2014. június 26., csütörtök

Csak hogy ezt is tudd !


Csak hogy ezt is tudd !


Kinek fizetjük az államadósságot II.



2011.07.12. 18:03 kissspeter53

1919. máj. 30. A Párizsi Békekonferencia vezetőinek delegátusai I. Edmund de Rothschild javaslatára találkoznak a Hotel Majestic-ben, ahol megegyeznek, hogy nemzetközi csoportokat hoznak létre, hogy nemzetközi ügyekben tanácsokat adjanak saját kormányaiknak. Így alakul meg később a CFR. New Yorkban, Londonban a Chatman House Study Group, Institute of Pacific Relation /a mi távol-keleti ügyekkel foglakozik és a Japánok Pearl Harbour elleni támadását szervezte/. Hamburgban a Institut fur Answertise Politic, Párizsban a Centre d' Etudes de Politicque Etrangere. Az I. Világháborún csak Rockefelleréknek 100 millió $ hasznuk volt.
1919. Versailles találkozó: Paul Warburg /FED elnöke, Wilson pénzügyi tanácsadója, Kuhn és Loeb egyik igazgatója/, Max Warburg /német titkosszolgálat vezetője, császár pénzügyi tanácsadója/ Colonel Edward House /Wilson személyi tanácsadója/, John Foster Dulles és Allan Dulles /Kuhn és Loeb-tól/, Alfred Milner /angol szabadköműves, Lenint 21 millió rubeller támogatta/. Lloyd George brit miniszterelnök tanácsadója Sir Philip Sasson, Mayer Amschel Rothschild leszármazottja, a brit titkos tanács tagja /ő bombáztatta le a II. VH idején a német városokat és munkás negyedeket, kivéve az ipari kerületeket/. Clemenceau francia miniszterelnök tanácsadója George Mandel született Jeroboam Rothschild.
 
 
 
Theobald von Bethmann-Hollweg Max Warburg
 
1921. júl. 29. A New York-i Council on Foreign Relation /CFR/ hivatalosan megalakul, cél minél szélesebb bérenc réteg kialakítása, átfogva a társadalom minél szélesebb rétegét. Ma már csak olyan egyén kerülhet magas pozícióba az USA - n, aki tagja ennek a társaságnak.
Alapítók: Colonel Edward House, John Foster Dulles, Bernand Baruch, Otto Kahn, Jacob Schiff, Paul Warburg, John D. Rockefeller. Manapság a CFR 3000 tagja rendelkezik az US javak 2/3 részével.
1922. Franklin Delano Roosevelt megalapítja az United Europian Investors Ltd.-t és Németországban felvásárolnak mindent, 100 $- t 6 emeletes házat lehet venni akkora az infláció. HAPAG/ Hamburg – America -Line/ ugyanezen célból alakul, elnökségi tagok Max Warburg német bankár, és testvére és Paul Warburg FED elnök.
1924. "Agro-Joint" szervezetet megalapítják a Szovjetunió megsegítésére. J. D. Rockefeller több millió $- l támogatja. Ebből 215 zsidó kolhoz alakul és 400 zsidó iskola. 1927-ben Felix Warburg körutat tesz a Szovjetunióban ahol 40 kolónia róla van elnevezve. Az utolsó támogatást 1940-ben adják.
1925. Megalakul az I. G. Farben a Rothshild ügynök Max Warburg segítségével igazgató Paul Erlich, aki maga is zsidó. Standard Oil-nak ipari alkohol monopóliuma van Németországban az I. G. - n keresztül. Amerikai I. G. igazgató tanácsában Walter Teagle /Standard Oil Co.és Roosvelt barátja, Paul Warburg /FED/, Edsel Ford, John Foster Dulles/ Amerikai Pénzjegynyomda vezetője/, Charles Mitchell /a Rockefeller National City Banktól/, Carl Bosch, Herman Metz /Bank of Manhattan igazgatója .
1929. márc. 29. Paul Warburg FED elnök utasítására, a FED tag bankok eladják részvényeiket magas áron.
1929. okt. 24. Visszahívták a 24 órás hiteleket, a FED nem látta el hitelekkel a kereskedelmi bankokat így azok tönkrementek, a New York-i tőzsdén a részvények értékük töredékére zuhantak, a bankárok olcsón felvásárolták. Az összeomlást a republikánus Hoover-re kenték, hogy a Demokrata Rooseveltből elnök legyen. Külön érdekesség, hogy mivel a nagyvállatok összeomlottak és fillérekért a zsidóké lett, így az amerikai sajtó is zsidó kézbe került, mert magukat a vállalatok hirdetéseiből tartották fenn, így oda lett a hiteles tájékoztatás is. A média tömegbefolyásoló szerepét pedig mindenki ismeri.
1929.-32 Rockefeller 32 millió $- l támogatja Hitlert, a célja hogy Németország ne kerüljön francia gazdasági érdekszférába. Mayor Deutzberg elviszi Paul Warburgot /zsidó/ Hitlerhez, aki 24 millió $ kér az amerikai bankároktól, akik 10 millió utalnak át neki az Amszterdami Mendelhson $ Co. Bankba /amely zsidó bank/. Az amerikai Hearts magazinban cikk jelenik meg a német náci pártról, a New York Times idézeteket közöl Hitler beszédeiből, 1938-ban Hitler az év embere a Time magazinban.
 
1930. as Jewish Enciklopédia: Stern és Goldschmid családé a portugál vasút, báró Hirsch török vasút, Rothschild francia vasút, Straussberg román vasút, Poljakov Spencer & Co orosz vasút, Rothschild higanykereskedelem, Levinson és Gugenheim vörösrézkereskedelem, Graustein és Dreyfus papirpiac.
1930. Bank for International Settlement /azaz BIS : Nemzetközi Fizetések Bankja/ alapítása Bázelben, Svájcban a német jóvátételi fizetések kezelésére a központi bankok között. Legnagyobb részvényes a Bank of England / a Bank of Englandnak pedig a Rothschild ház/, First National Bank of New York/ Morgan tulajdon/, német Reichsbank, továbbá olasz, francia, és más központi bankok. Alapszabály a bank mentes minden lefoglalástól és cenzúrától. Még ma is fennáll.
1933. márc. 7. Prescott Bush értesítette Max Warburg-t arról hogy hivatalos képviselőnek választották az American Ship & Commerce Line. Warburg tanácsadója volt Hjalmar Schact-nak német gazdasági miniszter és a Reichsbank igazgatója, Montagu Norman barátja volt.
1933. márc. 29. Moshe Gottlieb "American Anti-Nazi Resistance 33-41" Max Warburg fia Erich táviratozott rokonának Frederich Warburgnak-aki a Union Pacific Railroad-nak volt igazgatója- hogy vesse be minden befolyását az anti-náci propaganda ellen Amrikában.
1933. Hajmar Schacht kinevezését a Reischbank élére aláírja Hitler, Hindenburg, és a zsidó elnökségi tagok Mendelssohn, Wassermann, és Warburg, 8-ból három. A Warburg bank még 1938-ban is profitált.
1936. A Francia Nemzeti Bankot /Banque de France/ 12 két kormányzó vezeti, fele nagy vállalatok vezetői, fele a nagybankoktól jön úgymint a Rothschild, Hottinguer, Mirabaud, Lazard. A tizenkét kormányzó mellesleg kilencvenöt nagy részvénytársaságot vezet. Ha érdekük kívánta kölcsönt adott a kormánynak, hanem, akkor nem pénzelte a bankok és iparvállalatok beruházásait, de ha nem akarta, akkor nem folyósított hitelt, leszámítolta a kincstárjegyeket, vagyis az államkölcsönt, de ha nem volt érdekében ezt is megtagadhatta, közben a tőzsdén spekulációt folytatott részvényekkel és devizával.
1938. Max Warburg elhagyja Németországot, egy német barátja Rudolf Brickmann vezeti tovább a hamburgi Warburg Bankot, aki a háború után visszaadja nekik. Otto Warburg Nobel díjas rákkutató zsidó létére Németországban marad, 1941-ben néhány hétre felfüggesztették állásából, de Hitler személyes közbenjárására visszahelyezik. Marietta Warburg zsidó létére a háború alatt végig Hamburgban marad viszonylagos jólétben anti - náci férjével együtt. Henry Kissinger USA-ba emigrál /hogy-hogy kiengedték?/.
1940. Francia belügyminiszter George Mandel /születet Jeroboam Rothschild/ kivégeztet mindenkit, aki nem akar ellenállni a németeknek, majd ő volt az első, aki megszökött.
1943. Dr. Albert Hoffman kémikus a Sandoz-nál, /Svájc/ amely az S. G Warburg tulajdona kifejleszti az LSD-t.
1942. Viscount Chandos, Churchill kormányában a háborús kabinet vezetőjen ugyanakkor ő az igazgatója a Rothschild Alliance Assurance-k, és a Chemical Industriy-nek, rokona Rooseveltnek.
1945. Rothschild residencia Londonban a Kensington Gardens, a Szovjet nagykövetség épülete lett, párizsi házuk a rue Florentin 2 a Marshall terv európai fő székhelye, később a NATO amerikai szervezetének a székhelye, rue Faubourg 41, amit baron Edmund épített most az amerikai nagykövetség épülete, a Rothschild címer még mindig rajta van.
1947. Európa újjáépítése, Marhall terv amely vezetője W.Averell Harriman. Rothschildok konszolidálják pénzügyi ellenőrzésüket a világ felett a Bretton Woods-i egyezménnyel.
1949. Anthony Rothschild 50000 négyzetmérföldre kitermelési jogot vesz /olaj, urán stb./Kanadában, ami nagyobb, mint Anglia és Wales együttvéve. Edmund Rothschild fizető kábel TV hálózata van Angliában, tulajdonosa a Royal Mint Refinary-nak, és a Bank of England aranyügynöke. Franciaországban a Rothschild Freres a legnagyobb magánbank, Compagnie du Nord részvényesei és benne vannak az igazgatótanácsban is. A Compagnie Financiere villákat, hoteleket, vezetékeket építenek Izraelben, házakat Párizsban, európai újságokat alapítanak, és bankokat és autógyárakat Brazíliában. Jimmy de Rothschild özvegye Dorothy, Baron Edmunddal alapítja az EJRMG /Edmund James Rothschild Memorial Group/ és adnak 1 millió $ a Weizmann Scientific Institute Tel-Aviv, 3 millió $ a Knesszet építésére, és állják a számlát az Izraeli ásatásoknak.
1950. febr. 17. USA szenátusa előtt James Paul Warburg beszédet mond:"Világkormányra van szükségünk akár akarják akár nem. Egyedüli kérdés, hogy a Világkormányt hódítással vagy beleegyezéssel érjük el."
1950. es Világ arany forgalma és termelése: Rothschild, Bleichroeder, Mendelshon, Japhet, Seligman, Lazard, Strauss, Morgenthau, Schiff. Sassoon család ellenőrzi az ópium kereskedelmet, Lord Melchett /Alfred Mond/ nikkel, Louis Dreyfuss búzakereskedelem. Az Oppenheimer családé a világ 100 legnagyobb arany, réz, és urán bányája.
1964. Vizsgálat a Brit kémügyben: Anthony Blunt, Guy Burgers, Donald Maclean, Kim Philby. Suttogtak ötödik társról is, Lord Victor Rothschild velük járt a Trinity College-be Cambrige-ben később az angol titkosszolgálat egyik főnöke lett.
1975. N. M Rothschild and Sons irodát nyit Hong-Kongban a liberális arany törvények kedveznek az üzletnek
1976. máj. Megjelenik az US House Banking and Currency Commitee jelentése arról, melynek címe "International Banking" és a Rothschild ház USA kapcsolatait írja le. A Rothschild Five Arrows Group tagjai: N.M Rothschild & Sons Ltd London, Banque Rothschild Franciaországban, Banque Lambert Belgiumban, New Court Securities New Yorban, és Pierson, Holdring & Company A mszterdamban, és mind az öt egyesítve a Rothschild Intercontinental Bank, melynek három segéd bankja van az USA-ban : National City Bank of Cleveland, First City National Bank /First City Bankorp/ in Houston, First National Bank in Seattle. A First City Bancorp fizette Reagen választási kampányát 1980-ban.
1978. Megjelenik Simon Schama könyve: Two Rothschild and the Land of Israel, /Két Rothschild és Izrael földje/, amiben azt írta, hogy a Rothschildok megszerezték Izrael 80 % -t.
1980-as Brit vállalatokat privatizálják Teacher elnöksége idején, így a londoni N. M. Rothschild and Sons szerzett pár milliárd dollárt.
1980. as Rothschildok Amerikában: 84-ben 570 millió $ - l segítik Sir James Goldsmith - t megvenni a Crown Zellerbach Corporation-t, ügyfelek Hughes Aircraft, New York Times, biztosító társaságok, áruházláncok. Segítenek a torontói Reichmann fivéreknek, akik cége az Olympia&New York az egyik legnagyobb ingatlanok befektető társaság, megvenni a Santa Fe Southern Pacific Co.-t. És Robert Maxwellnek megszerezni a Macmillan Publishing-t.
1982. Guy de Rothschild az Egyesített Zsidó Szociális Pénzalap /F.S.J.U/ és a /A.U.J.F./ elnöke. David Rothschild a /F.S.J.U./ pénztárosa és a Zsidó Ügynökség igazgatótanácsának francia tagja. Alan Rothschild elnöke Franciaországi Zsidó Intézmények Képviselőtanácsának és a Központi Izraelita Hitközösség elnöke. Elie Rothschild elnöke A.U.J.F. végrehajtó bizottság elnöke. Alix de Rothschild "Fiatalok Aliya" világelnöke amely segíti a zsidó fiatalok Izraelbe költözését.
1993. szeptember. Soros György 1 milliárd $ kárt okoz a Bank of England-nak, amelyet persze az adófizetőknek kell állni. Cége, Quantum Fund amely 4-7 milliárd $ portfolióval rendelkezik. A cég igazgatótanácsában benne van Richard Katz, aki vezetője a Rothchshild Italia S.p.a Milánóban, és a N.M. Rothschild and Sons Londonban. Továbbá Sir James Goldsmith aki rokona a Rothschild családnak.
1994. A Rothschildok vezető tanácsadók dél-amerikai és afrikai bányász vállalatoknál, övéké az ABM-AMRO bank is.
1995. A privatizációs bevétel elérte a rekord 500 milliárd $ forintot az MSZP képviselőcsoport Bokros Lajos indítványára úgy döntött hogy a pénz döntő részét az államadósság csökkentésére kell fordítani, vagyis ingyen odaadták a Rothschild és a Warburg bankházaknak.
1998. Kongói belháború, eddig 3 millió ember vesztette életét. Az ország észak-keleti részén hatalmas aranykészlet van, amelyet a Rothschild érdekeltségű AngloGold nemzetközi nagyvállalat termeli ki fillérekért. A vállalat védelmi pénzt fizet a Nemzeti Egységesítő Front /FNI/ nevezetű lázadó csoportnak, hogy biztosítsa a környéken a rendet. Az FNI a rend fenntartása érdekében nyilvános kivégzéseket rendez, a holttesteket feldarabolják, élő terhes nőkből vágják ki a gyereket, stb.
1998. Szakértők a Rockefeller család vagyonát 11480 milliárd $- a becsülték, a Rothschild család vagyonát 100000 milliárd $- a.
1998. Felállítják az Európai Központi Bankot, feladata az Euró működtetése. Az Európai Tanácsnak, Az Európai Bizottságnak /az unió kormánya, tagjait kinevezik, az Európa Parlament csak ajánlásokat tehet neki, amelyeket nem kötelező elfogadnia, nincs beleszólása a bank ügyeibe. Székhelye Frankfurt a Rothschildok szülő városa.
2003. szept. 20. Kate Rothschild és Ben Goldsmith összeházasodtak, így Nagy-Britannia két leggazdagabb családjának gyermekei keltek egybe.
2005. 03. 01 TriGranit nemzetközi építőipari vállalat március elsején, a bukaresti Hilton Szálló szalonjában fogadást rendezett, abból az alkalomból, hogy Romániára is kiterjeszti sokoldalú tevékenységét. A vendéglátók mellett jelen voltak: Markó Béla és George Copos államminiszterek, a kormány több más tagja, szenátorok, képviselők, az RMDSZ több tisztségviselője, valamint nagy számban újságírók is.
Megnyitó beszédet mondott Peter Monk kanadai üzletember, a TriGranitot is
magában foglaló Barrick Gold és a TrizecHahn részvénytársaságok alapító elnöke,
Nathaniel Rothschild részvényes és George Soros.
2010. Koppenhága klímakonferencia: David De Mayer Rothschild, a zsidó bankár-dinasztia brit ágának legifjabb sarja, egy Világkormány felállítását szorgalmazta saját bürokráciával, és rendőrséggel.
 
 
 
David De Mayer Rothschild
 
És a jövő?
Az Albert Pike levél szerint lesz még egy Világháború, amely Izrael állam és az Arab országok miatt fog kitörni. Hogy mikor, ahhoz ismerni kellene a Kabbala számmisztikáját, de manapság történik az arab országok vezetőinek lecserélése. És abban az esetben, ha az új kormányok szélsőséges muszlinok lesznek, akkor megtámadják Izraelt, Európában pedig a nagyszámú muszlin közösségek fognak fellázadni. USA-ban természetesen piszkos bomba fog robbanni, azaz nukleáris támadás éri, és természetesen a nyomok Irán felé fognak mutatni.
És közben a sugárzástól és a környezetszennyezéstől lassan emberi életre alkalmatlan lesz, az őket nem érinti, hiszen már megépítették a földalatti búvóhelyüket az USA- n lévő Mount Weather hegység alatt.


NÉVTELEN XII.



2011.07.12. 17:42 kissspeter53

948. márc. 17. Abrüsszeli egyezmény a Nyugat Európai Unió megalakításáról.
1948. ápr. 1. Az AVO átalakul ÁVH-vá és önálló hatósággá válik, és csak Rákosi /Roth/ Mátyásnak és Farkas Mihálynak /Wolf Israel/ tartozik felelőséggel. 1949 juliusában átszervezik és kibővitik, állományát 8760 főről 28000 főre emelik, köztük 2500 főnyomozó van. 1950 áprilisa és 1956 októbere között 1017698 fő ellen folyt vizsgálat és 511270 ellen emeltek vádat.
1948. 09.ápr A Menachem Begin vezette Irgun fegyveres alakulat és a Stern Gang megtámadta a kb 750 fős Deir Yassin palesztin települést. Ez még a brit mandátum idején történt és a falu kívűl esett azon a területen amelyet az ENSZ Izraelnek oda ítélt. Csakhogy a település a Tel-Aviv és a Jeruzsálem utvonalon feküdt és volt egy kis reptere. Délig 100 lakost, többségükben nőket és gyerekeket megöltek /a támadók házról házra jártak és a sarokba szorított lakókat lelőtték vagy kézigránátot dobtak közzéjük/, miközben 4 támadó is meghalt. 25 férfit teherautókra raktak, végig hajtották őket Jeruzsálem Zakhron Yosef negyedében, majd a Givat Shaul és a Deir Yassin közti utra vitték, és lelőtték őket. Becslések szerint sebesült 50-70 fő, halott 110-140, pedig fordítva szokott lenni. Majd 10 házat felrobbantottak, a temetőt bulldózerrel felturták, majd szeptemberig ortodox zsidókat telepítettek be Romániából, Szlovákiából és Lengyelországból /ezek hogy menekültek meg a haláltáborokból?/. Ezzel kezdetét vette a palesztínok elüldözése, becslések szerint 400 arab falut és várost romboltak le és 700 ezer lakost űztek el hogy helyet csináljanak az európából jövő zsidóknak.
1948. Leszámolás az egyházakkal. Mindszenty per: Vezetők: Rákosi /Roth/ Mátyás, Révai József /Kahana Mózes/, Balogh István /Bloch Israel/, Boldizsár /Bettelheim/ Iván, Reissman, Gera /Grünzweig/, Sulner Hanna, Sulner László, szovjet hóhér Kaftanov. Fővallató: Péter /Auspitz Benjámin/ Gábor, kinzó: Kárpáti /Krausz/ birkozó bajnok /Debrecenben keresztre feszített egy csendőrt/, fogház parancsnok: Zipszer Imre, Kábszeradagolók: Balassa /Blanstein/ és Weil Emil. Rendőrök és kisérők és egyéb személyek: Zalka /Hirsch/ Máté, Pollákné Stern Szeréna, Décsi /Deutsch/ gyula, Kisely-Kammer Olga, Érsek /Eichinger/, Kunos /Krausz/ László. Jegyzőkönyvet Kahana Piroska vezette, aki Péter /Auspitz/ titkárnóje vezette. Kiss Szalézt pátert förró tűzhelyre ültették, miután alteste elégett agyonverték. Baranyai Jusztin hittudós a kinzásokba beleőrül és a börtönben meghal.
1948. "Kommunisták a börtönben" című kiállítás. Horthy rendszer 25 éve alatt a kommunisták összesen 128 év börtönt kaptak, /Rákosi és Weinberger 10 évet töltött börtönben, ellátás miatt panasszal élhettek, és minden 3 hónapban meglátogatta őket a Nemzetközi Emberi Jogokat Védő Liga/. Ugyanebbenaz időben a Gyűtőfogház B csillagának földszinti folyosólyán több mint 100 halálra itélt várta a kivégzést.
1948.05.14 Izrael állam éjfélkor hivatalosan kihírdette létrejöttét, Truman USA elnök 11 perccel később hivatalosan elismerte. Truman előzőleg 8000 amerikai katonát állomásoztatott Palesztínában, hogy féken tartsa az arabokat, a zsidók pedig szabadon ölhessék őket. 1350000 palesztint és keresztényt űldöztek ek otthonából.
1948. USA és Szovjetunió megalapítja Izrael államot.
1948. John McCoy védelmi miniszter lett az USA-ban és megrendeléseket adott a Standard Oil és a Kaiser Aluminium-nak amelyekben részesedése volt
1948. Standard Oil megváltoztatja a nevét ESSO -ra, és nagy részesedése van az Arabian American Oil Company-ban
1948. Lord Franks brit nagykövet lett az USA-ban. Szintén igazgatója lett a Rockefeller alapítványnak, a Rhodes Trust-nak, és a Schroder Banknak, és elnöke a Llyods Banknak.
1948. Orvosi halottszemle a koreai háborúban elesett katonákon kimutatta hogy 80%-nak előrehaladott szívelégtelensége volt. Hála a védőoltásoknak és a műélelmiszereknek.
1948. George Herbert Walker Bush csatlakozott a Dresser/IDECO-hoz, majd két évvel később megalapította a Bush-Overby Development Co. Egyik társ James Gammel /300000 $-ral szállt be/ akinek az apja Brit Katonai Missio vezetője volt Moszkvában 1945-ben ugyan akkor az US nagykövet Averell Harriman / később a Zapata Oil igazgatója lett/ aki 50000$-ral szállt be Bush üzletébe. Többi befektetők Eugene Meyer /Word Bank 50000$/, Prescott Bush 50000$.
1948. Megalakul a Word Council of Churches Amszterdamban.
1949. jan. 25. A KGST megalakulása.
1949. ápr. 4. A NATO megalakulása.
1949. máj. 23. NSZK létrehozása.
1949. okt. 7. Az NDK kikiálltása.
1949. Megjelenik a 20000 zsidó honvéd legendája, de Bernstein Béla nyíregyházi főrabbi aki egész életében gyűjtötte a bizonyítékokat ennek alátámasztására, " A negyvennyolcas szabadságharc és a zsidók" /1939/ című könyvében négy névsorba gyűjtötte azokanak a neveit akikről feltehető volt hogy közük volt a szabadságharchoz és a nevük alapján feltehetően zsidók voltak. A négy lista 2209 nevet tartalmaz ezek közzül számos többször is előfordul.
1949. John J. McCoy az USA katonai kormányzója és magasrangú meghatalmazottja Németországban 1952-ig.
1949. Anthony Rothschild 50000 négyzetmérföldre kitermelési jogot vesz /olaj, urán stb./Kanadában ami nagyobb mint Anglia és Wales együttvéve. Edmund Rothschild fizető kábel TV hálózata van Angliában, tulajdonosa a Royal Mint Refinary-nak, és a Bank of England aranyügynöke. Franciaországban a Rothschild Freres a legnagyobb magán bank, Compagnie du Nord részvényesei és benne vannak az igazgatótanácsban is. A Compagnie Financiere villákat hoteleket vezetékeket építenek Izraelben, házakat Párizsban, európai újságokat alapítanak, és bankokat és autógyárakat Brazíliában. Jimmy de Rothschild özvegye Dorothy, Baron Edmunddal alapítja az EJRMG /Edmund James Rothschild Memorial Group/ és adnak 1 millió$ a Weizmann Scientific Institute Tel-Aviv, 3 millió$ a Kneszet építésére, és állják a számlát az Izraeli ásatásoknak.
1950. febr. 17. USA szenátusa előtt James Paul Warburg beszédet mond:"Világkormányra van szükségünk akár akarják akár nem. Egyedüli kérdés, hogy a Világkormányt hódítással vagy beleegyezéssel érjük el."
1950. es Franciaország: Miniszterelnök Pierre Mendes-France, National Sureté vezetője: Robert Hirsch, hadügyminiszter: Jules Moch, kommunista vezető: Jacques Dudos mind zsidó.
1950. es Francia hadügyminiszter: Jules Moch, brit hadügyminiszter: Mano Shinwell, US helyettes hadügyminiszter: Anna Rosenberg zsidók.
1950. es Világ arany forgalma és termelése: Rothschild, Bleichroeder, Mendelshon, Japhet, Seligman, Lazard, Strauss, Morgenthau, Schiff. Sassoon család ellenőrzi az ópium kereskedelmet, Lord Melchett /Alfred Mond/ nikkel, Louis Dreyfuss búzakereskedelem. Az Oppenheimer családé a világ 100 legnagyobb arany, réz, és urán bányája.
1950. évek ÁVH 40000 fős apparátus és 400000 besugó.
1950. 50-es évek Rajk László pere. Ő nem volt zsidó, részt vett a spanyol polgárháborúban a Rákosi /Rosenfeld/ brigádnak volt tagja, és lezsidózta és elkergette a frontról Gerő /Singer/ Ernőt, aki ennek a brigádnak a Moszkvából küldött komiszárja volt. Mikor az 50-es években belügyminiszter lett, akkor azt mondta Rákosinak hogy nem lehet kommunizmust csinálni Magyarországon mert az élen túl sok zsidó nyüzsög. Jelenleg a fia SZDSZ-es parlamenti képviselő, vagyis saját apja gyilkosainak gyerekeivel van egy pártban.
1950. Rákosi lebontatja a Regnum Marianum templomot és helyére Sztalin szobrát állították, a bontásban 25 kényszermunkás halt meg.
1950. ENSZ zászló alatt 60 nemzet háborút indít Koreában, akatonák 95 %-a amerikai, a költségeket 100 %-ig ők állják. McArtur tábornoknak minden hadműveleti tervet előzőleg be kellet nyújtani az ENSZ-nek.
1951. máj. 4. New York-i Aufbau újságban cikk: Német támadás idején 400000 zsidót menekítettek keletre Kazasztánba és Üzbegisztánba. Most ott van a hadiipari, űrkutatási, atomkutatási, urántermelés központja.
1951. szept. 6. A zsidó Rudolf Slansky-t leváltották a csehszlovák kommunista párt főtitkári tisztségéről.
1951. ápr. Shuman-terv. A Nyugat-Német, Francia, Olasz, Belga, Luxemburgi kormányok közös acél-szén szervezet létrehozásáról írnak alá egyezményt parlamentjeik megkérdezése nélkül, első lépés az Európa Unió felé. Az egyezmény létrehozói Jean Monnet a New York-i Blair bankházzal és a Morgan csoporttal tart kapcsolatot, André Froncois-Poncet németországi francia főbiztos a Morgan csoport üzletfele, Konrad Adenauer a Deuthsce Bank embere aki rokona John McCloy tábornoknak a németországi amerikai főbiztosnak.
1951. Magyar Köztársasági elnök. Rónai Sándor félcigány felesége zsidó. Kommunista párt: Főtitkár Rákosi /Roth/ Mátyás, majd Gerő /Singer/ Ernő; Nevelésügyi min: Révai József /Kahana Mózes/, honvédelmi miniszter: Farkas Mihály /Wolf Israel/, gazdasági miniszter: Vass /Weinberger/ Zoltán, felesége zsidó korház orvosnője, külügyminiszter: Molnár Erik, propaganda: Boldizsár /Bettelheim/ Iván, MVD vezetője: Péter Gábor /Auspitz Benjámin/ 30000 megkizott és megölt magyar. Gerő /Singer/ Ernő spanyol polgárháború távol-keleten Sztáliun személyes megbízottja.
1951. ENSZ becslés: Román munkatáborokban 250 ezer ember van, ebből 30 ezer értelmiségi legtöbbje magyar. Magyarországon: 95 munkatáborban 270 ezer ember. Bulgáriában 250 ezer török deportált+ 30 munkatáborban 70 ezer ember. Cseh: 350 ezer internált legtöbbje német és magyar, Lengyel: 20 munkatáborban 50 ezer internált.
1952. Buttenwieser főkormányzó, zsidó./kelet-német/.
1952. Luxemburg 3 milliárd márka jóvátétel fizet Izraelnek Holocaust címén.
1952. Nürnberg bírósági teremből később imatermet csináltak, passzol a zsidó lélekhez.
1952. A Nemzetközi Vöröskereszt összesen 300000 főben állapította meg a világzsidóság háborús cselekmények, deportációk, légibombázások stb. előállot veszteségeit.
1952. Eugene E. Cox /a kongresszus épületének előterében halt meg szívrohamban/ kongresszúsi tag bizottságot állított fel a Rockefeller vagyon kivizsgálására, halála után Caroll Reese folytatta a nyomozást, a legtöbb pénzt a 30-as években oktatásra költötték NEA/ National Education Assosiation/. Mostanra ez is beért, Hawardon v égzett teszten volt aki Lengyelországot Dél-Amerikába írta.
1952. Pescott Bush szenátorrá választották.
1952.01.12.Emergency Council of Europian Rabbis, rabbi találkozó Budapesten. Rabbi Rabinovich beszéde, a hidegháborút addig gerjesztik míg atomháború tür ki Európában, majd masszív szinesbőrű bevándorlást írányítanak nyugatra, így a fehér ember mint a legveszélyesebb ellenség csak emlék marad. A beszéd kiszivárgot miután egy new yorki zsidó Henry Klein Jiddisről lefordította Angolra és publikálta. Persze Kleint meghalt miutén egy CIA ügynök járt nála. Külön érdekesség hogy egy ateista, kommunista országban zsidó rabbi találkozó.
1953..03.06 Sztálin meghalt. Előzmények: Január 15.-én a moszkvai lapok azt írták hogy 9 férfit vettek őrizetbe akik magas kommunista vezetőket akartak megölni. A 9-ből 7 zsidó volt. Ezzel a Sztálin beakarta indítani a zsidók deportálását a Távol-Keletre. Nyugaton a sajtóban hatalmas propaganda indult meg a szovjet zsidó üldözésekről, mikor a krími tatárokat deportálták akkor semmi tiltakozás nem volt. Februárban a külföldi diplomaták még egészégesnek látták Sztálint, aki márciuban meghalt, rá egy hónapra a zsidó orvosok szabadok voltak. Állítólag felesége Rosa Kaganovics mérgezte meg. Halála után az országot Malenkov, Molotov /felesége zsidó/, Bulganyin, Kaganovics /zsidó/, irányította. Majd Hruscsov lett a pártfőtitkár, aki Kaganovicséknál volt cipészsegéd. Érdekesség még hogy míg a nyugati sajtó a szovjet anti-szetmitizmusról cikkezett, addig Moszkvában, Sztálin parancsára nagy pompával eltemették Lev Mechlis, az egyik legrettegettebb zsidó komisszárt, aki megkapta még a „Sztálin Béke Díj”-at is.
1953. ápr. 13. A CIA megkezdi az MK-ULTRA programot, 149 alprogram vezetője Sidney Gottlieb pszichiáter, célja megtalálni az emberi elme befolyásának eszközeit. 1999-ben Clinton elnök elnézést kér azoktól akiken tudtokon kívül kisérleteztek.
1953. M.o.:95000 politikai fogoly internáló táborokban, 25000 börtönben, 1945-56 között 15000 hivatalos kivégzés.
1953. Romániában és Magyarországban együtt van valószínüleg a legtöbb számú zsidó az adminisztrációban.
1953. Koreai háború: Anna Rosenberg US helyettes hadügyi államtitkára nem engedélyezte hogy az elesett katonáknak keresztfákat állítsanak ha a temetőben zsidók is vannak eltemetve.
1953. Dél-Korea: Dél-Korea US vezetője Lyman L. Lemnitzer, koreai főparancsnok: Marc Clark generális /Rebecca Ezekiel fia/, UN legfőbb képviselője A.C. Katzin, akivel McArthurnak egyeztetnie kellet, és az továbbadta a haditerveket, UN Information Center vezetője: George Movahon /zsidók/.
1953. A CIA 10 millio$ utal Ewan Cameron-nak az MK-ULTRA tervre.
1953. George Bush csatlakozik J.Hung Liedtke $ William Liedtke ügyvédi társasághoz.és megalapították a Zapata Petroleum céget, 500000$ az ügyvédi irodától, 500000$ Walker társaságaitól, és Jimmy Gammell lett az igazgató.
1954. 1. Bilderberg csoport megalakulása. 1952-ben Retinger Amerikába utazottés javaslatott tett egy szervezett létrehozására amely kapocs lenne Európa és Amerika között. Partnerei: Averell Harriman, David Rockefeller, Bedell Smith/ CIA igazgató/. Retinger kapcsolatba került C.D Jacksonnal aki Eisenhower elnök tanácsadója volt, Jackson szervezte az amerikai szárnyat. Az első gyűlést 1954 május 29-31 között tartották a hollandiai Oosterbeek-ben a Hotel Biderberg-ben. Tagok: királyok, királynők, hercegek, kancellárok, miniszterelnökök, elnökök, nagykövetek, államtitkárok, Wall Street-i befektetők, nemzetközi bankárok, média mogulok, gazdag iparmágnások. A médiában soha nem jelenik meg róla tudósítás. Ime a 2002-es résztvevői névsor:
1954. 2. BILDERBERG MEETINGS
Chantilly, Virginia, U.S.A.
30 May - 2 June 2002
 
FINAL LIST OF PARTICIPANTS
 
Honorary Chairman
Davignon, Etienne
Vice Chairman, Société Générale de Belgique
[please use facilities such as Namebase.org to research these people for me - thanks Tony]
USA Allaire, Paul A. - Former Chairman and CEO, Xerox Corporation
CDN Baillie, A. Charles - Chairman and CEO, TD Bank Financial Group
GB Balls, Edward - Chief Economic Advisor to the Treasury
P Balsemao, Francisco Pinto - Professor of Communication Science, New University, Lisbon; Chairman of IMPRESA, S.G.P.S.
F Belot, Jean de - Editor-in-Chief, Le Figaro
USA Bergsten, C. Fred - Director, Institute for International Economics
N Bernander, John G. - Director General, Norwegian Broadcasting Corporation
CDN Black, Conrad M. - Chairman, Telegraph Group Ltd.
INT Bolkestein, Frits - Commissioner, European Commission
P Borges, António - Vice Chairman and Managing Director, Goldman Sachs
USA Boyd, Charles G. - President and CEO, Business Executives for National Security
 
1954. 3. F Castries, Henri de - Chairman of the Board, AXA
E Cebrián, Juan Luis - CEO, Prisa (El Pais)
F Collomb, Bertrand - Chairman and CEO, Lafarge
CH Couchepin, Pascal - Federal Councillor; Head of the Federal Department of Economic Affairs
GB Dahrendorf, Ralf - Member, House of Lords; Former Warden, St. Antony's College, Oxford
USA Dam, Kenneth W. - Deputy Secretary, US Department of Treasury
GR David, George A. - Chairman of the Board, Coca-Cola H.B.C. S.A.
USA David-Weill, Michel A. - Chairman, Lazard Freres & Co.
TR Dervis, Kemal - Minister of Economic Affairs
USA Deutch, John M. - Institute Professor, MIT
USA Dinh, Viet D. Assistant Attorney General for Office of Policy Development
USA Donilon, Thomas E. - Executive Vice President, Fannie Mae
I Draghi, Mario - Vice Chairman and Managing Director, Goldman Sachs International [Chairman of the Deputies of the Group of Ten, Bank of International Settlements]
USA Eizenstat, Stuart - Covington & Burling
DK Eldrup, Anders - Chairman of the Board of Directors, Danish Oil & Gas Consortium
USA Feldstein, Martin S. - President and CEO, NAtional Bureau of Economic Research
P Ferreira, Elisa Guimaraes - Member of Parliament, Former Minister of Planning
USA Foley, Thomas S. - Partner, Akin, Gump, Strauss, Hauer & Feld
INT Fortescue, Adrian - Director General, Justice and Internal Affairs, European Commission
CDN Frum, David - American Enterprise Institute; Former Special Assistant to President Bush
F Gergorin, Jean-Louis - Executive Vice President, Strategic Coordination, EADS
USA Gigot, Paul A. - Editorial Page Editor, The Wall Street Journal
USA Greenspan, Alan - Chairman, Federal Reserve System
NL Groenink, Rijkman W.J. - Chairman of the Board, ABN AMRO Bank N.V.
 
1954. 4. A Gusenbauer, Alfred - Member of Parliament; Chairman, Social Democratic Party
NL Halberstadt, Victor - Professor of Economics, Leiden University; Former Honorary Secretary General of Bilderberg Meetings
USA Hills, Carla A. - Chairman and CEO, Hills & Company, International Consultants
USA Hoagland, Jim - Associate Editor, The Washington Post
USA Hubbard, Allan B. - President, E&A Industries
USA Hutchison, Kay Bailey - Senator (Republican, Texas)
B Huyghebaert, Jan - Chairman, Almanij N.V.
D Ischinger, Wolfgang - Ambassador to the US
USA James, Charles A. - Assistant Attorney General for Antitrust
USA Johnson, James A. - Vice Chairman, Perseus, L.L.C.
USA Jordan, Jr., Vernon E. - Managing Director, Lazard Freres & Co. LLC
USA Kissinger, Henry A. - Chairman, Kissinger Associates, Inc.
NL Kist, Ewald - Chairman of the Board ING N.V.
NL Kleisterlee, Gerard J. - President and CEO, Royal Philips Elecronics
D Kopper, Hilmar - Chairman of the Supervisory Board, Deutsche Bank AG
USA Krauthammer, Charles - Columnist, The Washington Post
USA Kravis, Henry R. - Founding Partner, Kohlberg Kravis Roberts & Co.
USA Kravis, Marie-Josée - Senior Fellow - Hudson Institute Inc.
CH Kudelski, André - Chairman of the Board & CEO, Kudelski Group
USA LaFalce, John J. - Congressman (Democrat, New York)
USA Leschly, Jan - Chairman & CEO, Care Capital LLC
F Lévy-Lang, André - Former Chairman, Paribas
B Lippens, Maurice - Chairman, Fortis
USA Mathews, Jessica T. - President, Carnegie Endowment for International Peace
 
1954. 5. USA McAuliffe, Terry - Chairman, Democratic National Committee
USA McDonough, William J. - President and CEO, Federal Reserve Bank of New York
E Miguel, Ramón de - Secretary of State for Foreign Affairs
USA Mitchell, Andrea - Chief Foreign Affairs Correspondant, NBC News
F Moisi, Dominique - Deputy Director, French Institute of International Relations
F Montbrial, Thierry de - Director, French Institute of International Relations
USA Moskow, Michael H. - President, Federal Reserve Bank of Chicago
N Myklebust, Egil - Chairman, Norsk Hydro ASA
FIN Ollila, Jorma - Chairman of the Board and CEO, Nokia Corporation
TR Özaydinlí, Bulend - CEO, Koç Holding A.S.
INT Padoa-Schioppa, Tommaso - Member of the Executive Board, European Central Bank
GR Papahelas, Alexis - Foreign policy columnist. TO VIMA
USA Pearl, Frank H. - Chairman and CEO, Perseus, L.L.C.
USA Perle, Richard N. - Resident Fellow, American Enterprise Institute for Public Policy Research
D Polenz, Ruprecht - Member of Parliament, CDU/CSU
USA Prestowitz, Jr., Clyde V. - President, Economic Strategy Institute
USA Racicot, Mark - Chairman, Republican National Committee
USA Raines, Franklin D. - Chairman and CEO, Fannie Mae
A Randa, Gerhard - Chairman and CEO, Bank Austria AG
USA Rattner, Steven - Managing Principal, Quadrangle Group LLC
CDN Reisman, Heather - President and CEO, Indigo Books and Music Inc.
USA Rockefeller, David - Member, JP Morgan International Council
E Rodriguez Inciarte, Matías - Executive Vice Chairman, Banco Santander Central Hispano
GB Roll, Eric - Senior Adviser, UBS Warburg Ltd.
USA Rose, Charlie - Producer, Rose Communications
 
1954. 6. F Roy, Olivier - University Professor and Researcher, CNRS
USA Rumsfeld, Donald H. - Secretary of Defense
TR Sanberk, Özdem - Director, Turkish Economic and Social Studies Foundation
D Schrempp, Jurgen E. - Chairman of the Board of Management, DaimlerChrysler AG
D Schulz, Ekkehard - Chairman, ThyssenKrupp AG
F Schweitzer, Louis - Chairman and CEO, Renault S.A.
DK Seidenfaden, Toger - Editor-in-Chief, Politiken
F Seilliere, Ernest-Antoine - Chairman and CEO, CGIP
RUS Shevtsova, Lilia - Senior Associate, Carnegie Moscow Center
USA Siegman, Henry - Council on Foreign Relations
USA Soros, George - Chairman, Soros Fund Management
USA Steinberg, James B. - Vice President and Director, Foreign Policy Studies Program
N Stoltenberg, Jens - Leader of the Opposition (Social Democratic Party)
USA Summers, Lawrence H. - President, Harvard University
IRL Sutherland, Peter D. - Chairman and Managing Director, Goldman Sachs International; Chairman BP Amoco
FIN Taxell, Christoffer - President and CEO, Partek Oyj
USA Thoman, G. Richard - Senior Advisor, Evercore Partners Inc.
USA Thornton, John L. - President and co-CEO, The Goldman Sachs Group Inc.
FIN Tiilikainen, Teija H. - Director of Research, Centre for European Studies
S Treschow, Michael - Chairman, Ericsson
F Trichet, Jean-Claude - Governor, Banque de France
CH Vasella, Daniel L. - Chairman and CEO, Novartis AG
USA Vink, Lodewijk J. R. de - Chairman, Global Health Care Partners; Credit Suisse First
A Vranitzky, Franz - Former Federal Chancellor
1954. 7. S Wallenberg, Jacob - Chairman of the Board, Skandinaviska Enskilda Banken
CDN Whyte, Kenneth - Editor, The National Post
GB Williams, Gareth - Leader, House of Lords; Member of the Cabinet
INT Wolfensohn, James D. - President, The World Bank
D Zumwinkel, Klaus - Chairman of the Board of Management, Deutsche Post AG
Azért furcsa hogy ilyen befolyásos emberek titokban a nyílvánosság kizárásával tanácskoznak, és ez nem minősül összeesküvésnek.
 
1954. George Bush a Zapata Offshore elnöke, amely olaj finomító társaság és 40%-ban a Zapata Oil tulajdona.
1954. Izraeli kémek Egyiptomban több épületben pokolgépet rejtettek el, köztük az USA kirendeltségén is. Mindenüt arabokra utaló bizonyítékokat hagytak hátra. A támadás azért nem sikerült mert az egyik bomba idő előtt robbant, és az egyiptomiak elfogtak egy izraeli kémet, és fel tudták számolni a hálózatot. Az egyik terrorista Phillip Nathanson volt. Pinhas Lavon, Izrael akkori védelmi minisztere, az eset miatt lemondott.
1955. Eustance Mullins "Secret of the Federal Reserve" című könyvét amely a FED történetét dolgozza fel, Israel Katz 'német' bíró megsemmísítésre itélte.
1955. Dr. Harris Isbell a CIA MK-ULTRA és BLUE BIRD programja keretében a a Kentucky állam beli Lexintonban ex-morphinistákon kábítószerrel kísérletezik a Federal Narcotic Hospitalban.
1955. A Rock zene megkezdi pályafutását. Hiper aktivitás mint gyerekbetegség előjön.
1956. okt. 27. Dulles amerikai kulugyminiszter kijelenti hogy "Nemtekintjük ezeket az országokat /Lengyel és Magyarországot/ potenciális katonai szövetségheseinknek". Másnap Henry Cabot Lodge amerikai ENSZ nagykövet az ENSZ Biztonsági Tanácsának tagjainak figyelmét a külügyminiszter kijelentésére. Október 29-én Charles Bohlen az USA moszkvai nagykövete hivatalosan is a szovjetek tudomására hozta Dulles álláspontját, és közölte hogy Eisenhower elnök is jóváhagyta.

Kinek fizetjük az államadósságot.



2011.05.11. 14:19 kissspeter53

Kinek fizetjük az államadósságot, azaz a Rothschild család története.
 
Pénz az isten, és a Rothschildok az ő prófétái.” /Heine/
 
Azé a hatalom, aki birtokolja a pénzkibocsátás jogát. A dollárt kibocsátó FED fő részvényese a Rothschild család, ugyan így az angol fontot kibocsátó Bank of England is az ő befolyásuk alatt van. Az Európai Központi Bank pedig a Rothschild család szülőhelyén van. Ezek a bankok mind függetlenek az ottani adófizetőktől, és azok választott képviselőitől.
 
A Rothschild család tagjainak nincs saját vagyona, mindent a Family Trust nevezetű adómentes alapítványba gyűjtenek, azaz jövedelmeik után nem fizetnek adót. Egy 1800-as évek végén készített kimutatás szerint, akkor ők birtokolták a világ vagyonának a felét. Azóta pedig volt több nagy bevételt hozó üzletük, úgymint az I. és a II. Világháború.
A Rothschild család feje általában a legidősebb férfitag. Napjainkban tudomásom szerint a család feje Lord Jacob Rothschild. Ő nyilatkozta „A világ titkos urai: Rothschildok” című dokumentumfilmben: Életét két dolog irányítja, felelősség zsidó vallása, illetve zsidó népe iránt.
 
 
 
 
 
 
Szakértők 1997-es becslése szerint a Rothschild család közös vagyona eléri 491409 000 milliárd $-t. 1997 - n az USA - n forgalomban lévő pénz mennyisége 5200 milliárd $, az USA adóssága 5400 milliárd $, az USA GDP-je 8030 milliárd $. 2004-ben egy év alatt 1300000 ember került a létminimum alá.
1743. Mayer Amschel Bauer megszületik apja, Moses A. Bauer frankfurti uzsorás,/1715. Frankfurt 415 zsidó családból 109 uzsorás/, fiatalkorát a Hannoveri Oppenheimer bankban tölti, mint banksegéd, ott ismeri meg General von Estorff-ot, aki révén ritka érméket ad el William of Haynau hercegnek, akinek hatalmas vagyona van katonakölcsönzésből, nevét megváltoztatja Bauer-ről Rothchild-ra ./házán vörös zászló házszám helyett/
1769. M.A.Rothchild Haynau herceg korona ügynöke lesz, és erről kiváltság levelet kap.
1770. M.A.Rothchild megházasodik, Gutele Schnaper, öt fiú, Amschel, Salamon, Nathan, Karlmann (Karl), Jacob (James) és öt lány születik .
 
1775. 1. Az angolok németeket vesznek katonának az amerikai szabadságharc leveréséhez. Frigyes waldecki herceg 1225 embert adott el abból 505 jött vissza, Alexander ansbachi őrgróf 1650 embert adott el, Anhalt-Zerbst hercege, Frigyes Ágost 1160 embert adott el 300000 tallérért. Hessen Károly gróf első szerződését Velencével kötötte, 1687-ben 1000 gyalogost küldött a törökök ellen, 1702-ben 10500 főt adott el Angliának és Hollandiának, Angliának évenkénti meghatározott mennyiséget szállított, összesen 12000 embert. VIII. Vilmos őrgróf az osztrák örökösödési háború idején II. Györgynek 6000 katonát adott el, az ellenfélnek VII. Károly császárnak is 6000 embert adott el. Az amerikai függetlenségi háború idején összesen 19400 embert adott el az angoloknak, de csak 11900 élte túl. 1776. 12. 25-én az amerikaiak megverték az angolokat Trentonnál, 1950 hesseni közül 1650 esett el a csatában, az angolok minden katonáért fájdalomdíjat fizetett az őrgrófnak, ami 643000 forint nyereséget jelentett neki. 1776-1784 között az angolok 22 millió tallért fizettek a hesseni uralkodóknak a katonákért.
Amikor a hesseni csapatok Poroszországon keresztül keresztülmentek azok megadóztatták, mint a marha szállítmányokat. II. Frigyes őrgrófot a fia IX. Vilmos követte a trónon, aki 4 éven keresztül összesen 12000 embert szállított az angoloknak a tengeren túlra, ezekért évi 675000 birodalmi tallért kapott. A pénzét Rothschildokon keresztül uzsorakamatra kölcsönzi a többi európai uralkodónak. Mikor a herceg Dániának adott kölcsön rajtuk keresztül, mivel nyíltan nem akarta kiuzsorázni a rokonát, a Rothschildok rájöttek hogy nem a közembereknek, hanem uralkodóknak és kormányoknak kell kölcsönt adni, és behajtatni, így a nép azokat fogja utálni, nem pedig őket. A Rothschildok példának okáért államkölcsönt szerveztek valamilyen kormánynak, millió és millió értékben. Mondjuk forintban. Az államkölcsönt százforintos névértékű sorsjegyek kibocsátásával és forgalomba hozatalával helyezték el a nagyközönségnél. De a százforintos névértékű államkölcsön sorsjegyeit ők maguk – mondjuk - kilencvenhat forintért kapták meg, viszont százharminc forinton adták el….A tőke 34%-a tiszta haszon. De a Rothschildok ezzel nem érték be. Ezer és ezer eszköz állott rendelkezésükre, hogy a nagyközösségben ne csupán fölébresszék, hanem fokozzák is a bizalmat az új államkölcsön iránt. A papírosokat ’jónak’ tartották és valóságos harc indult meg, hogy mennél többet szerezzenek meg belőlük azok, akik egyrészt pénzeiket állampapírokban vagy sorsjegyekben óhajtották elhelyezni, másrészt pedig azok, akik további áremelkedés útján akartak nyereséghez jutni. Más, közönséges vállalkozó, vagy spekuláns, beérte volna azzal a harmincnégy százalékkal, amit a Rothschildok egy csapásra nyertek ezen az egy üzleten. De ők nem. Ők vettek, eladtak és ismét vettek ilyen állampapírosokat vagy sorsjegyeket, nyolcszor - tízszer is egymás után és folyton hol emelték, hol leszorították az árakat, olyasformán, hogy ebből a játékból is hatalmas összegű nyereségek ömlöttek pénztáraikba. Hogy ezeknek az állampapírosoknak árát leszorítsák, nemsokára egy újabb államkölcsönnel állottak elő, amelyre nézve ugyan ők még az első kölcsön megkötésénél előre megállapodtak, de amelyről a közönség az utolsó pillanatig semmit sem tudott. Ez által az első államkölcsön papírosainak értéke nagyot csökkent és a Rothschildok most ismét megvásárolták azokat a papírosokat amelyeket előbb ugyancsak ők adtak el. De most jóval olcsóbban vették meg, mint ahogy. És rövid idő múltán ismét jóval drágábban adták el,- miután már mesterségesen jól fölhajtották az árakat……A legeredményesebb tőzsdei üzleteiket azonban mégis csak háborús időkben és nagy politikai események idején csinálták.” /Balla Ignác/Később rájöttek, hogy még jobb, ha ők nyomtatják a nemzeti valutákat.
1776. máj. 1. Illuminátus szabadkőműves rend megalapítása,/Adam Weisthaup,/.
1. Monarchiák minden tekintélyelvű kormányzati rendszer megdöntése/:Mert egy hosszú ideig hatalommal uralkodó király meg tudja változtatni az uzsora pénzrendszert, nem úgy mint egy rövid időtartamra választott kormányfő vagy miniszterelnök akinek kampányához pénz kell. Úgy hogy eleve csak bérenc kerülhet hatalomra, mint pl. Magyarországon Göncz, aki a kommunisták besúgója volt a Parasztpártban, vagy Mádl aki privatizációs miniszter volt és átadta a magyar vagyont szinte ingyen a Rothschildoknak, vagy Orbán, Clinton, Blair, kiknek Oxfordi tanulmányait Rhodes alapítvány fizette/.
2. Magántulajdon és az örökösödési rend eltörlése / tulajdonnal rendelkező egyén független, nem lehet zsarolni, ezért a cionisták legnagyobb ellensége az önellátó paraszt és kisiparos, irtották is őket rendesen, Ukrajnában Kaganovics 7 millió parasztot éheztetett halálra.
3. Hazafiság és nemzeti érzület felszámolása.
4. Család és házasság intézményének felszámolása: A gojok amúgy is csak állatok, az állatok pedig nem házasodnak, és vagyonuk sincs.
5. Mindenféle vallás eltörlése: Az utóbbiakat azért akarják eltörölni, hogy az egyén egyedül maradjon, így könnyebben irányíthatóak, ne legyen támasza a nemzete, se családtagjai, sem pedig a vallása ás hitsorsai. Abban az időben általában három generáció élt együtt és a szétköltöző rokonság is a közelben maradt. Soha annyi magányos ember nem élt még a világon, mint manapság, Franciaország lakosságának 30 % egyedül él.
Adam Weisthaup kikeresztelkedett zsidó, aki jezsuitának állt, majd onnan kicsapták, nőjével abortuszt hajtat végre. Első franciaországi Illuminátus csoportokat Martinez de Pasquales portugál zsidó szervezte meg, beépültek a Grand Orient Nagypáholyba és onnan az egész európai hálózatba. Az Illuminátus rend alapítását ünnepeljük minden év május elsején. Amúgy a mozgalom hamar elhalt volna, ha Rothschild nem támogatta volna pénzügyileg. A szabadkőművesség nem volt más, mint olyan társaságok ahol a rendi Európa tagjai kötetlenebb körülmények között találkozhattak, iparos a főrangú földbirtokos nemessel, papokkal, kereskedőkkel, szabadon beszélhettek eszmékről, művészetekről, a világ jobbításáról. Tagjaik általában rendjük befolyásos tagjai voltak, akik társadalmi rangjukkal, pozíciójukkal, gazdasági befolyásukkal hatni tudtak a politikára, akár még egy államrendet is képesek voltak megdönteni, ezért összejöveteleik titkosak voltak és titoktartási fogadalmat tettek. Az USA alapító atyáinak többsége is szabadkőműves volt Azzal hogy Pasquales 33 fokozatra osztotta be, pont ezt a szabadabb légkört törte meg, és az alsóbb osztályú tagoknak feltétlen engedelmességgel kell tartozniuk a felettük lévőknek. A Wilhemstand-i kongresszus után a zsidó Illuminátusok átvették a többi páholyban is a hatalmat, így a szabadkőművesek tudtukon kívül a zsidó cionista ügyért harcolnak / Cionizmus zsidó világuralom, egy világrend, Sionizmus: zsidó állam Palesztinában. Mihelyst a zsidók feltétlen hatalomra kerültek, egyből betiltották a páholyokat, úgymint 1917 - n Oroszországban és Magyarországon, Rákosi idején.
1781. Alexander Hamilton / született Alexander Levine/ megalapítja a Bank of America-t Állítólag dokumentum van arról a British Museumban hogy a Rothschildok támogatták pénzzel. A bank alaptőkéje 10 millió $ volt, ami abban az időben hatalmas pénz volt. A bank 20 évre kapott engedélyt, 1811-ben nem hosszabbították meg az engedélyét, ezért 1812-ben a Rothschildok nyomására Anglia megtámadta az USA-t, megtorlásul. A nagy anyagi megterhelés volt az USA-nak, a begyűjtött adó kevesebb, mint a harmadát tette ki az adósságnak, a maradékra külföldi zsidó bankároktól vettek fel uzsorakölcsönt, a háború végére a kormányzat gyakorlatilag csődbe ment.
1785. Friedrick Hesse-Cassel meghal fia Haynau hercege az utóda a leggazdagabb herceg Európában. Rothchildot apósa, /Wolf Schapper/ bemutatja Carl Buderusnak a herceg üzleti tanácsadójának. Rothschild átköltözik a zöldzászlós házba, ahol a Schiff család a szomszédjuk.
1789. júl. 14. A Bastille ostromával a Francia Forradalom elkezdődik. Az üzleti vállalkozás fő pénzügyi támogatója a Mendelsohn család volt, kiknél Rothschild banksegéd volt
1791. USA törvényhozása 20 évre szóló engedélyt ad a Bank of U.S. - k hogy központi bankként működjön, az állam része 20% Amschel Rothchild 80%. 1811-ben a többi bank megakadályozza a hosszabbítást. 1812 Angol-Amerikai háború, a Bank of England büntető háborúja, fel akarják az USA-t gyengébb államokra osztani. 1816. A kongresszus újabb 20 évre meghosszabbítja az engedélyt. 1829 - n Adrew Jackson - t elnökké választják, az állam pénzkészleteit kivonja a központi bankból és 1835. jan. 8.-ra kifizetik az államadósságot. 1836. Törvényhozás szabadkőműves tagjai meghosszabbítják a szerződést, de Jackson elnök megvétózza. A törvényhozás tagjai 1829-ben 34 tag kapott kedvezményes kölcsönt a banktól 192 000 $-t, 1930-ban 52 kongresszusi tag 322000 $-t, 1831-ben 59 tag 478000 $-t kaptak.
1795. Mayer Amschel Rothchild adója Frankfurtban 20 évig évi 2000 gulden volt, 1795-ben duplázódott, következő évben elérte a 15000 guldent. Nathan Rothschild Angliába költözik.
1798. Megalakul a M. M. Warburg & C.o. Hamburgban. Warburgok ősei Spanyolországból menekült zsidók voltak.
1802. Nathan Rothschild csatlakozik az Emulation Szabadköműves Páholyhoz.
1803. Dániának kölcsönre van szüksége, Haynau herceg nem akar nyíltan kölcsönözni, mert rokonok a királlyal így kihagyja a frankfurti Bethmann Brothers és Ruepelle&Harnie bankházakat és az ismeretlen Rothschildokat bízza meg a lebonyolítással. Először adnak kölcsönt államnak. Egyszerűbb az államoknak uzsora kölcsönt adni, mint az embereknek, mert így az állam hajtja be a tartozást és az emberek saját kormányukra neheztelnek nem pedig az uzsorásokra.
1803. Vilmos hesseni őrgróf választófejedelem lett. 71 törvénytelen gyereke volt, Ritter Róza /állítólag Rothschild unokatestvér/ színésznőtől született Haynau Gyula Jakab báró táborszernagy, aki a magyarországi és olaszországi szabadságharcok után irtotta az embereket.
1804. Nathan átköltözik Manchesterből Londonba. Megházasodik felesége Hanna Cohen, Barnett Cohen Levi lánya.
1806. szept. 21. Kontinentális blokád kihirdetése. A Francia forradalom ideje alatt a Rothschildok árukat csempésznek a Angliából a blokádon keresztül a kontinensre Buderus segítségével. Angliában Nathan, Hamburgban pedig Karl intézi az ügyeket.
1806. nov. 1. Francia katonák átkutatják William herceg birtokát, Buderus megvesztegeti Lagrange tábornokot kb. 1 millió frankkal, így francia katonák kísérik a herceghez Dániába a vagyonát. A hercegnek az angliai befektetései havonta 2000 fontot hoz /18 000 $/ hoznak, mivel a herceg Dániában van a vagyont Nathan kezeli.
1809. Metternich külügyminiszter lett. Jobb keze Frederick von Getz. Getz halála után Salamon Rothschild írta egyik magánlevelében:” Ez az ember igazi barátunk volt. Hatalmas summákba került ugyan nekünk ez a barátság, kevesen hinnék el mekkora summákba, mert ő egyszerűen csak felírta egy kis cédulára, hogy mennyit akar és rögtön meg is kapta a kért összeget.” Így könnyű volt üzleti spekulációkat folytatni.
1810. Infláció az Osztrák -Magyar Monarchiában a császár a hessei herceg vagyonát kezelő Rothschildokhoz fordul segítségért. Ők adtak hitelt az angol kincstárnak és Napóleonnak is. Ők beváltható papírpénzt adtak de, a kamatokat aranyban kérték. A háborúhoz pénz kellett, az uzsorára felvett kölcsönt soha nem tudták visszafizetni, így függőségbe kerültek a Rothschildoktól.
1810. Megalakul a Mayer Rothchild and Sons cég.
1811. márc. 24. James Rothschild megérkezik Párizsba, a francia rendőrség regisztrálta, Grand Duke von Dalberg segítette, aki alacsony kamatozású kölcsönt kapott a Rothschildoktól. Kapcsolat Lagrange tábornokkal, aki hosszú lejáratú kedvező kamatozású kölcsönt kap a Rothschidoktól. Napóleoni háborúk az európai hercegségek Rothchildok segítségével Londonba menekítik pénzeiket ahol Nathan használja. Kapcsolat John Herries - l Brit kormányfővel. Brit kormánynak aranyra van szüksége, hogy Wellington Spanyolországban harcoló csapatát fizesse. Kelet-Indiai Társaságnak van aranya, de a Brit kormány drágának találja, ezért kivárnak. Nathan felvásárolja tőlük az aranyat, a Brittek kénytelenek megvenni tőlük még drágábban, meg Herriesnek köszönhetően. Nathan az aranyat Párizsba James-nek küldi /Calais rendőrfőnöke hírtelen meggazdagodott/ aki Lagrange tábornok segítségével meg is kapja, majd francia bankban helyezi el. A váltót elküldi Karlmannak, aki Madridban visszaváltja aranyra és a frontvonalon keresztül Wellingtonnak szállítja. Ez után az üzlet után az angol kormány hétszázezer fontsterling értékben vásárolt németalföldi és frankfurti váltót Nathan Rotschildon keresztül. Ettől kezdve az angol kormány minden nagyobb pénzügyi üzletét Nathan Rothschildra bízta, mint például, amikor 200000 font értékű párizsi váltót kellet vásárolnia, amelyre XVIII. Lajosnak volt szüksége, hogy abból fedezze fővárosába való utazásának és trónra lépésének költségeit. Napóleon visszatértekor Rothschild francia pénzt veret, engedély nélkül és az angol kormány 200000 font értékű segélyét Salamon Rothschild vitte el a porosz kormánynak. Ezek után Bülow porosz pénzügyminiszter egyenesen a Rothschildokhoz fordult, amikor 150000 font kölcsönre volt szüksége a porosz államnak.
1812. szept. 19. Mayer Amschel Rothchild meghal. Végrendelet, mindig a legidősebb fiú családtag a főnök, kivéve, ha a többi másként nem szavaz. Csak rokonsággal házasodhatnak /1824-1917 24 házasságból 15 rokonságon belül kötnek, Nathan kitagadja a lányát, mert keresztényhez ment/. Utóda Nathan mert ő a legtehetségesebb. A Rothschild ház tagjai közt nem öröklődik a vagyon, nem fizetnek örökösödési illetéket, és nincs vagyonleltár. Az összes bevétel a Family Trust nevezetű adómentes alapítványba megy. Vejeit és azok fiait kizárta az üzletből, szigorúan tartsák meg a zsidó ortodox hitet.
1812. Amschel átveszi a Frankfurti irodát, ő az első porosz gazdasági miniszter, Bismarck a felfedezettje, megkezdődik a német egység megteremtése. Salamon Ausztriába költözik.
1814. Bécsi kongresszus, Szent Szövetség létrehozása, de a Rothchildok javaslatát, hogy hozzanak létre egy közös európai központi magán bankot, az orosz cár megakadályozta. Ez volt az orosz cárok első vétke.
1815. júl. 19. Waterloo- i csata. Rothschild ügynök Rothworth késő délután hajóra száll Ostend kikötőjében a Dutch Gasette egy példányával és Wellington győzelmének hírével. Folkstone kikötőjében Nathan várta 20.-án hajnalban majd azonnal a tőzsdére hajtott ahol piacra dob minden részvényt. Mindenki azt hiszi, hogy Wellington vesztett, mindenki elad a részvények ára padlón, majd Nathan mindent olcsón felvásárol, a Brit gazdaság, Rothchild tulajdon lett. Ezen az egy napon Nathan 1 millió fontot nyert a tőzsdén. Balzac írta a Rejtély című művében hogy a marengói csata délutánján Párizsba beállított a bankárkirály ügynöke, aki elhíresztelte, hogy Napóleon vesztett. Mindenki eladott, estére kiderült hogy a hír hamis, és hatalmas vagyonok omlottak össze. Sajnos Balzac nem írta meg a bankárkirály nevét. A napóleoni háborúk után az államok még jobban rá voltak utalva a kölcsönökre. Manapság a brit királynő engedély nélkül nem mehet be a londoni City-be, akkor is csak úgy, hogy csak egyszerű polgári ruhában megy, és a polgármester mögött haladhat. A City-nek saját rendőrsége van, amely természetesen független még a Scothland Yard- tól. 1888-ban a City -ben 90 lakosra jutott, London többi részén 475 lakosra jutott egy rendőr, és rájuk 120 - szór nagyobb terület esett, míg költségvetésük csak hatszor volt nagyobb, mint a City - bélieké. A nyomorra jellemző hogy abban az évben regisztráltan 51000 ember halt meg szegényházban, pedig a városnak csak 4 millió lakosa volt.
1815. Párizsi kongresszus Franciaország, Nagy Britannia, Portugália, Poroszország, Svédország, Oroszország, a határok gyakorlatilag változatlanok maradtak, Mayer Amschel Rothschild javasolta hogy császári vagy királyi rendeletekkel országonként hozzanak létre magán központi bankokat. A cár megvétózta.
1816. Poroszországnak kölcsönre van szüksége, hogy régebbi kölcsöneit törleszteni tudja, amit persze a frankfurti bankház nevében Karl Rothschild intéz 2 % jutalékért.
1816. Rothshildok Metternich segítségével, és a pénzügyminiszter Stadion gróf támogatásával nemességet kapnak Ausztriában, az angol segítőpénzek közvetítése miatt. Salamon pénzeli az első közép-európai vasút építését.
1817. James Rothschild Párizsban megalakítja a „Rothschild Fréres” céget.
1817. A francia kormány 350 millió frank kölcsönt vesz fel az Ouvrad és a Baring Brothers bankházaktól újjáépítésre, a Rothschildokat kihagyják. 1818-ban újabb 270 millió frankot. 1818. Nov. 5. Összeomlik a francia tőzsde, mert a Rothshildok miután egy éven keresztül csendben sok részvényt vettek majd az egészet egyben a tőzsdére dobták, ettől fogva a franciák a Rothchildoktól vesznek fel kölcsön. Mindig van egy Rothschild a Francia Központi Bank igazgatósági tanácsában. Azóta övéké a legjobb Bourdeux-i borvidék, a gyorsvasút, mediterrán térségben a legtöbb szálloda stb..
1818. Bank of the United States megkezdi a támadásait az állami bankok ellen. Felvásárolták azok papírpénzeit, majd amikor azok kihelyezték arany és ezüst készletüket, akkor a Bank of the United States előállt követelésével, hogy a nála lévő papírpénzt váltsák be a bankok aranyra és ezüstre, mivel azok nem tudtak fizetni így tönkrementek. Azok a személyek akik az állami bankoknak tartóztak, azok csődbementével a Bank of the United States-nek tartoztak, az végrehajtást tett, így az emberek elvesztették vagyonukat. A Bank of the United States-t Nicholas Biddle működtette, aki nem volt zsidó, de a Rothschildok alkalmazottja volt. Miután Jackson elnök megvétózta a bankot és az tönkrement, Biddle- t kidobták és szegényen egy fillér nélkül halt meg 1844-ben.
1818. Aix-la-Chapelle megbeszélés Salamon és Karl találkozik Metternic - l és Getz - l.
1820. 04. 04 Salamon Rothschild Parish Dáviddal együtt megköti az első államkölcsönét az osztrák állammal 48 millió forintra, majd a második kölcsön 37, 5 millió forintra Újdonság hogy ennek megvalósítását sorsjegyekben képzelte el, vagyis egyből a kisemberektől csalták ki a pénzt. 1823-ban 25 milliós kölcsön, majd 1829-ben újabb 25 milliót, öt év múlva megint nagy összegű kölcsönt intéztek. 1839-ben 30 millió kölcsön, 1842-ben pedig megint 40 millió forint kölcsönt adtak a Monarchiának. Így érthető a Rothschildok befolyása a Tiszaeszlári perre. Weil azt írta:” Rothschild a feje a vasutaknak, a kormánnyal szemben is….Egy társaság uralkodik felettük, e társaság fölött pedig egyetlen ember uralkodik, aki, ha akarja, tönkre teheti a társaság összes tagját. Ez az egy ember pedig: Rothschild”. Az állam kiuzsorázásán túl kiuzsorázták az osztrák és a magyar főurakat is.
Salamon a Monarchiában bányákra is rátette a kezét, de nem csak ott hanem Spanyolországban a kén bányákat is. Stb. Ausztria legrégibb vasútját is csak rajtuk keresztül lehetett megépíteni, Nordbahn bécsi állomásán fel is állították Salamon életnagyságúnál nagyobb carrarai márványból faragott szobrát.
1820. Metternich eléri, hogy Nathan osztrák konzul legyen Londonban, James pedig Párizsban.
1820. Tömeges angol kivándorlás dél Afrikába, a nyomor miatt, a Szabad Narancs Államba, és Transwaal köztársaságba ahol a világ leggazdagabb aranylelőhelye van. A szegénység miatt nagy a bűnözés is, az elitélteket Ausztráliába deportálják. Nagy Britannia az akkori világ legnagyobb birodalma, még is nagy a nyomor mert, a gyarmatok gazdagsága néhány család és a bankárok tulajdona, a gyarmatok megtartásának költségei /hadsereg, haditengerészet, hivatalnokok stb./ az államot terhelik. Pl. Burmában a rubinbányák a Rothschildoké. Érdekesség hogy 2003-ban összeházasodott Britannia két leggazdagabbcsaládjának gyermeke: Kate Rothschild és Ben Goldsmith, mindketten zsidók. Olvasd: Dickens: Twist Olivér.
1821. Karl Nápolyba költözik, pénzeli az osztrák megszállást is meg a Carbonari mozgalmat is. /oszd meg és uralkodj/Üzleti kapcsolatba lép a Vatikánnal. XVI. Gergely fogadja, megkapja a Szent György rendet. Nápolyi királyságnak 16 millió aranyat ad kölcsön .Akkora hatalma lett Nápolyban hogy visszahívatta a száműzött Cavaliere Medicit és pénzügyminisztert csinált belőle. James Franciaországban bankot alapít, megveszi a legjobb bortermő vidékeket, megkapja a Vladimir Rendet az orosz cártól, megnősül, elveszi saját bátyja Salamon lányát Betty-t feleségül.
1822. Megkapják a bárói rangot Ausztriában
1823. A Rothschildok átveszik a Vatikán pénzügyeit. Most a Vatikánnak van a világon második legnagyobb aranykészlete.
1824. Nathan Rothschild megalakítja az Alliance Marine Assurance Company-t, az első részvénytársasági alapon álló biztosító társaságot. Az ilyen társaságokat törvényileg tiltották, de a Rothschildok kedvéért megváltoztatták a törvényeket.
1824. A Rothchildok megveszik Brazília államadósságát, Brazília Rothschild birtok.
1825. Villéle márki francia pénzügyminiszter tervét miszerint a régi francia 5%-os állampapírokat váltsák át 3%-ra James Rothschild segítségével sikerült 30 millió frank járadék, vagyis 1000 millió frank tőke formájában, majd 47720000frank franciaállami kölcsönt 4%-sá. 80 millió frankos kötvényt bocsátott a francia kormány részére, amit a görögök kaptak a Törökök elleni harchoz. Egész Franciaország meghódolt James Rothschildnak, kivéve az Orleansi herceg. Egyetlen szalon nem fogadta be James-t, a hercegé, és nem vehetett részt a herceg Chantily-ban rendezett ünnepségein. Miután a herceget a szabadkőművesek megölték, nem volt többé az előkelő világnak szalonja, ahová Jamest meg nem hívták volna. James Rothschild vagyona Franciaországban ekkor 600 millió frank volt, rajta kívül csak a király volt gazdagabb 800 millióra becsült vagyonával. Az összes francia bankárnak együttesen 367 millió frankra rúgott. A főnemeseknek még ettől is kevesebb pénzük volt, Montpensier hercegnek 20 millió, Aumale hercegnek 70 millió. Jamesnek akkora hatalma volt hogy kormányokat buktatott meg, mint például a nagyhatalmú Thiers miniszterelnökét. Amikor az osztrákok nem a Rothschildok útján akarták államkötvényeiket kibocsátani, mert túl drágának találták, így azok készpénz hiányt okoztak Európa nagyvárosaiban, és egyetlen más nagy bankház sem mert vállalkozni az államkölcsön megadására: Ausztriának bocsánatot kellett kérnie. Már régebben is volt feszültség közöttük. Ausztria ugyanis átutalta a Rothschildoknak azokat az összegeket, amelyek a francia hadisarcjárulékokból őt megillették. Ez összegeket francia járadékokban kellet volna elhelyezni, amelyek akkor igen alacsonyan állottak és később aztán, mihelyt értékük felszállott, el kellett volna adni az értékpapírosokat. Néhány év múlva a Rothschildok el is adták azokat, és 95 árfolyammal számoltak el. Ausztria azonban rájött hogy eladás idején a papírok 100 % álltak, vagyis a Rothschildok 8 milliót lenyúltak. Amikor a görögök függetlenek lettek, akkor úgy választottak királyt, hogy bizonyos Gagern úr elment a Rothschildokhoz, hogy kinek van a legnagyobb hitele, és a Rothschildok Frigyes holland királyfit választották, mert még ő nem vett fel hitelt tőlük, így a leghitelképesebb. /Ezek után mondja valaki, hogy Hitler csak úgy magától került hatalomra/.
1825. A túlzott spekuláció miatt összeomlik Angliában a pénzpiac, a kereskedelmi világ nagyjai csődbe mennek, kivéve Rothschildék akik, hatalmas vagyonukkal egymaguk megmentik az Angol Bankot. Évekkel később Nathan Rotschild egy nagy értékű utalványt akart beváltani az angol bankban, amelyet a frankfurti Amzel Rothschild állított ki. A bank megtagadta a kifizetést, hogy ők csak saját papírjaikat váltják be, külföldi magánszemélyek utalványaira nem adnak pénzt. Erre Rothschild kiadta az utasítást az ügynökeinek, hogy vegyenek annyi papírpénzt, amelyet az Angol Bank bocsátott ki, amennyit csak lehet. Három hét múlva Nathan megjelent a bankban elővett egy ötszáz fontos bankjegyet és követelte hogy váltsák be aranyra, úgy mint még 9 ügynöke. Egy nap alatt a bank aranytartaléka 210000 font sterlinggel csökkent. Másnap Nathan megint megjelent, és kijelentette, hogy a pénzváltást még két hónapig fogják folytatni. Az igazgatóság aznap összegyűlt és írásban kértek bocsánatot „Ezentúl mindig őszinte örömükre fog szolgálni, ha a Rothschildok utalványait és bármiféle üzleti papírjait beválthatják.”
1825. Megkezdődik a magyarok pénzügyi gyarmatosítása. Magyar Országgyűlés nem járul hozzá, hogy a magyar pénzügyeket a bécsi Rothschildok magánbankja intézze.
1830. „Zsidó Törvény” Angliában, az emancipációért, több mint 14000 londoni polgár támogató aláírásával., 1833-ban második kísérlet és 1000 befolyásos ember aláírása a Westminsterből. 1835 Sheriff’s Declaratin Bill, amelyért David Solomon két évig harcolt, és sikerre vitte. Ebben az évben Viktória Királynő lovaggá ütötte Moses Montefiore-t. 1835-ben David Salamon-t városatyává választották, de nem vette fel a hivatalt, mert nem volt hajlandó letenni a keresztény hivatali esküt, de ebben az évben Sheriffé is választották. Majd 1855-ben David Solomon lett London polgármestere. De az első parlamenti tag Lionel Rothschild lett. Majd zsidó terjeszkedés: Törvényhozás: James Graham Lewis, Francis Goldsmid, John Simon; Dramatic managment: Benjamin Lumley; költészet: Henry Russel; Zene: Charles Sloman, Charles K. Salaman, Sir Julius Benedict; Festészet: Solomon Alexander Hart; Kereskedelem: Rothschildék és Goldsmidték /ma is ez a két leggazdagabb család Britanniában/ mellett, Worms, Sassoon, Stern és Sir Benjamin Phillip. Újság: J.M. Levy és Lionel Lawson ellenőrizte az első 1 penny-s londoni újságot a „Daily Telegraph”-t.
1834. Karl Rothschild intézi a vatikáni államkölcsönök átváltását. Ekkor hat legelőkelőbb párizsi bankház – név szerint Hagerman, André és Cottier, Fould és Oppenheim, Blanc, Colin és társa, Odier és társa, Wells és társa /szerintem mind zsidó, szép egy „francia” ország/- összefog, hogy megtörje a Rothschildokat, de nem sikerült nekik.
Akkora befolyása volt Karlnak, hogy egyszer felesége, Adelhaida, kihallgatáson jelentkezett IX. Pius pápánál és a Vatikán ünnepi termében leszidta Della Gengha bíboros miatt, aki sanyargatta a római zsidókat.
1834. Salamon báró szembe kerül Metternich-el a belga forradalom miatt. Metternich pénzt kért a fegyveres beavatkozásra, Salamon megkérdezte Nathant, hogy ez nem zavarná-e az ő üzleti ügyeiket. Nathan visszaüzent, hogy semmi szín alatt ne adjon pénzt a beavatkozásra. Nem használt Metternich semmiféle érvelése, Salamon báró nem adott pénzt. És mert a Rothschildok nem adtak pénzt, Metternich kénytelen volt lemondani a háborúról és a fegyveres beavatkozásról.
1836. Levi Hirsch a Rothschildokhoz fordul, hogy vegyék meg Izrael állam területét. A modern Izrael állam történetében három Edmund Rothchild játszott fontos szerepet, akiket számozni fogok. I. Edmund de Rothchild, /1845-1934 James fia a francia házból, testvére Alphonse/ a krími háború idején segíti a jeruzsálemi zsidókat, apja James korházat alapított ugyanott. 1880-as pogrom miatt Oroszországból /a progrom okait lásd alább/Palesztinába menekült zsidókat I. Edmund pénzzel látja el, hogy házakat építsenek, és mocsarakat csapoljanak le. Borospalack üvegüzemet épít, /övé Franciaország legjobb bortermő vidékei/, saját adminisztrációt vezet be, megmondja, hogy mit hol termeljenek. Theodor Herz /Benjamin Zeév/ támogatja Edmund módszereit. 1901-ben zsidó küldöttség fordult hozzá hogy szabad kezet kaphassanak, azt felelte nekik:"Én alkottam egyedül, én egyedül. Nincs az az ember sem kolónisták, sem egyéb szervezet, akinek joga lenne kereszteznie a terveimet." Hertz utóda David Wolffsohn az ő utóda Otto Warburg a Cionista mozgalom élén. 1914-ben I. Edmund körutat tett Palesztínában. 1917 Lord Lionel Walter Rothchild elvi nyilatkozatot kap a Brit kormánytól, amely szerint a korona nem látja akadályát egy zsidó állam létrehozásának Palesztinában /Balfour deklaráció/. III. Edmund luxos hoteleket épít és fejleszti a turizmust Izraelben. Elnöke az Israel General Banknak és a Hebrew University of Jerusalem, igazgató a Közép-Kelet Béke Intézetének, amit ő alapított 1967-ben. Pénzt ad a Biological-Physio-Chemical Institute-nek, amit a nagyapja I. Edmund alapított. The First International Bank of Israel a Rothschil sétány 39. sz alatt van, 50. sz alatt a Bank Hapoalim, Izrael leggyorsabban növekvő bankja szintén az övék, a Knesszet a zsidó parlamentre is ők adták a pénzt. 1982-ben Guy de Rothschild elnöke az Egyesített Zsidó Szociális Pénzalapnak (F.S.J.U.) és az A.U.J.F. -nek. David a (F. S. J. U.) pénztárosa, és a Zsidó Ügynökség Igazgatótanácsának francia tagja. Alain a Franciaországi Zsidó Intézmények Képviselőtanácsának elnöke és a Központi Izraeli Hitközösségnek. Elie elnöke a A.U.J.F. végrehajtó bizottságának.
Edmund elnöke az Izraeli Értékjegyek Európai Szervezet-ének. Alix de Rothschild a "Fiatalok Aliyala" világelnöke, zsidó fiatalok Izraelbe telepítését segíti.
Baron Edmund de Rothschild.
 
1836. 07. 2 8 Nathan Rothschild meghal, állítólag testvérei mérgezték meg, mert üzleti előnyök miatt felvette az anglikán vallást és megkeresztelkedett. Londonban temették el, kivonult a lordmajor is és vele együtt ott voltak a gyászmenetben Oroszország, Poroszország, Ausztria-Magyarország, Portugália és Nápoly követei, seriffek, főnemesek, lordok is. Házasságából négy fia és három leánya született. Legidősebb lányát Salamon fiához Amzel hoz adta feleségül, legidősebb fia Lionel, Karl lányát Charlotte-t vette el. Az üzletet Lionel Rothschild vette át. Lionelnek öt gyermeke lett, két leánya, Leonora a párizsi Mayer Alfonz Rothschildhoz ment nőül, Eveline pedig a bécsi Ferdinand Rothschildhoz, fia Nathaniel a nápolyi Rothschild ágból Emmát vette el, Lipót pedig a trieszti bankár lányát Perugia Mariát vette el. A walesi herceg a későbbi VII. Edward király is részt vett Leopold esküvőjén.
1837. aug. Belmont /Rothschild ügynök szül. August Schonberg, 13 korában beállt Rothschildokhoz fizetés nélküli tanoncnak/ a pénzügyi válság idején USA.- a megy ahol állami részvényeket vesz, ezért fogadják a Fehér Házban és az elnök pénzügyi tanácsadója lesz. Segíti az északiakat a háború idején. Ralp Epperson másik Rothschild ügynök a délieket segíti és kapcsolatban áll Booth-al Lincoln gyilkosával. J. P. Morgan, apja árut csempészik az északi blokádon keresztül délnek és kapcsolatban áll Hamiltonnal. Thomas House szintén csempész, fia, Colonel Edward House aki Wilson elnök személyi tanácsadója lesz.
1840. James Rothschild megkezdi Franciaországban az „Északi vasút” építését, miután minden követ megmozgatott hogy ne az állam építse. Lefizette a sajtót és a parlamentet is. A vasút társaság 300000 darab ötszáz frankos kötvényt bocsátott ki, amely részvények közül a parlament két háza 15000 részvényt kapott „ajándékba”, ami 7,5 millió franknak felelt meg. A vasútban nem az üzemeltetés volt a haszon, hanem hogy visszatartották a részvényeket, és amikor 900 frankra emelkedett az értékük James piacra dobta, így több mint40 milliót keresett ezen az üzleten is. Így a francia államnak majdnem kétszeresébe került, amit persze a kisemberekkel fizetettek meg. Belgiumban is James építette a vasutat. Jellemző Jamesre, amikor a Párizsi Világkiállítás volt, akkor hétköznap 2 frank volt a belépő vasárnap pedig 20 centime, ő volt vasárnap az első látogató.
1843. A Rothchildok földet vehetnek a Habsburg birodalomban., addig zsidók nem vehettek földet, 1919-re a zsidók Magyarország területének 43 %-t szerezték meg, plusz amit haszonbérletbe vettek /Vas szén higany bányák/. Megvették Schillerdorfi, Oderbergi, Hultschii uradalmakat.
1844. I. Internacionálé két vezető Marx /apja zsidó rabbi,/Lassale mindketten zsidók. Internacionalizmus azt jelenti, hogy meg kell szüntetni a nemzeti érzést és a nemzeteket. Brittish Museumban több csekk található, amelyekkel Nathan Rothschild pénzt juttatott Marxnak kutatásokra.
1847. Jacob Henry Schiff /USA zsidó meghódítójamegszületik Frankfurtban a Rothschildokkal közösen birtokolt zöld zászlós házban, az apja zsidó rabbi.
1848. márc. 6. Párizsban megdől az Orleans-i monarchia, Ideiglenes kormány alakul 11 tagjából 9 Grant Orient szabadkőműves, a Nemzetgyűlés többsége is szabadkőműves. Napóleon unokaöccse, Louis Napóleon lett a köztársasági elnök, aki nagyon hasonlít Nathan Rothschildra, aki Louis anyjának volt személyi bankárja, és szeretője.
1850. 1850-1869-ig a zsidók száma Nagy-Magyarország területén 366 ezerről 542 ezerre növekszik, majdnem 50 %- l addig a többi lakosság létszáma csak 15 %- l. Csak az 50-es években a bécsi Rothschildok 500 milliót kerestek, egyedül a vasút üzleten többet kerestek, mint az államkölcsönökön. Salamon intézte a császári család magán pénzügyeit is.
1850. 07. 8 Salamon Rothschild meghal, az üzletet fia Anzelmo vette át Bécsben.
1851. Mazzini USA-ba érkezik és megkezdi polgárháború előkészítését. Albert Pike vezeti a déli szabadkőműves páholyokat, Caleb Cushing az északiakat. Északot a francia Rothschild ház pénzeli, a délieket az angol Rothschildok. Kossuth megkezdi szervezni a Young America mozgalmat. Cél az USA-t két kisebb államra kettéosztani az oszd meg és uralkodj elv alapján, kihasználni őket egymás ellen és átvenni a pénzügyeket, és a háború sok pénzbe kerül.
1852. Franklin Pierce az USA elnök, Kossuth felajánlja neki a Young America mozgalmat propaganda célokra, az általa ajánlott emberek szabadkőművesek és fokozzák a dél-és észak közti ellentétet. Az elnök Caleb Cushing- t nevezi ki igazságügy miniszternek /családja ópium csempészetből gazdagodott meg/ aki pénzt juttat a Young America- k.
1855. 03. 12 Meghal Karl Rothschild, lánya Charlotte a londoni Lionelhez ment nőül, fia Mayer Károly saját sógornőjét Lionel nővérét Lujzát vette, öccse Adolf Károly pedig Salamon Rothschild unokáját, Júliát, a legfiatalabb fiú Vilmos, Károly Júliának nővérét Mathildot.
1855. Amzelmo Rothschild Bécsben megalapítja a „Österreichisce Kredtanstalt für Handel und Gewerbe” hitelbankot, amely bank részvényeit továbbra is vásárolta a tőzsdén így felverte az árfolyamokat, majd hírtelen eladta őket, így 1783. 05. 03-án összeborult a bécsi tőzsde, fél pénzügyi Európa tönkre ment, bankok, vállalatok, pénzügyi társaságok.
1857.Alphone Rothschild elveszi Lionel Rothschild lányát, Leonórát. Az esküvő előtt összejövetel volt, amelyen részt vett III. Napóleon /Nathan Rothschild zabigyereke/, Mazzini Olaszországból, Bismarck Németországból, /Amschel Rothschild pártfogoltja/. Az összejövetelen D’Israeli brit miniszterelnök javasolta hogy az USA-t osszák két részre, észak legyen James Rothschildé, a déli pedig Napóleoné. Igen ám de az orosz Cár hajóhadát az USA kikötőibe küldte azzal a paranccsal, hogy támadjanak meg mindenkit, akit Lincoln akar.
1858. Lionel Rothschild képviselő lett az Angol Alsóházban 15 évig, 1879-ben hal meg.
1861. nov. 8. Londoni kormány 8000 főnyi csapatot küld Kanadába, a franciák pedig Mexikóba. Persze a két államot a Rothschildok két háza vezette. 1863. Lincoln az orosz cárhoz fordul segítségért, orosz hadihajók jelennek meg New York-ban és San Franciscoban.
1861. III. Baron Amschel Rothschild megalakítja Ausztriában a Creditanstal-t, hogy tönkretegye a Credit Mobilier-t ő az első zsidó aki bekerül az osztrák felsőházba. Neve bekerül a Bécs Arany Könyvébe. 1861 tagja a Birodalmi Lordok házának.
1864. 04. 18 Anzelmo osztrák főrend lett. Az osztrák állam megalapította a „Déli Vasutakat”, de később kénytelennek voltak eladni azt a bécsi, londoni, párizsi Rothschildokból létrejött konzorciumnak. Később ugyanők megvették a közép-olaszországi vasutakat is.
1865. J. P. Morgan átköltözik New York-ba, ő volt a Rothschildok amerikai megbízottja, ő finanszírozza az USA fél vasúthálózatának építését, és 1901-ben Unated States Steel Corp. néven szindikátust alakít. William Mckinley elnök az Anti-Trust törvény hatálya alatt vizsgálatot rendelt el a Rothschild és Morgan ügyletek miatt 1900-ban. Amikor a következő választásokon újra indult elnök helyettese Theodore Roosvelt, /De Moley Rend főmestere és a Libanoni Nagycédrus Páholy magasrendű szabadkőművese/ lett, majd egy éven belül Mckinley merénylet áldozata lett, /Czolgosz lelőtte/, utóda Teddy leállítatta a vizsgálatot.
1865. Jacob Schiff New York-ba érkezik, igazgatói tanácstag Central Trust Company, Western Union, Wells Fargo-nál. Célja: Ellenőrizni az USA pénzrendszerét, központi magánbank létrehozása; saját emberit magas pozíciókba juttatni; szétszakítani a társadalmat kisebb megosztott csoportokra (feketék, fehérek), Mozgalmakat alapítani, amelyek tönkreteszik a kereszténységet. Pénzeli Rockefellert /olaj/ aki tőle kapja az első millióját, E .R .Harriman /vasút/, A. Carnegie /acél/.
1865. George Peabody kitalálja az adómentes alapítványok létrehozását, így a leggazdagabb családok nem fizetnek adót, sem Rockefellerék, sem a Rothschildok, sem Fordék, és nincs az az adóhatóság, amely merné vizsgálni a vagyoni állapotukat.
1866. Bismarck, Amschel Rothschid felfedezettje "Son of Fatheriess", bankárja, Bleicroder aki Rothschild ügynök és leggazdagabb ember Berlinben. Mikor a császár Bismarckkal akart találkozni, Rothschild javasolta, hogy az nála legyen, de Bismarck ezt visszautasította azzal, hogy államügyeket beszélnek meg. Rothschild ragaszkodott hozzá, hogy a szakácsa főzzön reájuk, amit már nem utasítottak vissza.
1866. Bismarck legyőzi Ausztriát, német egység létrejöhet. Egyszerűbb egy nagy országot kiuzsorázni, mint sok kis fejedelemséget.
1867. Kuhn and Loeb Co. megalakul New York-ban, Jacob Schiff partner.
1868. 11. 15 James Rothschild meghalt. Hat gyerek maradt utána /felesége saját bátyjának Salamonnak leánya Betty volt/ lánya, Charlotta a londoni Nathaniel Rothschildhoz ment feleségül, míg fia Alfonz a londoni Lionel Rothschild lányát vette el Leonorát. A cég vezetésben fia Alfonz követte. A francia - porosz háború idején a poroszok főhadiszállása Alfonz Ferreires-i kastélyában volt, és Jules Favre francia miniszterelnök itt hódolt meg Bismarck előtt, és itt beszélték meg az 5000 millió frank hadikárpótlást, amely persze Alfonz Rothschildon keresztül valósult meg.
1848. Menekültek áradata Írországból az USA-ba az éhínség miatt, 300000 halott, 1 millió kivándorolt, Brit miniszterelnök D'israeli /kikeresztelkedett zsidó/, Bank of England vezetője pedig egy Rothschild és nem segítenek az íreken.
1869. Lionel Rothschild J. P. Morgan-nel megalakítja a Northen Security-t az USA -ban hogy képviselje a Rothschild érdekeket.
1869. Cecil Rhodes, Rothschild ügynök Dél-Afrikába érkezik gyémánt, és arany bányászatban érdekelt, Rothschildok ópiumot csempésznek nyugatra de a kínaiak csak ezüstöt és aranyat fogadnak el fizetőeszköznek.
1870. Eszterházy Miklós halála után a hercegség csak Salamon Mayer Rothschild - nak 6, 5 millió forinttal tartozott. A hercegasszony Rothschild -hoz fordult segítségért, aki úgy vállalta, ha a hercegasszony a szeretője lesz. És az üzlet megköttetett. Pedig Mária Terézia törvényt hozott: " Ha egy zsidó elcsábít egy keresztény nőt akkor feje vétessék és teste égettessék el." Az Eszterházyak tipikus bérenc család, míg Habsburgok voltak hatalmon addig németek voltak, majd azok bukása után zsidók lettek.
1870. Francia - Porosz háború, II. Napóleon akadályozza a német egységet, mindenki francia győzelmet várt, csak Alphonse de Rothschild a francia ház feje küldte családját Londonba. Alphonse személyes barátja a Belga királynak és a Welsh-i hercegnek. Nővére Charlotte hozzámegy Nathaniel Rothschildhoz, az angol házból, öccse I. Edmund zsidó telepeseket pénzel Palesztinában. Alphonse felosztja a világ olaj piacát a Shell és a Rockefeller Standard Oil között. A francia ház pénzeli a francia elektromos hálózatot, mediterrán vasutat. Az angol ház a bakui olajmezőn fektet be.
1871. aug. 15. Albert Pike levél Mazzini- nek amiben azt írta hogy 3 világháború szükséges az új világrend kialakításához. I. Világháború célja a cári Oroszország megdöntése olyan rendszer amit az illuminátusok és ügynökeik irányítanak. II. Világháború a német nacionalisták és a cionisták között ami elvezet Izrael állam megalapításához. III. Világháború a cionisták és az arabok között, az egész világra kiterjed, az emberek kiábrándulnak mindenből és elfogadják a szabadkőműves rendet.
1871. 03. 18 - 05. 29 Francia kommün. Ép, mint később a magyar tanácsköztársaság idején, háborús vereség, katonák a fronton, Rothschildok és a proletárok lázadást csináltak. A kommün alatt egész Párizst kifosztották, kivéve Alphonse Rothschild 145 házát nem. Érdekes módon Rothschild vidéki háza volt a poroszok főhadiszállása, de azt sem érte bántódás.
1873. Az osztrák Rothschild ház üzleti krízist csinál Bécsben, teljesen ellenőrzik a Magyarországi pénzügyeket. Baron Albert von Rothschild a leggazdagabb ember a Habsburg birodalomban.
1874. 07. 27. Meghal Amzelmo Rothschild, öt gyereke született és a legkisebbre Albertre hagyta végrendeletileg a bécsi Rothschild-ház vezetését. Leányai, Julia, Mathilda és Lujza, valamennyien Rothschild fiukhoz mentek feleségül. Másik fia Ferdinánd a londoni Lionel Rothschild lányát, Eveline - t vette feleségül. Albert rátette a kezét az osztrák Nemzeti Bankra, amely később átalakult Osztrák - Magyar Bankká.
1874. 1880-ig Disraeli - kormány Angliában. Fia Benjamin Disraeli, már Lord Beaconsfild. /Kikeresztelkedett zsidó, de a zsidó nemzeti érdekeket védi./
1874. Lionel Rothschild pénzeli az angolokat a krími háborúban /orosz befolyás csökkentése Palesztinában, az oroszok a szent helyek védelme ürügyén támadta a török birodalmat, és megakadályozni hogy az oroszok elérjék a közel-keleti olajmezőket és Indiát/, és Cecil Rhodes - t a dél-afrikai arany és gyémántbányák megszerzésében, Öccsét Anthony - t lovaggá ütötték, személyes jóbarátja Disraeli miniszterelnök, és ő fizeti John Russel miniszterelnökké választását.
1876. Bountoux Párizsban megalapítja az Union General Bankot, keresztény befektetőket keres, hogy megtörjék a zsidó bankárok monopóliumát. 1881-ben a Rothschildok tönkreteszik, miután 5 éven keresztül csendben felvásárolták a bank részvényeit, majd egyben a tőzsdére dobták, a részvények értéke 3050-ről 950 re esett vissza.
1879. Lionel Rothschild meghal fia Nathaniel "Natty" veszi át a cégügyeket, aki 1865-től képviselő, majd 1885-ben Lord lett. Disraeli és Gladstone miniszterelnökök a zsidók királyának nevezik. Ő birtokolja a Burmai rubin bányákat és Dél-Afrika nagy részét. Natty két testvére: Alfred és Leo a királyi herceg legjobb barátai, a Malborough fiuknak nevezik őket, ők fizetik a herceg adósságait. /Elég jó társaság egy kis frankfurti uzsorás leszármazottainak/ Ekkor a londoni Rothschildok vagyona meghaladta a 100 millió font sterlinget. VII. Edward aki lorddá és peer-ré emelte Nathaniel - t, és ő volt az első zsidó, aki az angol felsőházba is bejutott.
1880. Charles Taze Russel /aki a felesége szerint pedofil volt/ aki megalapította a Jehova Tanúi társaságot, azt javasolja a Rothschildoknak, hogy a zsidókat vissza kellene telepíteni Palesztinába.
1882. 01. 22 Fekete Vasárnap a bécsi tőzsdén, a Rothschildok ellenfele Bontoux tönkremegy. Bontoux vezérigazgatója volt éveken keresztül a Rothschildok Déli Vasút-társaságánál. Majd kilépett és csoportot szervezett ellenük, melynek élén két cég az „Österreiche Landerbank”, és a „Union Generale”. Rothschildék először a „Banque de Lyon et de la Loire”- t borították meg, amely lavinát indított el és a bécsi Fekete Vasárnapban tetőzött. Annak ellenére, hogy ők voltak a gazdaság urai, a bécsi udvar és a főurak nem fogadták be, és Albert Rothschild egyetlen estélyére sem fogadtak el meghívást. Később mégis fogadták, és ezt Tisza Kálmánnak köszönhették, kinek fiát később a zsidók megölették.
1883. Az orosz cár meghívja a Nobel testvéreket és a Rothschildokat, hogy fejlesszék fel a bakui olajmezőt.
1884. Albert Rothschild részt vesz a közel 600 millió forint értékű aranyjáradék konvertálásában, amelyen 160 milliós haszonra tett szert, mellesleg ezzel az üzlettel zsarolták meg Ferenc József császárt, hogy meghiúsítják az üzletet, ha a tiszaeszlári gyerekgyilkos zsidókat elítélik. Ráadásul ők áron alul kapták a papírokat, és jóval drágábban is adták el, éppen idejében, mert amikor 1882. 01. 22 - én összeomlott megint a tőzsde, nekik egész véletlenül egy darab részvényük sem volt.
1886. Argentin gazdasági válság. A rivális Barings bankház nehéz helyzetbe kerül, a Bank of England segíti de ez kevés, így kénytelenek a Rothschildokhoz fordulni, 1890-ben 3 millió frank értékű arany érkezik a Bank of England- tól melynek elnöke Alphonse de Rothschild
1887. Megkapják a "Special Act of Grace"- t Ferenc Józseftől, felesége Sisi közeli jó barátja a Rothschildoknak.
1888. Oroszország lehagyja az USA-t nyersolajtermelésben. Orosz kerozin 30%-t adja brit piacnak. És ez az orosz cárt gazdagítja, nem pedig a Rothschildokat.
1890. 1890-es évek pogromok törnek ki Orosz-Lengyelországban, nem utolsóban az emberkereskedelem miatt. A zsidók nőket adnak el prostituáltaknak /a cári orosz kormány megtiltja a zsidóknak a szeszfőzést, szeszárusítást, a földbirtok vásárlását, megvonja a választási jogukat. A zsidók kivándorolnak Palesztinába, Magyarországra, USA-ba. USA-ban Rothschild ügynökök fogadják őket, segítik őket letelepedni a nagyvárosokban és elintézik nekik a honosított állampolgárságot így megnő a Demokrata szavazótábor. Amely kapóra jön majd Wilson megválasztásakor.
1891. márc. Megalakul a Round Table, Cecil Rhodes segédletével. Tagok Lord Albert Grey, Arthur Balfour, Sir Harry Johnston, Lord Rothschild, Alfred Milner. Ma is ez a londoni Cityben lévő csoport irányítja a világot.
1891. Cecil Rhodes csoport csatlakozik a William Stead által vezetett Cambridge csoporthoz. Rhodes ellenőrzi a gyémánt készlet 90%-át. De ő is csak a Rothschildok bábja, halálakor a vagyonát a Rothschildok kezelésére bízza.
1894. Hannah Rothschild hozzámegy Earl of Roseberry-hez, aki 1894-95 között Anglia miniszterelnöke
1895. Rothschildok ellenőrzik az USA katonai vasútvonalainak 95%-át. J. P. Morgan-on és a Kuhn and Loeb Bank-on keresztül, a Department of Commerce jelentése szerint.
1898. Edward Henry Harriman és társa Judge Robert Scott Lovett megveszi az UPR 100 millió $-t, az üzletet a Kuhn & Loeb bankház közvetíti, amelyben Paul Warburg volt a partner. Ebben az időben Prescott Bush /jelenlegi elnök őse/ a Buckeye Steel Casting Co. Elnöke.
1900. Lenin és felesége Svájcba költözik. Max Warburg a német titkosszolgálat feje. /German Intelligence Service/
1901. Megszűnik a frankfurti Rothschild bank, a hamburgi Warburg bank veszi át az ügyeket, az olasz bankház is megszűnik, a tagok Franciaországba költöznek.
1902. Paul Moritz Warburg USA-ba költözik és társ lesz a Kuhn and Loeb-nál, később testvére Félix is követi. Otto Warburg Cionizmus vezetője.
1905. Alphonse meghal, Baron Edmund a Bank of France igazgatója.
1905. Felix Warburg és apósa Jacob Schiff pénzeli a japánokat az orosz-japán háborúban, George Kennan Oroszországba megy lázítani. Céljuk a cári rendszer megdöntése.
1907. J. P. Morgan oda-vissza utazik londoni és párizsi Rothschild bankházak, között visszatérve New York-ba elkezdi híresztelni, hogy a Kinckerbocker Banknak fizetési gondjai vannak, erre kitör a pénzügyi válság.
1907. USA Morgan okozta bankválság, Paul Warurg országos körúton vesz részt, előadásokat tart, hogy elengedhetetlen egy központi bank ami kézben tartja a pénzkibocsátást. Nelson Aldrich /Rockefeller apósa/ lett a Nemzeti Monetáris Bizottság elnöke, európai tényfeltáró útra mennek megvizsgálni, hogy működnek az európai központi bankok, tagok: Paul Warburg, Frank Vanderlip stb, képviselve van a National Bank of New York, Kuhn and Loeb, Morgan First Bank, 1909-ben térnek vissza.
1913. dec. 23. A kongresszus elfogadja a FED törvényt, 12 regionális bankot hoznak létre 9 tagú igazgatótanáccsal amiből 6-tot a regionális bankok 3-t a FED kormányzó testülete, a FED elnököt az USA elnöke nevezi ki, ha az lemond vagy meghal és csak a testületből választhat. Azóta az amerikai állam 12 %- s kamatra kölcsönzi a dollárt. A törvény szerint a tulajdonosok neveit nem lehet nyilvánosságra hozni, de R. E. McMaster kiadó svájci banki kapcsolatain keresztül kiderítette: Rothschild Bank of London; Rothshild Bank of Párizs; Lazard Brothers Bank of Párizs /fő részvényes Eugene Meyer/; Israel Seif Banks of Italy; Warburg Bank of Hamburg, Warburg Bank of Amsterdam; Kuhn and Loeb Bank of New York; Lehman Brothers Bank of New York; Goldman Sahs Bank of New York; Chase Manhattan Bank of New York. A FED részvényeinek 65 % - a külföldi zsidók kezében van, 35 % - a /72000 db/ pedig egyenlő arányban a Rockefeller és a Morgan családé.
 
 
 
Jacob Schiff Paul Warburg
 
1913. Schiff megszervezi "Anti-Defamation League of the B'nai B'rith", az ADL-t zsidó szervezetet, ők küzdenek a fegyvertartás eltörléséért az USA-ban. Napjainkban az ADL-nek 2000 ügynöksége van az USA-ban, /42 regionális iroda, kapcsolódó irodákkal Rómában, Párizsban, Jeruzsálemben, Ontarióban. A San Franciscoi Kerületi Ügyészség 1993- s márciusi jelentése szerint, az ADL 170000$ fizetett ki kémeinek, akik 10000 ember és 500 politikai és etnikai csoport után kémkedtek/ és ellenőrizik az NAACP minden akcióját, és minden néger szervezetet. A fegyvertartás minden amerikainak alkotmányos joga, hogy meg tudja védeni a jogait akár saját államával szemben is. A zsidók úgy akarják elvenni a fegyvereket, hogy saját gyerekeiket fordítják ellenük. Az iskolai lövöldözésekben részt vett diákok minden esetben pszichiáterhez jártak gyógyszeres kezelésre. Fegyverek és diákok azelőtt is voltak mégsem volt vérengzés.
1917. jan. 13. Trockij megérkezik New Yorkba, Paul Warburg Edward House ezredesen keresztül elintézi, hogy a Wilson kormányzat adjon neki útlevelet. /Mint szegény emigráns luxus körülmények között lakott saját sofőrrel./
1917. márc. 27. Trockij forradalmárokkal és pénzzel megrakodva a Kristianija fyord fedélzetén elindul New York-ból Oroszország felé, Jacob Schiff-től 200 millió $- kap,/ unokája John Schiff mondta 1949. febr. 03.-án a New York Journal riporterének/ ami mai áron 2 milliárd $, ami stockholmi Nya Banken-ban volt letétben, amely a Warburg családé. Rockefeller 10000 $ útipénzt adott. A hajón van még Charles Richard Crane az amerikai Demokrata Párt pénzügyi bizottságának elnöke és Wilson elnök barátja, a fia pedig az akkori külügyminiszter Robert Lansing tanácsadója volt.
1917. ápr. 9. Lenin és felesége + 300 forradalmár. Az utazók listájából 165 név került nyilvánosságra 23 orosz, 3 grúz, 4 örmény, 1 német, 128 zsidó. Németországon, Svéd- és Finnországon keresztül Oroszországba utazik, Stockholmig a német állam, onnan az orosz állam fizette az utat, mivel Max Warburg a német titkosszolgálat vezetője, Kerenszkij /zsidó,később New York-ban lett bankár, 1970-ben halt meg/ orosz szabadkőműves pedig Orosz Tartományi Kormányzat főügyésze volt. Az utat Theobald Bethman -Hollberg német kancellár engedélyezte, aki anyai ágon Rothschild volt. Lenin vitt még a Pullman kocsis vonaton két Rolls Royce autót is magának, plusz 40000 márka aranyérmét költőpénznek, és kapott havonta. Összesen 400000 aranyért vették meg Oroszországot földestől, gyárastól, mindenestől. A propagandisták szórták a pénzt a csőcseléknek. Amikor Lenin megérkezett, M. Skobalev munkaügyi miniszter fogadta a Téli palotában, májusban még 200 forradalmár követte. A Téli Palota ostroma úgy zajlott, hogy a forradalmárok felsétáltak a hátsó lépcsőn egy terembe, ahol a Kerenszkij kormány fogadta őket, és átadták a hatalmat. A Palota ostromáról készült filmet Eisenstein rendezte.
 
1917. nov. 6. A Vörös Gárdisták elvitték a Birodalmi Bankból a cári család ékszergyűjteményét, és 700 millió $ értékű aranyat, mai áron 100 milliárd $. A Cárnak készpénze van a Guaranty Trustnál 5 millió $, National City Banknál 400 millió $. Bank of Englandnál 35 millió $, Barings 25 millió $, Lloyd 30 millió $, Banque de Paris 100 millió $, Rothschild Bank of Paris 80 millió $, Mendelsson Bank Berlin 132 millió $. Mai értéken kamatostul 55 milliárd $, és soha senkinek nem fizették vissza. Bahmegyier egykori orosz nagykövet szerint 1918-1922 között 600 millió rubel értékű aranyat szállítottak a Kuhn and Loeb Banknak. 1920-ban 39 millió svéd korona értékben orosz arany érkezik Stockholmon keresztül New York-ba, három másik hajó közvetlenül szállít 540 láda aranyat Oroszországból ugyanoda, több mint 97 millió aranyrubel értékben mai értékben 2 milliárd $. A szállítást Jacob Schiff szervezte, az aranyat a Guaranty Trust trezorjában helyezik el.
1918. Novemberig Leninék 82 millió aranymárkát kaptak a német államtól, Otto és Felix Warburg révén..
1918. United Secret Servise /2nd Army Bureau/ jelentést készített arró,l hogy 1917-ben kik pénzelték a szovjet forradalmat: Jacob Schiff, Guggenheim, Max Breitung. A Kuhn & Loeb igazgatói: Jacob Schiff, Felix Warburg, Otto Kahn, Mortimer Schiff, S. H. Hanauer, mind zsidók. A Daily Forward /zsidó újság/ megírta hogyan továbbították a pénzt a forradalmároknak a Westphalian-Rhineland Syndicate vagyonából a párizsi Lazare Brothers /zsidó bankház, ma Free Europe/ keresztül a Gunsborg Bankba, Speyer & Co., és a stockholmi Nya Banken-ba.
1918. A Rothschildok megkapják a palesztin vasutat, amit a németek




NÉVTELEN





2011.05.16. 16:48 kissspeter53

Motto: Talmud Sofa, 35. b lap: Ez az alapja Simon rabbinak: Irva vagyon (Iz. 33, 12): A nemzetek (gojim) mésszé fognak égettetni. És Jehuda rabbi mondá: Éppúgy mint a mész ; miként a mésznek nincs más rendeltetése, mint hogy elégessék, épúgy a világi népeknek sincs más sorsuk mint az elégetés.
    Abhoda Zarah /25b/: A Gojok legjobbjait öldd meg.
Hogyan írtsunk Keresztényeket.
Előszőr a zsidó üldözésekről: Ágoston /Augstein/ Péter (zsidó népbiztos az 1919-es bolsevizmusban) azt írta "A zsidók utja" című könyvében:.." A középkori zsidóüldözések nem annyira vallási, hanem javarészt a népjólét okából folytatott gazdasági harcok, a kereskedelmi tisztesség hiánya, csalás és más effélék miatti üldözések voltak. Nem szabad szem előltévesztenünk, hogy sok üldözés amelyet egyszerűen zsidóüldözésnek neveztek, nem zsidóüldözés volt, hanem uzsoraüldözés. 
Ma Magyarországon minden ember a csecsemőtől a legidősebbig mindenki 1800000 forinttal tartozik két zsidó családnak, a Rotschildoknak és a Warburgoknak. Már az 1900-as évek elején a Rothschildok bírtokolták a világ vagyonának felét, éa azóta volt két olyan nagy üzleti vállalkozásuk mint az I és a II. világháború. A két család befolyásáról Magyarország sorsában elég egy példa hogy a Trianoni béketárgyalásokon Wilson USA elnök tanácsadója Paul Warburg volt, a német császár tanácsadója és a német titkosszolgálat vezetője Max Warburg az előbbi testvére, míg a francia elnök tanácsadója George Mendel volt aki született mint Jeroboam Rothschild. Az adósságunk évi törlesztése a költségvetés felét teszi ki. Hogy ez zavarmentes legyen azt bérenceiken keresztül érik el. A mai magyar politikai elit is az ő nevelésük. Göncz Árpádot / volt besugó aki jelentéseket írt a kommunista pártnak a 47-es választások idején a Kisgazda Párt vezetőiről, lánya 2004-ben Esélyegyenlőségi miniszter lett/felkérik hogy legyen a leendő köztársaság elnöke, de a FIDESZ csak március 30.-án az SZDSZ NOV. 30.-án alakul meg. 
Magyarországi rendszerváltók: Sólyom LászlóAlkotmánybíróság volt elnöke, jelenleg köztársasági elnök, Kun /Kohn/ Béla unokája. MSZP: Horn Gyula volt Ávos akit ki is tüntettek mert 56-ban a Nyugati Pályaudvarnál és Csepelen lőtte a munkásokat, Medgyessy Péter volt besugó, ő volt az egyike aki bevitte Magyarországot a Valutaalapba. Kökény Mihály, nagyapja Varga /Weiszfeld/ Jenő a 1919-es kömmün népbiztosa, Sztalin gazdasági tanácsadója  és 1943-ban 830000 magyart ajánlott fel Sztalinnak élő jóvátételként. Gyurcsány Ferenc, Apró /Apfelbaum/ Antal unokáját vette feleségűl. FIDESZ/ Aczél György kommunista és Soros György kapitalista pártja, mivel ők választották ki és taníttaták őket/: Orbán Viktor, /apja kommunista pártitkár, nagyapja 56-ban lőtte a felkelőket és ezért ki is tüntették/ 1989-Orbán Viktor Oxford-ban a Pernbroke College-ben angol liberalizmus történetét és filozófiáját tanulja. Előtte 1987-től a Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium Vezetőképző Intézetében dolgozott, majd a Soros Alapítvány támogatásával működő Közép-Európa Kutatócsoport munkatársa lett.   Szájer József   Szájer József Oxford Egyetemen /Balliol Collage/ tanul, majd Michigan egyetem kutató munka, jelenleg Uniós képviselő, Áder János: az MSZMP központi bizottságánál dolgozott.  A FIDESZ a Bibó szakkolégiumban alakult, amelynek vezetője a későbbi kancelláriaminiszter Stumpf István volt, aki a KISZ Központi Bizottságának titkáraként dolgozott, és veje Horváth Istvánnak, aki a kommunista belügyminiszter volt. SZDSZ: volt zsidó Ávósok és azok leszármazottjainak pártja, úgy mint Bauer család, Pető család. Demszky Gábor, Budapest Főpolgármestere egy évig rendszerváltás előtt USA-ban tartózkodott/ 1988-89 Columbia Egyetem/, börtönviselt ellenzékiként a kommunisták kiengedték, Magyar Bálint /zsidó/, 1848-as miniszternek Szemere Bertalannak a leszármazottja, aki míg a magyarok harcoltak addíg a zsidók emancipációját tartotta legfontosabbnak. Kisgazdapárt: Torgyán József, 56-os vérbíróságokon dolgozott. MIÉP: Csurka István: Aczél György korai felfedezettje, az ötvenes években ő jutatta be a Színművészeti Főiskolába, Csurka 56-ban besugó, ő vallott Angyal István ellen, amiért jutalmul megkapta annak lakását, pedig Angyalt akkor még ki sem végezték. SKINHEAD mozgalom. Szabó Albert mint vezető, akkor távozott az országból miután a Jeruzsálemi Rabbiképzőben készült fotók kerültek elő amelyek őt ábrázolták.
Tehát továbbra is egypárt rendszer maradt, csak átalakult uzsorakamat beszedő párttá. Bankáraink Csányi Sándor az OTP-től és Erdei Tamás az MKB-től a Rothschild családhoz jár szőlőt szüretelni. Milliárdosunk Demján Sándor pedig a TriGranit nemzetközi építőipari vállalat magyarországi vezetője, a cég főrészvényese pedig Nathaniel Rothschild. 2003-as 100 leggazdagabb ember közzül csak öt nem volt besugó.

A világ vezető állama az USA is az ő gyarmatuk mivel az állam a Rothschildoktól kölcsönzi a dollárt, az éves költségvetés fele adósságtörlesztésre megy, az állam adóssága mint az USA területén lévő minden érték háromszorosa /üzemek, földek, farmok, házak, hajók stb./ Ez 1913 de. 23-óta halmozódott fel miután a Rothschildok megszerezték a dollár kibocsátásának jogát. Ezt Paul Warburg és Jacob Schiff vitte véghez, aki egy rabbi fiaként a Rothschildék frankfurti házában látta meg a napvilágot.
1939.-ben   Emondson Economic Service Bulletin szerint 440 nem zsidó leggazdagabb amerikai család 25 milliárd $ felett rendelkezik, amíg néhány zsidó család 500 milliárd$ felett. 
Szakértők 1997-es becslése szerint  a Rothschild család közös vagyona eléri 491409 000 milliárd $-t. 1997-ben az USA-ban forgalomban  lévő pénz mennyisége 5200 milliárd $, az USA adóssága 5400 milliárd $,, az USA GDP-je 8030 milliárd $. 2004-ben egy év alatt 1300000 ember került a létminimum alá.

 A PÉNZ: Aminek ingyenes csereeszköznek kellene lennie, amit az államnak minimális pénzért kellene az embereknek a rendelkezésére bocsátania.  Ellenben manapság a a zsines papírpénzt minden állam a Rothschildoktól kölcsönzi uzsorára, cserébe az államok odaadják valós értékeiket, földjeiket, gyáraikat ingatlanjaikat. Annakidején a pénz ritka nemesfémből készűlt, előnye volt hogy hogy előállítása annyi munkába kerűlt, mintamennyi az értéke volt, hátránya hogy kevés volt belőle, így nem állt rendelkezésre elég a gazdaságban résztvevőknek. Az első igazi pénzgazdaságot a mongolok hozták létre Kínában Marco Polo idelyén, miszerint nyomtattak papírpénzt, amelyet mindenkinek kötelező volt elfogadnia fővesztés terhe mellett, de bárki szabadon bevállthatta aranyra és ezüstre. Az USA -ban Roosevelt tiltotta meg, hogy a központi bank a papírpénzt aranyra váltsák.  Az uzsorás bankárok ezt nem érhették volna el a tömeg segítsége nélkűl.
EMBER: Az embert a tudata teszi emberré, és különbözteti meg az állattól. Tudatában van hogy él, és ezért megakarja érteni a világot amiben létezik. Összhangra törekszik mint magával, az emberiséggel és a világmindenséggel. Megpróbál értékkel és mértékkel élni.
TÖMEG, Konzumidóták, proletárok, csőcselék: Kicsinyes, rosszindulatú, irigy. Képes feljelenteni proletár társát egy szál cigi miatt. Mindenkit irigyel akinek kicsivel is több van mint neki, de a hatalmas vagyonokat nem bírja felfogni, így gazdáit nem irigyli. Mindent tud olvasás és más információ szerzés nélkűl, gyűlöl minden nagyobb tudással vagy iskolai végzettséggel rendelkező embert, és örül azok bukásának .Gazdái a média segítségével bárkire rá tudják uszítani. Halálosan sértődékeny ha szembeállítják a tudatlanságával. Minden ami nem az övé az közös, és kötelező tönkretennie Az állati szinvonal alatt létezik, mert nincs az az állat amely nikotinnal, vagy alkohollal tudatosan mérgezné magát vagy gyermekeit. Pillanatnyi élvezetért képes feláldozni mindent. Kifejlődése:  Az egyenlőtlen gazdasági versenyben alulmaradt nem zsidó nemzetiségű kisiparosokból, illetve a földjeikről elűzött parasztok összezsúfolt tömege városok peremkerületeiben, akik lakótömbökben  élnek, teljesen kiszolgáltatva gazdáiknak, mind fűtés, víz és élelem tekintetében. Nincs tudata, sem emberi, sem nemzet. Ha lenne tudata, akkor tudná, hogy mint embernek vannak veleszületett jogai, úgy mint a szabad élethez, boldogsághoz és jóléthez. A proletároknak csak annyi joga van amennyit az állam, azaz a gazdái odalöknek neki, és amit bármikor vissza is vehetnek tőle. Nincsennek ünnepeik csak szabadnapjaik. A karácsony és a húsvét, ezek a földműveléshez és a természethez kötődnek, míg a proletároknak a pénzhez és bevásárláshoz.. Fő szabadnapjuk a május 1, de azt sem tudják hogy a gazdáik miért ünnepeltetik velük, de nem is érdeklik őket, csak az hogy van egy plussz szabadnapjuk amin tele szemetelhetik a környezetüket. Hiába különböző nyelven beszélnek, egyen kúltúrájuk van, ua. hamburgert eszik, ua úgy öltözködnek, ua zenét hallgatják és ua a tévéműsort nézik.
FORRADALOM: Mikor a nemzetközi zsidó uzsorások átveszik a közvetlen hatalmat a proletárok segítségével, a nemzeti elittől. Recept: Háborút robbantanak ki egy másik állammal, éheztetik a proletárokat, majd ráuszítják őket az emberekre, akiket kifosztanak és legyílkolnak. Persze gazdáik értékeikhez nem nyúlnak. Pl.: A párizsi kommün idején a proletárok kirabolták az egész várost, kivéve Alphonse Rothschild 145 házát. Majd beindúl a vérengzés, lenyakaznak, tarkónlőnek, deportálnak mindenkit akinek van egy kis tulajdona, vagy esze. Majd a fontosabb posztokba zsidók kerűlnek.
VALLÁS:Eredetileg nem volt más mint egy eszköz amivel az emberek megmagyarázták a körölöttük lévő világot. Mivel nem voltak meg a megfelelő techmikai és tudományos eszközeik a világ megértéséhez, példáúl miért kell fell mindig a nap, a vegetáció körforgása stb. Mivel ezeket ma tudjuk ezért az embereknek már nincs is szükségük reá, a proletárokat meg amúgy sem érdekli. Manapság a világ vezető vallásainak többsége a zsidó gyökerekkel rendelkezik, úgymint a zsidó a judeo-kereszténység és a judeo-iszlám, hisz mindegyik alapja a Tóra. Az egyistenhit nem zsidó találmány, hisz mind az Egyiptomiak, Indiaiak a sok istenüket egyetlen isten megnyílvánulásának tartják. A zsidók az egyistenhitet egy renegát egyiptomi pap segítségével vették fel akit Mozesnek hívtak, ami egyiptomi nyelven fiút jelent. /Az hogy ők azt tarják hogy Mosze neve vízből kimentettet jelent nem valós, mert ahhoz túl rövid, több fáraót is istenek fianak neveztek el pl.: Rámosze, görögösen Ramszesz: Ré fia, Tothmosze. Toth fia stb.Az újításúk az volt hogy a vallásukat kizárólagosságra, gyűlöletre, tömegmészérlásra alapozták. Ez a vallás alapozza meg világuralmi törekvéseiket.
ZSIDÓK: Az embert a nemzettudata teszi egy nemzet tagjává. Zsidót zsidóvá a tudata teszi azzá, miszerint a világegyetemet Jehova nekik adta, hogy uralják, a többi ember csak állat. Ma a nem hívő zsidókat is áthatja a felsőbbrendűség tudata. A zsidókat évszázadokon keresztűl a hitük tartotta meg a vallásukon, és a rabbik zsarnoksága. Két szent könyvük a Tóra és a Talmud. A Tóra tartalmazza a hősi mese-múltat, mert tény hogy az ókórban egyetlen birodalom sem tudott sem Salamonról, sem Dávidról, sem a prófétákról, sem Izrael államról. A Talmud pedig a vallási előírásokat. Manapság egy hithű zsidónak naponta 300 előírást kell betartania. A nevetséges az, hogy hitük szerint Jehova Ábrahám leszármazottainak adta a földet, valóságban a zsidók 90 %-a genetikailag nem zsidó, hanem kaukázusi, kazár eredetű. Annakidején a a kazár birodalom a Bizánci és az Arabbirodalom közzé ékelődött. Ha a kereszténységet választják akkor a bizánci császár vazallusa lett volna, ha az iszlámot, akkor a bagdadi kalifáé. Ezért a kán a zsidó vallást választotta, és zsinagógákat és vallási iskolákat alapítottak. Ettől kezdve a rabbik terelték őket tovább, és Oroszországon, és Lengyelországon keresztűl elárasztották a világot.
OSZDD MEG ÉS URALKODJ ELV: Felosztani és egymásnak ugrasztani az emberiséget. Katólikus- Református, jobboldali-baloldali, keresztény-ateista, fiatal-öreg, gazdag-szegény, demokrata-republikánus, észak-dél.

1.   Háborús áldozatok: US polgárháború 600000, I VH. 8.5 millió katona, 10 millió civil. II.VH. 20 millió katona, 25 milli civil, szovjet áldozat 45 millió.                                                                                     
1.    Roma keresztény üldözés: Néro felesége Poppea zsidó, és felvette a zsidó vallást,és kegyelt szinésze Alitrus zsidó.   A rómaiak tisztelték más népek isteneit,. sőt még az ismeretlen isteneknek is emeltek templomot, vallási türelmetlenség csak a zsidókban volt, pláne egy másik szakadár zsidó szekta iránt. A katólikus egyház, melyet Pál egy keresztényüldöző zsidó rabbi korábbi nevén Saul alapított, mire hatalomra került, a kereszténység már a tórai alapokon nyugodott és Jézus és az apostolok szeretete helyet, már a zsidó próféták gyűlölete hatotta át. Az az érv hogy a rómaiak azért üldözték a keresztényeket mert nem ismerték el a császár istenségét azért hamis mert akkor a rómaiaknak a zsidókkal kellet volna kezdeniük, mert ők többször is fellázadtak a hatalmuk ellen.
37. Zsidó háború, Vespasinus császár, miután elfoglalták Jeruzsálemet, annak környékét, személyes bírtokának tekintette. Rómában abban az időben legalább 8000 zsidó élt, saját kerületük volt. A birodalomban előjogokat kaptak. Zsidó rabszolgakereskedők követték a római légiókat. A mai Izraelben nem tilos a nemzsidók aádsvétele, mert nem számítanak embernek, hanem csak állatnak.. Johanan ben Zakkai zsidó rabbi annyira Vespazius kenvence volt, hogy bármit kérhetett tőle. Zakkai azt kérte hogy zsidó vallási iskolát alapíthasson, amit meg is tett Jabneh-ben. Gamaliel rabbi idején az elidegenesedés keresztények és zsidók között végleges lett. Dimitianus idején megnőtt a bizalmatlanság a zsidók ellen, ez a gazdasági befolyásuknak volt köszönhető. A császár ezért elrendelte a zsidó törvények megvizsgálását, hogy azok nem veszélyesek-e az államra. Az ellenérzés a zsidók ellen még jobban nőt, mivel azok a Pártusokat támogatták a rómaiak ellen. Mikor a rómaiak győztek a Parthusok felett, érmét is adtak ki, mint egy újabb győzelem a zsidók felett. A Parthus birodalomban a zsidóknak előkelő helyük volt, volt olyan hivatalnok aki a király után negyedik volt a rangsorban. Rabbi Abba Rab a Misnát is átvitte Babilonba és vallási iskolát alapított, amelynek hamarosan 1200 tanulója lett. Miután a zoroaszter Szasszanidák kerültek hatalomra, ők kizárták a zsidókat a hatalomból.
DIO CASSIUS. Második századbeli római történész. Leírja a kegyetlen zsidó felkelést a római birodalom ellen amely a birodalom hanyatlásának a kezdetét jelentette.
"A zsidók mind a rómaiakat mind a görögöket elpusztították. Megették áldozataik húsát, beleikből öveket csináltak és vérükkel kenték be magukat... Egészében Cyrenen 220 ezer ember pusztult el, Cipruson pedig 240 ezer, ezért nem teheti ma zsidó a lábát Ciprus földjére." [Római történelem].

312. Costantin császár megtíltja a zsidóknak hogy keresztény rabszolgát tartsanak.
400. Körül Rabbi Acshi összegyűjti  a Misna hagyományokat és megalkotja a Talmudot Babilonban. Mást hithű zsidónak nem szabad tanulmányozni, mert az istentelenség. Ez a gyűjtemény azóta fal a zsidók és a valóság és a többi ember között. Ez határozza meg a zsidók gondolkodását, és napirendjét. Egy ortodox zsidónak naponta 300 vallási előírást kell betartania. Idézeteket lássd a végén.
465. Vannes-i Concil megtíltja a papságnak hogy hogy részt vegyenek zsidó banktevékenységben.
499. A Babiloni Talmudot befejezték.
608. Antiochai zsidók felkeltek keresztény szomszédaik ellen és elpusztították őket, előtte Caeserában tették ezt Justitianus idején, Stephanus a kormányzó megakarta akadályozni, ezért őt is felkoncolták. 614-ben a perzsák benyomultak Palesztinába és szabadkezet adtak a zsidóknak, akik csak Jeruzsálemben 9000 keresztényt öltek meg, és lerombolták templomaikat. Ezt Rev. M .Malbert állította a „ Hebrew Christian Allience Quarterly” 1921 áprilisi számában.
628. I. Dagobert frank uralkodó kiűzte a zsidókat. További kiűzések: 250 Karthágó;415 Alexandria; 554 Clement; 642; Spanyolok; 855 Itália;876 Sens; 1012 Mayance; 1181 Franciaország; 1290 Anglia; 1306 Francia; 1348 Svájc; 1349 Hielborn; 1349 Magyarország; 1388 Strassburg; 1394; Németország, Franciaország; 1422 Ausztria;1424 Frioburg, Zurich; 1426 Köln; 1432 Savory, 1438 Mainz;1439 Augsburg; 1446 Bajorország; 1453 Breslau;1454 Wurzburg, 1485 Vicenza,1492 Spanyol,1495 Litvánia; 1497 Portugál; 1499 Németország;1514 Strasburg; 1519 Regensburg; 1561 Prága; 1567 Wurzburg; 1569 Pápai állam;1582 Hollandia, 1593 Brandenburg;1597 Cremona, Pavia, Lodi; 1614 Frankfurt;1615 Worms, 1619 Kiev;1649 Ukrajna; 1656Litvánia; 1670 Bécs,1712 Sandomir; 1727 Oroszország; 1744 Livonia, Cseh; 1761 Bordeux; 1775 Warsó; 1749 Alace,1804 Oroszország; 1820 Bréme, 1843 Poroszország, Oroszország, Ausztria stb.
1070. Hóditó Vilmossal megérkeznek a zsidók is Rouen-ből Britanniába, Wiliam of Malmesbury szerint.
1119.   Templomos lovagrend megalakul. Jeruzsálem elfoglalása után ők kapják meg a templomhegyet, ezzel kivívják a Sion Pásztorai zsidó keresztény szekta haragját amely szintén megakarta szerezni a helyet. Sion Pásztorai úgy tartják hogy Jézus nem halt meg hanem Mária Magdalénával Galliába ment és tőle származott a Meroving  dinasztia. A lényeg hogy jelentős uzsora és bank tevékenységet folytattak és amikor a Templomiosok is kiépítették bankhálózatukat hatalmas konkurenciát okoztak nekik ezért le akartak számolni velük. Az alkalom IV. "Szép" Fülöp francia király uralkodásával jött el aki állandó pénzzavarral küszködött, és ezért pogromot akart rendezni a Sion Pásztorai ellen hogy elkobozza vagyonukat. De Fülöp kancellárja Guillaume de Nogaret, aki zsidó felesége révén kapcsolata volt a Sion Pásztoraival, rábeszélte hogy a Templomos rendet oszlassa fel. 1314. marc.18.-án Jacguesde Molay-t a nagymestert, Geoffroy de Gonnewille-t, Geoffroy de Charnay-t és Hugue de Pairand-t kivégezték. Halála előtt a nagymester megjósolta hogy a király, a pápa és Nogaret egy éven belül követni fogja.  37 nappal később a pápa meghal bélmérgezésben, 8 hónappal később a királyt halva találják vadászaton, Nogaret-t pedig leszúrják. Sion Pásztoraié a bankrendszer és megszabadultak a kellemetlen tanuktól is.
1130. A londoni zsidókat megbüntették 2000 fontra, mert megöltek egy beteg embert.
1144. 12 éves gyerek holttestét találták meg Norwichban, keresztrefeszítés nyomaival, a zsidó húsvét idején.
1160. Gloucester: Harold nevezetű keresztény gyerek holttestét találták meg a folyóban, keresztrefeszítés nyomaival.
1171. Zsidó húsvétkor keresztény gyerek kivérzett holttestét találták meg a folyóban keresztrefeszytés nyomaival a franciaoörszági Bloisban. 31 zsidót égettek meg.
1179. Zsidókat végeztek ki Boppard és környékén, mert keresztény nő holttestét találták a Rhine partján.
1180. Fülöp Ágost francia király fejpénzt szed a zsidóktól, 15000 ezüstmárkát, és minden uzsoraadósság érvénytelen, kivéve ha a zsidók %-t adnak belőle neki.
1179.Pontoise: Richard nevezetű keresztény gyerek , megkínzott, feláldozott, kivérzett holttestét találták. Az esetet Philip Augustus káplán és historikus, és Rigord and Guillaume l’Armorician  igazolták ezt.
1181. St. Edmunds Zsidó húsvétkor Robert nevezetű keresztény gyerek feláldozott holttestét találták.
1189.09.03 Angliában a zsidók királyok módjára éltek, Londonban 24 palotájuk is volt Ezek az állapotok Oroszlánszivű Rihárd koronázásakor változott meg. A zsidók aranyba öltözve, mentek a kiuzsorázott nép közzé arannyal megrakodva a királyt köszönteni. A nép fellázadt ellenük, és rájuk gyújtották előkelő házaikat. Yorkban bevetették magukat az erődbe, amikor látták hogy nincs menekvés magukra gyújtották azt. Richard a menlevelet adott Isaac fil Joce-nek , a londoni zsidók főnökének, és embereinek..
1192. Winchester: Keresztény gyereket feláldoztak.
1192. Braisne: Keresztény gyerek feláldozva, Philip August tanúsítja.
1194. A londoni zsidók váltságot fizettek a királynak, a listán 3 „püspök” vagyis rabbi szerepelt.
1199.III. Innocent pápa kiadta a Constitutio Judaeorum amely védte a zsidókat. Ezt 1235-ben IX. Gergely megerősítette.
1222.   Arany Bulla: "pénzváltók. Kamaraispánok, sókamarások és vámosok orzságbeli nemesek legyenek. Izmaeliták és zsidók ne legyenek." 
1232. Winchester: Keresztény gyerek feláldozva.
1233.   Montpellierben /nagy zsidó közösség élt a városban/ zsidó feljelentésre elégetik Majmonides összes írását, mert a Talmudot filozófiai alapon akarta megmagyarázni. Az életét úgy tudta megmenteni a feldühödött rabbiktól hogy Egyiptomba menekült. Narbonne-ban 300 zsidó család élt.
1235. Norwich: Zsidók elraboltak egy 12 éves gyereket, és elrejtették hogy feláldozzák. /Haydn Dictionary of Dates/
1238. Öt gyerek megölve, zsidók bevallották hogy a vérük kellett áldozat céljára. II Frigyes felmentette őket a vád alól.
1244. Párizsban 24 szekér Talmudot égettek el.
1244. Londonban halott gyereket találtak, testén sebekkel, amiről egy kikeresztelkedett zsidó azt állította, hogy héber betük. A testet nagy pompával temették el a Szent Pál katedrálisban, a zsidókat peig 60000 márkára büntették.
1245.IV. Innocent pápa kiadott egy Bullát az ellen a vád ellen hojgy na zsidk kersztény gyereket áldoznak fel. V. Márton pápa is adott ki bullát amiben védelmébe vette a zsidókat.
1247.Valresa, Franciaország:  Húsvét előtt egy kétéves kislány holttestét találták meg sebekkel a fején és a karjain, zsidók elismerték hogy ők vették a vérét rituális célokra.
1250. Saragossa: Feláldozott fiu holttestét találták..
1251.   IV. Béla király a tatárdúlás után rá van utalva minden anyagi forrásra ezért a magyarországi zsidóknak kiváltságlevelet ad amely új jogokat és gazdasági kiváltságokat ad nekik és engedi hogy uzsorakamatotszedjenek 190 %-os kamatra.
1253. Franciaországból kiűzik a zsidókat, mert nem engedelmeskednek a francia törvényeknek.
1255. Lincoln: Hugh neveztű keresztény gyereket loptak el, és áldoztak fel a zsidók. A holttestet a gyerek anyja találta meg egy Joppin nevezetű kútjában.. 91 zsidót vettek őrízetbe, 18-at felakasztottak.. Az ugyet III. Henry király személyes utasítására vizsgálták át az ügyet.
1257. London: Keresztény gyereket feláldoztak.
1261. Pforzheim, Baden: Egy öreg nő eladta 7 éves gyerekét a zsidóknak, akik kivéreztették, keresztrefeszítették, majd a folyóba dobták. Számos zsidót kivégeztek, kettő öngyilkos lett.
1262. Népi lázadás tört ki a zsidók ellen Angliában, kb. 700-at öltek meg. Uzsora lenullázva.
1272. I. Edward lett Anglia királya, és elrendelte hogy a zsidók adják fel uzsora tevékenységüket, és engedjék el az adósságukat mind zsidók és keresztények felé.
1275. A angol parlament törvényben tíltotta meg a zsidóknak az uzsoraszedést, de megengedte nekik hogy házat és földet vegyenek és kereskedést folytassanak.
1276. London keresztény gyerek feláldozva.
1278. 293 zsidót akasztottak fel pézhamísításért Angliában. Később megbosszúlták, ők akasztattak fel tucatjával angolokat naponta az 1800-as években font hamísításért. III. György uralkodása idején 72000 embert akasztottak fel.
1279. Northamptomi zsidókat vittek Londonba azzal a váddal hogy megöltek egy fiut, ló után kötötték őket, majd mind felakasztották.
1286. Oberwesel. Werner nevezetű keresztény gyerek holttestét találták meg a Rhine folyóban. Zsidó húsvét idején három napig kinozták, lábánálfogva felakasztották, és kivéreztették.
1287. Berne. Rudolfnak nevezett keresztény gyereket áldoztak fel zsidó húsvétkor egy Matler nevezetű gazdag zsidó házában. Számos zsidót kivégeztek.
1288.Troyes, Franciaország. 13 zsidót égettek meg, mert fel akartak áldozni egy keresztény gyereket.
1290. I. Edward angol király kitiltja a zsidókat, jelzálogokat eltörlik, el kellett adniuk birtokaikat. Előzményként keresztény gyerek feláldozott holttestét találták meg Oxfordban, ekkor ért vléget az angolok toleranciája.
1296. IX. Lajos francia király hogy minden zsidó sárga jelet viseljen a ruháján.
1298. Németbirodalomban gyerekgyílkosság vádja miatt üldözik a zsidókat, azok Ausztriába költöznek. I. Albert  kényszerítette a városokat hogy befogadják a zsidókat.
1306. IV. Fülöp francia király kiutasítja a zsidókat az országból. 1360-ban visszamehettek az országba, úgy hogy uzsorát is szedhettek 80%-os kamatra, de VI. Károly megint kiűzte őket az országból.
1350. Kasztíliában  X. Alfonz idején a zsidók aranykorúkat élték, úgy mint Don Pedro alatt is . Ennek halála után, szigorító intézkedéseket hoztak ellenük: nem uzsorázhattak, nem vehettek fel spanyol nevet és megkülönböztető jelet kellett viselniük. A század második felében vádak a zsidók ellen, hogy keresztény gyerekeket áldoznak fel húsvétkor.
1358.    Francia parasztháború.
Spanyolországban a zsidók utat nyitottak Dzsebel at Tarik szaracénjainak, és nagy vérengzést csaptak a keresztények között.
1365.Nagy Lajos magyar király kiutasítja a zsidókat Magyarországról.
1391. Sevillában felkelés a zsidók ellen, amit csak a királyi cspatok tudtak elnyomni, /biztos az uzsora miatt/, majd 3 hónap múlva megint, ekkor a zsidókat eladták rabszolgának a mohamedánoknak, két zsinagógát pedig keresztény templommá alakírottak. Sok zsidót keresztény vallásra térítettek, akik közzűl sok karriret futott be az egyházon belül. Pl.: Solomon Levi Burgusból aki Sevilla püspöke lett, más Joshua Lorqui aki XIII. Benedek orvosa lett. Benedek Tortosában vitát rendezett a Talmudról, melyen 16 előkelő rabbi vett részt és 15 hónapig tartott. Végül Benedek bullát adott ki, melyben megtíltotta aTalmud olvasását annak Jézus gyalázó részei miatt.
1436.   Zsigmond király új jogokat ad a zsidóknak és megengedik nekik az évi 106 %-os uzsorakamatot. 
1453.   KONSTANTINÁPOLY ELFOGLALÁSA   Azért döntő jelentőségű mert ez indította meg európában a szellem, tudomány, és pénzforgalom hatalmas fejlődését.  Mégpedig azért mert keleten Japánban, Kínában, Indiában, Törökországban beállt egyfajta kasztrendszer, ahol a társadalom  feloszlott földbírtokos, papi, kézműves, földműves osztályokra, az államok alapja a föld volt, és az uralkodó rétegek minden igényüket ki tudták elégíteni. Európában más volt a helyzet mert Európában nem termettek egzotikus fűszerek, és mivel dél-keleten a török, észak-keleten pedig a tunya pravoszláv szellemiségű oroszok lezárták a selyemutat. Így más utat kellet találni a fűszerek beszerzésére, ez pedig nyugat felé az óceánon át volt lehetséges.  Ez pedig kikényszerítette a tudomány fejlődését, fejlődnie kellett a csillagászatnak /navigáció amely felborította az egyházáltal képviselt földcentrikus világképet/, hajóépítésnek, földrajznak, a behozott gyarmati nyesanyagok miatt a feldolgozóiparnak. Mindezt hogy pénzelni tudják fejlődnie kellett a pénz és hitelrendszernek, ez pedig a zsidóság nagyarányú gazdagodását tette lehetővé mert uzsorára adtak pénzt. Addig a földtulajdon volt az alapