simított el valamelyest, a következmények nélküli hazatéréshez és az azt követő jénai egyetemi kiküldetéshez volt-e köze a magyar titkosszolgálatnak, a III/II-8-as ügyosztálynak, a hírszerzésnek? Akkor tehát, hogy börtön helyett, az akkori Kelet-Németország következhetett. Meg azt is megkérdeztük, ha már a Szovjetunióban kivégzett patkányforradalmár Kun Béla özvegyének hazatérte, majd későbbi elhunyta után a korábban rekvirált, rózsadombi villába költözött, nincs-e esetleg rokoni kapcsolatban Kun Bélával? Netalán nem Kun Béla unokája-e a Magyar Köztársaság jelenlegi első embere, Sólyom László köztársasági elnök? Válasz - ugye kitalálták - nem érkezett. De mi türelmesek vagyunk, hátha a határozottságot mutató, valójában a népet ismét elbutítani akaró elnök ideje egyszer megengedi, s válaszol. Mert válaszára nemcsak a Magyar Világ hetilap alkotói, hanem az általa - ő mondta - oly becsben tartott magyar nép is kíváncsi. S miért mondom, hogy Sólyom László is be akar csapni bennünket? A politikai "elit" egyszer már elkábított bennünket, legalábbis annak nemzeti színbe bújtatott sátánjai, hogy most már, a rendszerváltozást követően, mert akkor még annak hittük mi is, lesz végre ismét Hazánk, és értünk tevékenykedő nemzeti politikai gárda. Ehelyett, a mi zászlónk alatt, jöttek a vörös szívű, sziréni hangokat hallató árulók. Ezt ismerte fel Sólyom László, látja, hogy a politikusoknak álcázott hazaárulók minden tekintélyüket elveszítették. Majd ő megmenti őket, s ezért kezdett el velünk hazaszeretetet, becsületet játszani. De még egyszer nem lépünk ugyanabba a folyóba. Még egyszer nem engedjük becsapni magunkat. Vagy ha igen, sorsunkat megérdemeljük.

De nem válaszolt soha senki arra sem, amikor nyilvánosságra hoztuk, hogy már 1989-ben, az ellenzéki kerekasztal is hazugság volt. Az MSZMP ügynökei ülték körül, s játszották el, ki a nemzeti, ki a liberális, ki a keresztény, ki a kisgazda, ki az ifjú liberális, ki pedig a szocialista. Ez a játék, parlamenti - és kormányzati ciklusokon átívelve, folytatódott tovább, s ennek lehetünk szenvedő tanúi napjainkban is. Ezt is leírtuk, néma hallgatás a válasz. Meg egy-egy hozzánk eljuttatott, fenyegetésbe burkolt "jóindulatú" szó, hogy meg kellene bennünket ölni, mert nem tudni, hogy még mit tudunk. Mondták mindezt a nemzeti színben pompázó hazaárulók.

Pozsgay sem válaszolt, amikor tudattuk, hogy a KGB vezére, Krucskov marsall engedélyével mondhatta ki, hogy Hazánkban 1956 népfelkelés volt. Senki nem tiltakozott akkor sem, amikor bebizonyítottuk, hogy nemzeti vagyonunkat elherdálták, koldusszegénnyé tettek bennünket. S mindezt, a "jobb" és a "baloldal" csöndes együttműködésével, aknamunkájával tették.
Az antalli örökség is semmivé lett, s váltott át hazaárulásba, cikkeink nyomán. Ismételjem, hallgatás, hallgatás...

Már évekkel ezelőtt egyértelműsítettük, hogy ki, vagy kik azok a média cápák, akik megölették Fenyő Jánost, miért halt meg az alvilágba beépült Boros Tamás, Prisztás József, s a többi rendőrségnek jelentő. Bűnük annyi volt csupán, túl sokat tudtak meg az alvilágot mozgató politikusokról. Ekkor jelentettük meg írásunkat, hoztuk nyilvánosságra az interjút a rádió Vasárnapi Újságjában - Kőrösi Imrével -, amikor kijelentettük, már a politikusok is gyilkoltatnak. Válasz sehonnan sem érkezett. 2000-ben, 2001-ben folyamatosan tiltakoztunk, interjúkban, általunk megjelentetett könyvekben, hogy a Fidesz miért akarja eladni nemzeti légitársaságunkat, miért akarja dobra verni a MALÉV értékeit. Válasz, tiltakozásunkra, 2005-ben érkezett. Az is csupán közvetve, amikor is a most ellenzékben lévő párt tiltakozik a MALÉV tervezett eladása miatt. Mennyire elgondolkodtató ez a politikai farizeusság, amíg hatalmon vagyok, eladó a MALÉV, más van hatalmon, ne adják el! Pálfordulás pálfordulást követ, már most borítékolom, ha 2006-ban a Fidesz kerül hatalomra, a MALÉV megint eladásra kerül.

Persze nem akarom én, hogy 160 millió forintért, a teljes nemzeti légitársaság és a számláján lévő 7 milliárd 600 millió forint a hatalom által kiválasztotté legyen. Mindaz, amit elmondtam, csupán tapasztalás, mert pártok jönnek, pártok mennek, a nemzeti vagyon meg egyre fogy.

Az óbudai Hajógyári-szigetet is árulták a Fidesz-kormány idején. Amikor az MSZP elkótyavetyélte, nem is szóltak egy szót sem. Itt legalább - az ország kiárusításában - következetesek voltak. Hadakoztak Orbánék a cementgyárak idegen kézbe jutása miatt is. Horváth László nevű országgyűlési képviselőjük látványos sajtótájékoztatókon - még talicskán, a vészhelyzetet illusztrálandó, egy zsák Ukrajnából származó rossz minőségű cementet is betolt a terembe. Aztán, amikor már már kormányon voltak, állítólag a cementgyárak izraeli-svájci tulajdonosai megzsarolták őket: ha nem hallgattok el, kitálalunk az Orbán-bányák és az autópálya-építés közötti kapcsolatról. Nem folytatták hát a hangoskodást. Ellenzékben aztán végképp nem, most már egy szót sem szólnak róla. A földet - nemzetközi szerződéssel, meg hazai törvénymódosítással - ők juttatták külföldiek kezébe. Most meg hirdetik, hogy a magyar föld nem eladó! Akkor most melyik az igazi Fidesz? De tényleg, melyik az igazi, a velejéig liberális, vagy ez a mostani, ez a keresztény? Azt el tudom képzelni, hogy egy párt néhány tagja nézetet vált, de hogy egy egész párt, minden tagjának egyetértésével, jobbra át-ot csináljon, lehetetlen! Ilyet csak hazudva, az eszmét álságosan hirdetve lehet csinálni. Ne kételkedjen hát senki abban, hogy a Fidesz nem hatalomvágyból változtatgat eszmét, védi, vagy éppen elherdálja nemzeti értékeket.

A Kulcsár álbróker ügyében is mi szólaltunk meg először, mi neveztük néven az azóta már a nyomozók látókörébe került, kétes pénzekről és fogott múltjával előttünk már ismert Schönthal Henriket. A hatalom addig tétováskodott, késlekedett a nemzetközi elfogatóparancs kiadásával, amíg Schönthal eltűnt. Persze voltak itthonról, akik ebben segítséget nyújtottak neki. Volt itt már Kalasnyikov-ügy, felderítettük az érintetteket, nem történt semmi. Elcsitult a Tocsik-ügy is, nem kutatja ma már senki, hová is lett a Princz-féle Postabank eltűnt 220 milliárd forintja, a VIP-listás személyek, ki tudja, visszaadták-e az ingyen kapott pénzt? De nehogy azt higgyük, hogy csak Princznek volt VIP-listája. Ha egyszer nyilvánosságra kerülne Csányi dédelgetett barátainak OTP-s támogatási listája, meghökkennének néhányan. Nem firtatja ma már senki a Magyar Nemzeti Bank leányvállalatának, a bécsi székhelyű CW-bank eltűnt, ingatlan együttesekkel együtt több mint kétszázhetvenmilliárd forintját sem. A staasi ügynökök és az MSZMP vezérkara dorbézolásának is mi ittuk meg a levét, mert az az ötezer milliárd forint, amit bank-konszolidációra költöttek, merthogy a kiválasztottaknak gazdagodniok kellett, azt is mi fizettük. A zsurki vodkagyár ügyében sem ütötte meg senki a bokáját. Minden kótyavetye megtorlatlan maradt. Vancsik MSZP-s képviselőt is megölették, ezt is leírtuk, a kutya sem kérdezett meg bennünket. Parlamenti vizsgálóbizottságok alakulhatnak, szünhetnek meg, mindenféle elmarasztaló intézkedés elmarad. Ez tizenöt éve a politikai "elit" érdeke. Feltettük a kérdést, Degesz uram Demszky-e? Degeszt Mister Tizednek is nevezik, aki a sápot mindenhonnan megkapja, s ebből erősíti anyagilag, hőn szeretett pártját. A főváros egyik legbefolyásosabb egyéniségéről van szó. Feltártuk, hogy a száz leggazdagabb magyar legtöbbje is hazaáruló, akik a vagyont csak a maffiózó politikusoknak őrzik meg, s közöttük is rengeteg ügynök van, hazai és külföldi szolgálatoknak jelentő.

Szóltunk az off-shore cégekbe vándorló milliárdokról, a vagyonosodásukhoz strómanokat felhasználó politikusokról, s a tolvajlások legalizálásáról, az országgyűlés által megalkotott rablótörvényekről! A világ elé tártuk a hazaáruló politikusok által parírozott bíróságokról, ügyészségekről, rendőrségről, s az Izraelből felügyelt, pénzelt és irányított "hazai" őrzővédő szolgálatokról. Mi figyelmeztettünk először a sárga veszedelemre! Arra, hogy settenkedő kínaiak, nem fegyverrel, de korrupcióval, gazdaságilag bénítják meg Hazánkat, s rajtunk keresztül az Európai Uniót. Vámmentesen, korrumpálásokkal hozták, hozzák a hamisított termékeiket, jó részét persze nálunk gyártják. Egy kétszobás panellakásban a termelés - ruhaféleségekből - eléri a régi Május 1. Ruhagyár fénykorabeli kapacitását. A feldolgozandó anyag - mert kicsi a tér - kétóránként érkezik a varrodaként használt, 60-70 négyzetméteres lakásokba. S a késztermék ugyancsak kétóránként kerül el onnan. Ügyleteikhez politikusokat, fináncokat, rendőröket fizettek le, a legmagasabb posztokon.

A '90-es évek elején szakadt Ladáikkal, Wartburgjaikkal, Trabantjaikkal rótták Hazánk útjait, s ma már ott vannak üzleteikkel, "üzemeikkel" az ország legkisebb településein is, s a Wartburgokat és társaikat márkás luxusautókra cserélték. Közben pedig "áldásos" tevékenységük révén munkahelyek tízezrei szűntek meg, megszámlálhatatlan mennyiségű kis boltokban húzták le végérvényesen a redőnyt. Olcsó és silány termékükkel a hungaricumot, a magyar mézet is tönkre tették, csődbe juttatva méhészeink sokaságát. Most meg, az akkor még aktív miniszterelnökkel - Medgyessy Péterrel - is szövetkeztek. Egy Kínában halálraítélt maffiózó és a D-209-es talált egymásra, egy újabb hungaricum tönkretételére. Megírtuk, Belső-Mongóliában, a HajdúBÉT károsultjainak pénzén kacsa-, liba-hizlaló telepeket hoznak létre, megszüntetve ezzel legalább húszezer vállalkozást Hazánkban, s ki tudja még mennyit a szomszédos országokban. Az azt dokumentáló, a kínaiakkal lepaktáló miniszterelnökről is szóló bizonyítékokat eljuttattuk "jobb" és "baloldali" napilapokhoz is. Ebben a témában (is) mindegyik a hallgatást választotta. Vagy ha valamilyen fontos információnkat felhasználták, azt is forrás megjelölés nélkül és megcsonkítva tették, teszik. Ez történt az "aranyszájú" Szanyi Tibor államtitkár esetében is, aki a nemzetbiztonságiak előtt azt mondta, "Izrael nem állam, hanem egy bűnszervezet!" Az ezt nyilvánosságra hozó napilap, a kijelentésből csak a szervezet szót merte használni, a "bűn" előtagot már a süllyesztőbe küldte.

Mit is bizonyít mindez? Az újságírók a politikusok ágyasai lettek. Mit nekik Nemzet, Haza, a lényeg; a "lé".

Mindazt, amiről eddig írtam, amit megjelentettünk a Magyar Világban, saját honlapomon, 2005. március 13-tól, az interneten is lehet olvasni. De mivel fáj az igazság, honlapomat (Hazánkért) számtalanszor le akarták már rombolni, (akárcsak Seres Máriáét, Posta Imréét, kuruc.infót, és az Utólag-Tdywebet is) egyes esetekben sikerült is nekik, de jó barátok mindig újra indították. Így jutottunk el odáig, hogy 2005. augusztus 14-ig több mint 81 ezer látogatót regisztrált a számláló. S ezt a honlapot, amely a "Hazádnak rendületlenül..." idézettel és angyalkás koronás címerrel hirdeti hovatartozását, minden reklám nélkül működtetem. Még az önmagukat nemzetinek valló honlap-tulajdonosok sem engedik az enyémmel való elektronikus összekapcsolódást. Megszámoltam, március óta majdnem ötezerszer leselkedett nálam a hazai és világ titkosszolgálata. Ugyanakkor viszont, a számtalan hazai látogatón kívül, ötvenhárom ország magyarjai voltak már kíváncsiak a honlapon olvashatókra. S, hogy hányan másolták le cikkeinket, s hány helyre jutottak még el a bűnszövetkezet rabló tevékenységét bemutató írásunk, kideríthetetlen.

Ez az igazi szamizdat, politikai pártoktól függetlenül működtetve. A honlap és a Magyar Világ is. Egyetlen "függésünk" van, a hazaszeretet.

Végül csak annyit, mindenféle pártok közötti torzsalkodás nem más, mint színlelés, kábítás, a nemzet becsapása. A hatalmas csatazaj közepette a politikai "elit" kézen fogva üzletel a fejünk fölött, a hátunk mögött.
Mondhatnánk azt is: háborút színlelve, a Haza kifosztása zavartalanul folytatódik. 
 
- Az új Orbán miniszterelnök nem liberális, istenhívő.
Most mondjad Európában a XXI. században?! (
Ludas Matyi)

Ez az elit azt sem tudja hol van Izland, az izlandi forradalomról még nem is hallott, és a hazaárulás nagy mesterei ők, a rendőrséggel a szolgálatokkal, a zsidó gazdáikkal együtt, kik újabb földárverést kényszerítenek ki belőlük, ha a föld már az övéké, jön majd a vizünk, és a többi ásványkincsünk , persze mindezt bagóért, ha lehet hozomra fizetve sohanapján. Öljétek a cionista moszados zsidókat kik elrabolják országunkat, és rabszolgává akarnak tenni minket saját hazánkban, égjen minden vagyonuk, mit tőlünk raboltak el, legyen kötelessége ez minden magyarnak, mindenkor míg egyetlen cionista is él a hazánkban. Bár nincs fegyverünk, de molotov koktélt tudunk gyártani, és el is tudjuk dobni ha már ég.
Ég veletek a Magyarok Istene vezessen benneteket.


Orbán Viktor Kádár belügyminiszterének kegyeltjeként került a Fidesz élére 

Az alábbi tények mindenkinek segíthetnek a valóság felismerésében:

1.
Pozsgay Imre és Horváth István III/III-at felügyelő belügyminiszter az 1956 utáni együtt töltött kecskeméti időszak óta szoros barátságban voltak egymással.

2.
Stumpf István 1983 augusztusában feleségül vette Horváth István lányát. A házasságot az akkori V. kerületi "Ságvári Endre házasságkötő teremben" kötötték meg.

3.
Stumpf István annak a Gellért-hegyi, Ménesi-úti luxus-jogászkollégiumnak a nevelőtanára volt, amelyben Orbán Viktor a szárnyait bontogatta. Ott ismerkedtek össze, és Stumpf ott szemelte ki magának Orbánt konspiratív terveik számára.

4.
Pozsgay Imre a pártmegbízatásként végzett összekötői feladatot az 1956-ot feltáró történészbizottsággal a saját hatalomátmentő céljára sajátította ki, és mindenki mást beelőzve mondta be a rádióba, hogy "1956 népfelkelés volt". Miközben ő maga részese volt 1956-nak, csak éppen nem a felkelők oldalán! Tudta ő jól azelőtt is, hogy mi volt 1956, nem volt neki ahhoz szüksége a történészbizottságra! Kádár János az 1956-os "érdemei" miatt kinevezte Pozsgay Imrét 1957 tavaszán Kecskemétre az ott akkor létrehozott Marxista-Leninista Esti Egyetem igazgatójává. Később Pozsgay egészen a megyei pártvezetésig jutott. Ott barátkoztak össze Horváth Istvánnal. Kecskemétről Pozsgay a "Társadalmi Szemle" c. ideológiai pártfolyóirat szerkesztőségébe került, amelynek Benke Valéria volt a főszerkesztője. Az a Benke Valéria, aki a felkelőktől védte a rádiót 1956-ban. A két 56-os Kádár-párti kommunista jól megfért egymás mellett. Pozsgay a magyar kommunisták egyik ideológiai irányítójává vált.

5.
Az 1989-es Nagy Imre temetés szervezése során az eredeti elképzelésektől majdnem az utolsó pillanatban eltértek, és egy üres koporsót is elhelyeztek. Ez volt az a koporsó, amelyik Orbán Viktor számára a színrelépést és az imázsteremtést biztosította. Orbán Viktor beszédét mindmáig csak azok tartják bátor beszédnek, akik nincsenek tisztában azzal, hogy akkor Orbán Viktor már informális bizalmas kapcsolatban állt a hatalomátmentésen ügyködő Pozsgay-Horváth-Stumpf családi triumvirátussal, Stumpf Istvánon keresztül, és így ő pontosan tudta, hogy mi hangozhat el azon a beszéden. Minden jel szerint Pozsgay előre ismerte a beszéd tartalmát, és Orbán egyeztette vele.

6.
Így lett a családi-baráti szálakon keresztül mindjárt két "hőse" az országnak egy alomból:
Pozsgay Imre, aki 1956-ot népfelkeléssé minősítette a rádióban.
és
Orbán Viktor, aki "bátran" felemelte a szavát az oroszok távozásáért Nagy Imre temetésén.
Ideje, hogy végre mindenki felismerje e két színpadi show mögött a mesterséges politikai imázsépítés technikáját.

7.
Orbán Viktor a magyar ifjúság képviseletében részt vehetett az Ellenzéki Kerekasztal tárgyalásain, annak ellenére, hogy éppenhogy csak megszáradt a tinta a Fidesz alapító nyilatkozatán. Ezzel szemben a KISZ vezetése nem képviseltethette magát. Az MSZMP-t és a KISZ-t egyaránt Pozsgay Imre képviselte. Pozsgaynak és Horváthnak nem sikerült az SZDSZ belső köreibe férkőznie, ezért szükségük volt Orbánra, hogy az SZDSZ "ifjúsági társszervezetének" vezetője képében az SZDSZ legfelső vezetésének közelébe férkőzhessen, és onnan szállíthassa az információkat Stumpfon keresztül közvetlenül Horváthnak és Pozsgaynak.

8.
Bizonyíték:
Orbán Viktor az 1998-ban alakult kormányában Stumpf Istvánt (a volt III/III belügyminiszter vejét!!!) kancelláriaminiszterévé tette meg.
2005-ben pedig azért esett a választása éppen Pozsgay Imrére a Nemzeti Konzultáció lebonyolításához, mert Pozsgaynak az egykori Horváth belügyminiszter barátsága révén amúgy is hasznos információi voltak a nemzet "személyi állományáról". Így a feladat nem volt igazából új, és a régi információkat gyakorlatilag csak fel kellett frissíteni és kiegészíteni. Mindenesetre ehhez a feladathoz is egy hű bizalmasra volt szüksége Orbánnak.
Pozsgay Imre feltűnő módon sem a rendszerváltás előtt, sem utána, sohasem bírálta Orbán Viktort. Arról viszont egy interjúban nyilatkozott, hogy Orbán Viktor beszédét a Nagy Imre temetésen kiemelkedő színvonalúnak minősítette. (nem csoda, hiszen ő maga volt a beszéd lektora...:-)))

9.
A fentiek világos magyarázatot szolgáltatnak arra a sokak által máig nem értett fordulatra, hogy miért szakított Orbán a "liberalizmus" eszméivel, és hogyan vált "jobboldali" populistává.
Ugyanis Orbán sohasem volt liberális, csupán a megbízatása kezdetben arra szólt, hogy az SZDSZ közelébe kerüljön, ahhoz pedig erre volt szükség. Pozsgay már a 80-as években is utálta az SZDSZ-t, éppen ezért támogatta már a Kádár-időkben is az MDF kibontakozását, ahová éppúgy beépítette a saját kádereit, ahogy a Fidesz-be Orbánt. Bíró Zoltán, az MDF első elnöke, Pozsgay közeli bizalmasa, minisztériumi beosztottja volt. Antall József pedig, akit Pozsgay ajánlatára éppen Bíró Zoltán vitt be az MDF-be, nem volt más, mint Horti József ifjúkori barátja a Toldy gimnáziumból, Horti József lányát pedig Pozsgay Imre fia vette el feleségül, és az ő esküvőjük is ugyanabban a "Ságvári Endre házassságkötő teremben" volt, mint a Horváth-Stumpf frigyé.

Ne feledjétek: egy ilyen családi-baráti szálakon szőtt konspirációról nehezen fogtok találni bármiféle dokumentumot, vagy 6-os kartont... 


Hát ezért nincs elszámoltatás még mindig, ha azt gondoltad hogy lesz rendszerváltás , elég nagy hülye voltál. Hazaárulókkal csak újabb húsdarálót működtethetünk a még megmaradt becsületes magyarok likviditására.A szálláscsinálóknak a cionisták diktálják a tempót, ha kizökkennek az ütemből már le is váltják őket, de ők tartják a lépést, és pocsojába tapossák a népet ,az országot, hazánkat. A rühes zsidók fillérjeikért az utolsó pillanatig nyalják a seggüket. Ali baba rablói becsületes nyárspolgárok voltak ezekhez képest. Torkos Gizi legalább elismeri, hogy pénzért csinálja, de ezek megélhetési politikusok , ők mindent tagadnak, jobb és bal oldali teljesen mindegy ugyan az a szabadkőműves vakoló a gazdája aki lecsupaszította az országot, ők is zsidóvá változtak, nincs már hazájuk. Ne arra figyeljetek amit mondok, hanem amit cselekszem. Ismerős a jelmondat, a kutyák szájából igazabb az ugatás, mint ezeknek a legszerelmesebb vallomása. Hát ezt kapd el ne a náthát , és ha ugatnak, gondold azt , hogy szerelmesek , beszűkült látásmódjuk csak a baksist látja és űzi hasztalan, a párás őszi éjjel a savas kádba fürdet a vad kan . Az ÁVO- s a pincében figyelő tekintetektől elzártan csinálta , de ők az olajszőkítő savaskádat fogták be . Na melyik volt jobb gazdátok, vagy ők nem is változtak, ugyan azok ŐK csak most az unoka csinálja.
Mondjuk hát ki nyiltan ÁVO -s Zsidó horda takarodj leölted népünk legjavát rabszolgává aláztál , de a molotovkoktél, még ugyan úgy ég, hát nehuzd ki a gyufát.



Piócák 
4,2 millió dollár kifizetését követeli a Mazsihisz - amint lehet, megkapják, ígéri a minisztérium 
A tegnap megjelent legfrissebb közvélemény-kutatás szerint az utóbbi napokban 78 százalékra ugrott azok aránya, akik szerint Magyarországon rossz irányba mennek a dolgok. A felmérésből egyértelműen látszik, hogy lassan már szinte mindenki tisztában van az országban azzal, hogy baj van, nagyon nagy baj. Azon persze el lehet vitatkozni, hogy a mai állapotok kinek a hibájából lettek olyanok, amilyenek, hogy ki, hol rontotta el, hogy az emeszpés, vagy a narancsos gazdaságpolitika miatt kerültünk-e lejtőre, vagy a világ globalistái akarják-e velünk felmosni a padlót. De az igazság az, hogy ez magán a lényegen, a tényen mit sem változtat.

Baj van. És még nagyobb baj is jöhet. Magyar emberek százezrei kerülnek nap, mint nap rosszabb helyzetbe, családok tömkelege körül fogy el a levegő. Az ország egy jelentős része minden nap a túléléséért küzd. És ekkor megjelenik egy nyílt felszólítás a kormány részére:
[az eredeti hírért katt IDE] 
 Amint lehet, fizetnek (az adónkból), mint a katonatiszt 

"A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt a holokauszt túlélőknek járó támogatás azonnali kifizetésére.

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége szomorúnak tartja, hogy Magyarország Kormánya mind a mai napig nem fizette ki a 2007-ben kötött szerződésben vállalt, a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó - és a költségvetési törvényben szereplő - 4,2 millió dollárt, pedig annak kifizetésére a Kormány több tagja is határozott ígéretet tett külföldön,- és belföldön is.

A fizetési határidő óta csak Magyarországon közel 1000 jogosult halt meg, akik így már nem részesülhetnek ebben a juttatásban.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium (KIM) munkatársai többször, ürügyként hivatkoztak a Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány átalakítására, arra, hogy az azzal kapcsolatos bírósági döntés hiánya akadályozza a kifizetést. Ezek a közlések nem valósak, a támogatás átutalása, szétosztása egyáltalán nincs összefüggésben a MAZSÖK átalakításával. A MAZSÖK tervezett átalakítására vonatkozó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztériumi kérelemnek helyt adó I. fokú Bírósági döntést a Fővárosi Ítélőtábla jogilag megalapozatlannak találta, és hatályon kívül helyezte.

Megdöbbentő, hogy a KIM, - amelynek egyik legfőbb feladata a jogállami feltételek kidolgozása - képtelen volt arra, hogy olyan okiratokat terjesszen elő, amelyek egy bírósági döntés alapjául szolgálhatnának, és amelyek kiállják a független bíróságok vizsgálatát.

A MAZSIHISZ felszólítja a Kormányt, hogy haladéktalanul intézkedjék a holokauszt túlélőknek 2011-ben járó összeg átutalásáról, s ezzel állítsa helyre Magyarország szavahihetőségét és tekintélyét."


Keresem a szavakat...

Pontosabban azokat a szavakat, amiket még elbír a képernyő. De az igazság az, hogy nem jutnak ilyenek eszembe. Mert ezt, egész egyszerűen bőséges kurva@nyázás nélkül nem kommentálni.

Tényleg nem tudom elképzelni, hogy vajon hol van a zsidó pofátlanságnak a határa. Vajon hol lehet az a szint, amire egy héber azt mondja, hogy na jó, ezt már tényleg nem? Van ilyen egyátalán?

És hol van ilyenkor egy felelős, döntéshelyzetben lévő politikus, aki kiáll és egyszerűen, de határozottan azt mondja, hogy azért ezt már nem kéne. Hogy nem fizetünk egy fillért sem, mert egyrészt nem jár, másrészt pedig nincs miből. Hogy ennél ezerszer fontosabb problémái vannak ennek az országnak, mintsem az, hogy újabb 4,2 millió dollárt fizessen ki valami olyanra, amiről a világ közvéleményének nagy részével együtt, azt sem tudjuk, hogy egyátalán megtörtént-e.

A II. világháború 66 éve fejeződött be. A MAZSIHISZ által hivatkozott túlélők manapság legalább hetvenévesek, de a valószínűbb az, hogy inkább a nyolcvan felé járnak, ha egyátalán élnek még. Vajon hány embert érint ez ma Magyarországon? És vajon hány átlagemberhez jut el ténylegesen a kárpótlás és legfőképp mekkora összeg? Mivel a világ rendje szerint az érintettek száma az évek múlásával csökken, vajon a még itt maradók mindig, évről évre többet kapnak? Vagy az egész csak egy nagy színjáték és a pénz legnagyobb részét a zsidó megmondóemberek egyszerűen lenyúlják?

Miért van olyan érzésem, hogy ez utóbbi a valóság?

A 2007-2010 időszakra ugyanis a MAZSÖK még nem tudott elszámolni azzal, hogy a magyar adófizetők pénzéből a számukra évenként átutalt nagyjából 1 milliárd forintot kinek és milyen bontásban osztogatták szét.

És hol van a felelős magyar kormány? Miért nincs valaki, aki végre kimondaná, hogy nincs több kárpótlás. Miért nincs végre valaki, aki feltenné Feldmájernek a kérdést, hogy a kommunizmus túlélőinek, a patkányforradalom áldozatainak, a zsidók által elkövetett bűnökért Izrael, vagy bármelyik zsidó szervezet mikor fizet jóvátételt? Miért nem kérdi meg Zoltaitól valaki, hogy azok a magyarok, akiket ugyancsak tönkre tett a háború, azoknak miért nem jár kárpótlás? És legfőképp. A mai magyar adófizető generációnak miért kell fizetni olyan bűnökért - ha azok egyátalán megtörténtek - amikhez nekünk semmi, de semmi közünk nincs?

Az egész történet egyszerre felháborító és gyomorforgató, de legalább az eddig kétkedőknek is pontosan bemutatja azt, hogy az országban élő zsidóság és legfőképp annak elitje milyen gátlástalan pióca módjára élősködik a rajtunk.
http://radicalpuzzle.blogspot.com/2011/11/piocak.html 
Hatszázmilliárd forintot törlesztünk az államadósságba 
Napokon belül törlesztünk az Európai Uniónak...

A hónap végén elkezdjük fizetni a 2008-ban a nemzetközi pénzintézetektől felvett hitelt: az első részletet az Európai Unió felé kell rendezni. A csökkenés lehetne jóval látványosabb is, ha a hazai fizetőeszköz gyengülése nem emelte volna meg a mutatót az év elejétől mostanra csaknem 800 milliárd forinttal. Az árfolyamhatás miatt mára gyakorlatilag alig látszik a magán-nyugdíjpénztári vagyonból megvalósított adósságcsökkentés.

Az államadósság év végi mértékét nagymértékben befolyásolja az, hogy mennyit lesz képes ledolgozni ebből a hátrányából a magyar valuta. Ha az árfolyam a jelen legi szinten marad, az nagyjából három százalékponttal rontani fogja a GDP-arányos államadósság tervezett mértékét - mondta a Magyar Nemzetnek Barcza György, a Kereskedelmi és Hitelbank közgazdásza. Egyelőre nem sok biztató jel van arra, hogy a forint elleni spekuláció alábbhagy.

Tegnap az euró-zónából érkezett kedvezőtlen hírekre újra jelentősen gyengült a forint, délután már 311 forintot kellett fizetni az euróért.

Szakmai vélemények szerint ennek hátterében egyértelműen az állt, hogy nem keltek el a piacon az eddig legkeresettebbnek számító német állampapírok, továbbá Franciaországban és Belgiumban is olyan események történtek, amelyekből a válság súlyosbodására lehetett következtetni.

Békéscsaba, 2011. november 24.
Alapinformáció: Magyar Nemzet 
F. I. - T. Z. 

Emlékeztető: "Orbán persze most azt forgatja a fejében, hogy csökkentjük az államadósságot, és ezzel csökkentjük a kamatterheket is. Persze jó a gondolat, csak még mindig nem érti, hogy ha mondjuk 10 év alatt a jelenleg 140 milliárd dolláros adósságunkból ledolgoznánk, vérverejtékes rabszolgamunkával visszafizetnénk 70 milliárdot, és már kezdenénk kijönni a gödörből, akkor ezek egy hónap alatt leértékelik a forintot a felére, és ismét 140 milliárd dollárral tartozunk. Ha valaki azt gondolná, hogy akkor az a jó megoldás, hogy be kell lépni az euro-övezetbe, felhívnám figyelmüket arra, hogy ugye nem képzelik, hogy az Európai Központi Bank nem az övék." (Elek Attila: Miért nincs pénze a magyarnak?) 




Rabok legyünk, vagy szabadok? -
Ránk köszönt-e a "magyar tavasz"? 
2011-11-25. 15:49 
Kuruc.info
Hogy belebukik-e Orbán Viktor és az általa vezetett Fidesz-kormány az egyre súlyosabbnak látszó "pénzügyi válságba" - melynek hátterében a cionista világbirodalmi elit hatalomkoncentrációs törekvései állnak - egyelőre még nem lehet tudni. Azonban annyi egészen biztosan kijelenthető: az Orbán-kabinet súlyos kutyaszorítóban van.

A Fidesz mostani vesszőfutása egyáltalán nem derült égből villámcsapásként érkezett. Számítani lehetett rá. A fideszeseken a bibliai mondás igazsága teljesedik be: "nem lehet egyszerre szolgálni két úrnak". Én magam már egy korábbi írásomban is rámutattam: a Fidesz vezetésén belül létezik ugyan egy nemzeti irányzat, amely azonban célkitűzéseit a "szélsőséges módszerek" kerülésével, "fű alatt" kívánja végrehajtani, úgy, hogy óvatosan lavírozgat a globális pénzhatalom Szküllája és a magyar nemzeti érdekek Kharübdisze között. Orbán Viktor és köre azt hitte - teljesen tévesen -, hogy a világbirodalmat irányító cionista oligarchiával szemben lehetséges "engedményeket kicsikarni". A miniszterelnök persze nem pusztán engedményekről beszélt, hanem "szabadságharcról" - de hát miképpen gondolta a Fidesz-vezér, hogy kétkulacsossággal, félszívvel harcolva meg lehet vívni egy szabadságharcot? Ha valaki nekikezd egy igazi "szabadságharcnak", akkor ott már nincs helye a trükközésnek, az óvatoskodásnak, a lavírozgatásnak. Nincs helye az önző számítgatásoknak. Teljes erőből és teljes szível küzdeni kell!

Teljes erőbedobással küzdeni a jelenlegi helyzetben pedig nem jelenthet mást, mint a teljes szakítást a "nemzetközi pénzügyi rendszernek" nevezett világbirodalmi elittel. Haladéktalanul meg kell tagadni a felvett adósságok visszafizetését, arra hivatkozva, hogy a hitelt nyújtó "pénzintézetek" valójában rosszhiszeműen adták a kölcsönöket, mert minden módon - különböző pénzügyi manőverek és spekulációk révén - akadályozzák a hitelek visszafizetését, sőt, valójában abban érdekeltek, hogy az idők végezetéig adósrabszolgaságban tartsák Magyarországot. Vajon ha egyértelműen bizonyítható, hogy a hitelt nyújtó fél a kölcsön felvevőjét félrevezeti, és különféle akciókat hajt végre ellene, akadályozván a tisztességes törlesztést, akkor nem jogos-e a visszafizetés megtagadása? Haladéktalanul ki kell lépni az IMF-ből és a Világbankból, határozottan le kell leplezni végre az úgynevezett "hitelminősítők" szélhámoskodásait és a magyar nemzet elleni bűncselekményeit. Az államcsőd persze aligha lenne elkerülhető, de legalább megadatna a lehetőség, hogy Magyarország visszanyerje végre pénzügyi függetlenségét, és teljesen új alapokon kezdje meg az építkezést!

Lehetséges, hogy a magyar lázadás esetén sokan követnék a példát a cionista világbirodalom tartományai közül. Ha most a kormány ismételten megfutamodik, és a fideszes "politikai-gazdasági elit" saját maradék hatalmának biztosítását fontosabbnak érzi, mint a magyar nemzet hosszú távú érdekeinek felvállalását, akkor most már tényleg lét és nemlét kérdése lesz, hogy ki merünk-e menni végre az utcára? A legkevésbé sem túlzás kijelenteni: gyermekeink jövője, a magyar nemzet fennmaradása múlik azon, hogy lesz-e bátorságunk sztrájkok és tüntetések szervezésével vagy távozásra, vagy pedig a magyar nemzet érdekek felvállalására bírni a kormányzatot? A helyzet némiképpen emlékeztet az 1956 előtti állapotokra, amikor is a tömegek egy az orosz birodalmat addig kiszolgáló politikus - Nagy Imre - vezetésével felálló kormánytól várták a szabadság és a függetlenség kivívását. Orbán Viktornak a mostani "válság" az utolsó esélye arra, hogy eldöntse: a magyarság mellett vagy pedig a világbirodalom gyarmatosító erői mellett foglal-e állást. Lesz magyar újjászületés? Ránk köszönt-e vajon a "magyar tavasz"?
Perge Ottó 



Elszámoltatás és rendszerváltás: a Jobbik magára maradt 

A Jobbikon kívül az Országgyűlés összes frakciója leszavazta az a módosító indítványomat, amely a volt pártállami vezetőket, munkásőröket, ÁVH-sokat, kommunista rendőri vezetőket és III/III-as ügynököket kizárta volna a polgárőrök köréből.

A módosító javaslat leszavazása pedig ismét megmutatja, hogy a "forradalmi" kormánypárt inkább a kommu...nista diktatúrák volt vezetőit, haszonszerzőit választja a nemzeti gondolkodású polgárőrök önzetlen munkája helyett. Az új polgárőrtörvénnyel a Fidesznek az a célja, hogy teljeskörű irányítást szerezzen a polgárőr szervezetek felett, s törvényi erővel zárja ki e tevékenységből a hazájukért és a magyar családokért ingyen és bérmentve dolgozó Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet. A törvény azt is lehetővé teszi, hogy csak az Orbán-kormánynak kedvező polgárőr szervezetek jöhessenek létre, amelyeket később a Fidesz folyamatosan ellenőrizhet.

Amennyiben az Országgyűlés többsége elfogadta volna a jobbikos javaslatot, úgy le kellene váltani az Országos Polgárőr Szövetség elnöki tisztségéből azt a Túrós Andrást, aki az úgynevezett rendszerváltás előtti szocialista diktatúrában országos rendőri vezetőként üldözte a változásokért kiállókat.

Ismét bebizonyosodott: jelenleg egyedül a nemzeti radikális Jobbik küzd azért, hogy felszámolja az állampárti rendszer hagyatékát, s megkezdődjön a valódi elszámoltatás és rendszerváltás.
Németh Zsolt, a Jobbik országgyűlési képviselője 


Lázár lehet az új csúcsminiszter 
Csuhaj Ildikó 
Népszabadság 2011. október 5.
A hírek szerint a Fidesz frakcióvezetője - ha elvállalja a posztot - valamennyi államtitkárt lecserélné. Már csak kinevezésének időpontja kérdéses.

"Orbán Viktor zsebében a stallum Lázár János számára, kérdés, akar-e a frakcióvezető úr humán csúcsminiszter lenni", mondta tegnap egy kormányközeli forrásunk. A lapunk által megkérdezett kormánytagok tudomása szerint a miniszterelnök január elejére tervezi a kormányátalakítást. A parlamenti folyosón viszont azt lehet hallani: "elképzelhető, hogy a miniszterelnöknek már a közelebbi jövőben szüksége lenne a humán csúcstárca élén Lázár Jánosra, aki hozzá hasonlóan az erő nyelvén beszél". A gyors váltás annak ellenére is megtörténhet, hogy június elején, az operaházi botrány után Réthelyi Miklós a távozásáról szóló híreket azzal igyekezett cáfolni: "a miniszterelnök azt mondta, végezzem tovább a munkámat".

Orbán Viktor a kiszivárgott hírek szerint a nyár elején már beszélt a frakcióvezetővel a miniszterségről, mivel a hódmezővásárhelyi polgármestert alkalmasnak tartja a stratégiai fontosságú ágazatok - oktatás, egészségügy, önkormányzatok - rendszerszintű változásának levezénylésére. Lapunk úgy értesült, hogy a frakcióvezető nem titkolta: ha vállalná a humán csúcstárca irányítását, lecserélné "a névtáblákat is", azaz az államtitkárokat.

"Ez az oktatási és az egészségügyi államtitkárra is vonatkozna", állítják fideszes források. Így a KDNP-s Hoffmann Rózsának és minden valószínűség szerint Szócska Miklósnak is épp akkor kellene mennie, amikor az általuk felügyelt ágazatokban "végbemegy Magyarország átszervezése". Hiszen például csak az oktatási fronton az államosítás, illetve a lehetséges visszaszerződés 11 ezer iskolaépület átvételét jelenti, plusz a 152 ezer pedagógus állami alkalmazását.

A politikailag legkényesebb pont Hoffmann Rózsa személye, de a kereszténydemokraták nem generálnának "koalíciós konfliktust", ha az államtitkárnak távoznia kellene. Ugyanakkor tény, hogy nincs olyan szaktekintélyük tartalékban, akit azonnal a helyére állíthatnának. Viszont a csere a KDNP számára újabb alkuhelyzetet teremtene.

Ami az oktatást illeti: Lázárnak a Hoffmann Rózsát folyamatosan bíráló Pokorni Zoltántól már nem kellene tartania. A miniszterelnök ugyanis a hajdúszoboszlói frakcióülésen hosszas négyszemközti megbeszélést folytatott a volt szakminiszterrel, aki, noha az oktatás államosításával nem ért egyet, a kiszivárgott hírek szerint a rendszer átalakítását a legjobb tudása szerint igyekszik segíteni a jövőben - és marad kerületi polgármester. Van, aki úgy tudja, hogy Orbán Viktor eddig azért tartotta alkalmas államtitkárnak Hoffmannt, mert "irányítható". Csakhogy, vele ellentétben, Lázár János képes a végrehajtásra is. Az oktatási és önkormányzati törvények parlamenti elfogadása után pedig már ez lesz a feladat.


Kapcsolódó: Jön az elkúrtukadó? (fn24) 

Különadót vethet ki a parlament, ha a kormány valamely döntése elbukik az Európai Bíróság vagy az Alkotmánybíróság előtt, és az államot kártérítésre kötelezik.



Jön az elkúrtukadó?
Az új alaptörvény átmeneti rendelkezéseiről szóló jogszabálynemcsak "az 1990 előtti bűnök" miatti kárpótlást rendezné különadóból. Akkor is különadót vetnének ki, ha a jelenlegi kormány hibás döntései miatt fizetendő kártérítés a büdzséből nem gazdálkodható ki.
"Mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja, ha az Alkotmánybíróság vagy az Európai Unió Bírósága döntéséből az állam által teljesítendő olyan fizetési kötelezettség fakad, amelynek teljesítésére a központi költségvetésről szóló törvényben e célra előzetesen meghatározott összeg nem elegendő, és a hiányzó összeg a kiegyensúlyozott költségvetési gazdálkodás követelményének sérelme nélkül a központi költségvetésről szóló törvényben más célra meghatározott összeg terhére sem pótolható, tartalmában és elnevezésében is kizárólag és kifejezetten az e kötelezettség teljesítéséhez kapcsolódó, a közös szükségletek fedezéséhez való hozzájárulást kell megállapítani."
A Világgazdaság szerint a törvényt alkalmazni lehetne már folyamatban lévő ügyekre is, vagyis a 272 milliárdos áfa-visszatérítést már lehetne különadókból finanszírozni. Ugyanakkor kérdéses még, nem ítélik-e az EU szabályaiba ütközőnek a telekomadót, a válságadót, a Malév-támogatást, a magánnyugdíjpénztárak állami tulajdonba vételét, a végtörlesztést, amellyel kapcsolatosan az Európai Bizottság éppen tegnap közölte: tízhetes határidőt ad Magyarországnak, hogy reagáljon az uniós aggályokra.
Az MSZP jelezte, hogy akár 800-900 milliárd forintnyi különadó lehet aggályos, így akár a jövő évi adóemelés összegének kétszeresét is kiróhatja a kormány az emberekre. A szocialisták szerint a salátatörvénybe rejtett „alattomos passzus” alapján az Orbán-kormány saját jogsértéseit adóztatja meg.
A Lázár-Harrach-féle javaslat gyakorlatilag ugyan felmentést ad a kormánynak, amelynek mostantól kezdve alkotmányos joga hibázni, és azt megadóztatni, de az előterjesztés nyílt beismerése az Orbán-kormány eddigi „hibáinak”. Oszkó Péter volt pénzügyminiszter ennek kapcsán a minap egy közösségi oldalon azt írta, hogy hiányolja a klasszikus idézetet az aktuális kormányzati megszólalásokból: "Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, mint amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni. Nyilvánvalóan végighazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz."
A Fidesz IMF fordulata és következményei 
2011/11/24 Nemzeti 
InternetFigyelő
Ha most mást is állít, azt már a Fidesz is régen tudja, hogy az IMF-függés gyarmati státuszt jelent. A kudarchoz vezető út - minden jó szándék ellenére - a párt máig is liberális jellegéből ered. Az eredmény szomorú, mert egy körültekintő konzervatív nemzeti pártnak még lehetett volna esélye a felemelkedéshez vezető utat választani. Mit hibáztak el és milyen következményekkel kell számolnunk?

Sokan arról tanakodnak, hogy mi okozhatta néhány nap alatt a Fidesz 180 fokos fordulatát az IMF-fel kapcsolatban. Erre viszonylag egyszerű a válasz. A forint tartós gyengülése és a hitelminősítők fenyegetése. Azt már kevesen kérdezik, ami pedig fontosabb, hogy miért nem látták előre ezt a folyamatot. Azért, mert némi nemzeti máz ellenére az uralkodó kormánypárt máig is egy liberális párt maradt, annak szokásos szemellenzőivel, valóságvakságával. Ez pedig szinte törvényszerűen vezetett a kudarchoz...

Éppúgy mint 1989/90-ben, kishitűségből ismét elmulasztottuk az alkalmat adósságunk újratárgyalására. Pedig a "gyurcsányizmus" pusztítása után egy kétharmados többséggel megválasztott új kormánynak lett volna esélye annak szükségességét az EU felé eredménnyel kommunikálni. Ez a lépés ugyanakkor megalapozhatta volna a Gyurcsány és társai ellen való büntetőjogi eljárást is. Ecuador, Izland és más országok útját megfelelő diplomáciával Magyarország is kiharcolhatta volna. Ehelyett a főleg befelé kommunikált "szabadságharc"- amit nagy hatalmú elszenvedője, az IMF kifelé annál egyoldalúbban kürtölt szét -, csak valamilyen oktalan renitenskedésnek látszott a nyugati közvélemény előtt. Ne feledjük, akkor a görög és az euró válságnak még csak a kezdetén is alig voltunk. A fősodor média igyekezett azt a látszatot kelteni, hogy a 2008-as válság már mögöttünk van, holott valódi szakértők pont az ellenkezőjét állították. A liberális szemlélet által vezérelt kormánypolitika ekkor esett az első csapdába. Külföldi és hazai befektetőkben és egy Fideszhez hű vállalkozói/polgári réteg megteremtésében bízva bevezettek egy olyan adórendszert, amely eddig még sehol sem bizonyított, s amelynek hatékonysága pont Magyarországon volt a legkevésbé várható. A külföldi befektetők a megváltozott gazdasági körülmények miatt elmaradtak. A gazdagoknak előnyöket kínáló adórendszer hazánkban főleg az exkommunista, liberális körökből származó vagyonosoknak kedvez, akiknek azonban eszük ágában sem volt új bevételüket a gazdaságba visszaforgatni, hacsak nem negatív módon, külföldi luxuscikkek vásárlásával. Az új adórendszer bevezetéséből származó bevételkiesést szakértők kb. évi 500 milliárd forintra becsülik.

Még nagyobb baj keletkezett a magánnyugdíjpénztárak esetével. A telhetetlen nyugati bankok bizonyára örültek az erőltetett adósságtörlesztésnek, persze kifelé ismét az Orbán kormány basáskodását, a "demokrácia megnyirbálását" emlegették. Pedig, mint kiváló közgazdászaink, Lóránt Károly és Róna Péter hangoztatták, ezt a pénzt adósságtörlesztésre fordítani annyi mint egy feneketlen hordóba vizet önteni. A magyar gazdaságba befektetve viszont csodákat teremthetett volna. A spekulánsok támadásainak következtében ez a kb. 3000 milliárd forint az utóbbi 2-3 hónapban semmivé foszlott, pedig helyesen felhasználva akár félmillió munkahelyet is létre hozhatott volna, ismét bizalmat a politikában és bizakodást a jövőben teremtve. Különösen a vidék felemelésének adhatott volna nagy lehetőségeket.

A végtörlesztés körül elkövetett hibák már szinte képeskönyvbe illenek oktondiságuk okán. A tapasztalt Róna Péter azonnal meglátta a terv szarvashibáit és végzetes következményeit. Ha a kormány is részt vállalt volna a hitelesek terheiből, akkor az ügyet egészen másként lehetett volna kommunikálni az EU felé. Hazai szempontból szintén óriási hiba volt csak a tehetőseknek segíteni akarni, hiszen ez a hozzáállás a legelemibb szolidaritási szempontokat sem veszi figyelembe.

Soros és társai most a markukba nevethetnek. Mégis csak jól fektették be pénzüket, amikor Orbán Viktort és barátait Oxfordban taníttatták. Olyan jól megtanulták a leckét, hogy a valóság megtapasztalása és némi jóindulat is csak egy félfordulatra tette őket képessé. A liberális világszemlélet automatikusan a pénzoligarchia kezére játszik. Magyarország pedig retteghet, mert a kormány által kommunikált "védőháló" puszta álom marad. A nyugati fősodor média a kormány első nyilatkozata után már az első nap kijelentette, hogy erre hazánknak vajmi kevés esélye van. Ha pedig a "török" megoldást választjuk és nem kötünk megállapodást, még rosszabb következményekkel számolhatunk. Magyarország nem hasonlítható össze Törökországgal, annál sokkal gyengébb és sebezhetőbb.

Ellentétben a Fidesz első kormányzati ciklusával, amikor még liberális eszközökkel is lehetett javítani az ország gazdasági állapotán, ez 2010-re már tovatűnt. Vezető politikusaink rövidlátása minden jó szándékuk ellenére végzetesnek bizonyult. Nem látták a feladat komplexitását, amit így megoldani sem tudtak. Pedig az eltelt másfél év egy kegyelmi pillanat volt, amit egy bölcs konzervatív párt jobban kihasználhatott volna, mint pl. a lényeglátóbb, de az EU előtt nem szalonképes Jobbik.
Vajta Dénes 


Bóvli lett az ország 
2011.11.25. 00:31 
Hír24
Megvonta Magyarországtól a befektetési ajánlású adósbesorolást a Moody's. Elemzők szerint teljes gazdaságpolitikai fordulatra lenne szükség. 

A hitelminősítő csütörtök éjjel Londonban közölte, hogy az eddigi "Baa3"-ról egy fokozattal "Ba1"-re rontotta a magyar kormánykötvény-osztályzatot, és az új besorolásra is további leminősítés lehetőségére utaló negatív kilátást hagyott érvényben.

A Moody's indoklása szerint növekszik a bizonytalanság azzal kapcsolatban, hogy Magyarország teljesíteni tudja-e a költségvetési konszolidáció és a közadósság-csökkentés középtávú célkitűzéseit, különös tekintettel a magyar gazdaság egyre korlátozottabb középtávú növekedési kilátásaira.

A hitelminősítő szerint emellett Magyarország "egyre fogékonyabb az eseménykockázatokra" a magas államadósság-teher, a külföldi befektetőktől való erőteljes függés és a jelentős finanszírozási igények miatt, miközben erősödik a külső piaci volatilitás is.

Magyarország államadós-besorolása a másik két nagy hitelminősítőnél - Standard & Poor's, Fitch Ratings - továbbra is a befektetési ajánlású sávban, annak alsó szélén van, egyaránt "BBB mínusz" osztályzattal. Az S&P néhány órával a Moody's csütörtök éjjeli bejelentése előtt tett utalást arra, hogy valószínűleg február végéig dönt a magyar adósosztályzatról, az IMF/EU-tárgyalások esélyeinek értékelése után.

Fordulatra van szükség

Peter Attard Montalto, a Nomura londoni elemzője kommentárjában kiemeli, hogy a Moody's csütörtöki döntése a piaci várakozásoknál kissé korábban érkezett, de a hír önmagában nem meglepő - olvasható a Portfolio.hu oldalon. A szakértő kiemeli, hogy a hitelminősítő megtartotta a negatív kilátást a magyar adósbesoroláshoz, ami azt bizonyítja, hogy a besorolás kilátása egyértelműen a költségvetés fenntarthatóságától függ.

A Nomura elemzője úgy értelmezi a Moody's közleményét, hogy - mivel a növekedési várakozások innen már csak lefelé mehetnek - egy teljes gazdaságpolitikai fordulatra van szükség ahhoz, hogy Magyarország elkerülje az újabb leminősítéseket és stabilizálja adósbesorolását.

Későn jött az IMF-bejelentés?

A legtöbb piaci szereplő azt feltételezte, hogy az IMF-megállapodás múlt heti bejelentése azt szolgálta, hogy a kormány megelőzze a leminősítéseket. De úgy tűnik, hogy már túl késő volt - nyilatkozta a Reutersnek Charles Robertson, a Renaissance Capital közgazdásza. A leminősítés ösztönözni fogja a reformok végrehajtását Magyarországon, amelyek újra visszaemelhetik az ország adósbesorolását a befektetési kategóriába. A legjobb lépés egy EKB/IMF segítségnyújtás lenne - írja a Portfolio.hu.

Charles Robertson hozzátette: a Moody's leminősítése ugyan nem volt váratlan, csak az időzítése.
Forrás: MTI/Portfolio.hu 
*** www.nemzetihirhalo.hu *************

Matolcsy a Nemzeti Együttműködés Bástyája
Csezmiczei Vitéz János - 
egyenlito.blog

Matolcsy gazdaságpolitikájáról a Fidesz első gazdasági minisztere már hónapokkal ezelőtt elmondta, hogy "tankönyvszerűen megvalósíthatatlan". Ezután az elmúlt hetekben két államkötvény-aukción nem sikerült állampapírt értékesíteni, majd a harmadikon is csak igen magas áron. Azaz nem nagyon jutottunk hitelhez. Ezek után Matolcsy megpróbálta beadni, hogy tárgyalunk hitelről az IMF-fel, de épp azért, mert olyan erősek vagyunk. Ez is elég nevetséges volt, de amit Matolcsy a ma megjelent Heti Válaszban leírt, az már-már hihetetlen. 
 
Csak a 45-47-es újjáépítéshez mérhető "sikerük"?

Matolcsy szerint olyan példátlan siker a kormányzás 18 hónapja, hogy az "1945-47-es újjáépítéshez" mérhető. Majd "szerényen" hozzáteszi: "Akkor a fizikai világot, most a pénzvilágot építettük újjá".

Csak említést tennénk néhány apróságot, hogy mennyire sikeres a "pénzvilág újjáépítése" az elmúlt másfél évben.

- A hitelpiac egyáltalán nem működik jobban, a vállalkozások nem tudnak könnyebben beruházási forráshoz jutni.

- Az ország csődkockázati felára a 2010-es választások idején 200 pont alatt volt, most 600 pont körül, azaz jóval drágábban jutunk hitelhez.

- A Bajnai-kormány végén 265 körül volt az euró árfolyama, most meg 300 felett. A devizahitelesek helyzetét talán említenünk se kell.

Ilyen eredmények mellett, ekkora arccal beszélni... Csak egy embert ismerünk, aki ennyire szerény volt. S kétségtelen Orbán jobbkeze, a Nemzeti Együttműködés Bástyája. Mintha már Bacsó Péter filmjéből is ismernénk: 
VVV, vagyis: Valutaalap, Verőlegények, Védelmi pénz - Summázza Bogár László a legfrissebb hírek magyarázatát.
Elgondolkodtató

Bogár László az új IMF-tárgyalásról és a nemzeti szocializmusról 
http://www.youtube.com/watch?v=pr1k6FmtJfE 



Bogár László: Kiválasztók és a Kiválasztottak


A világnak már régen vége van

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése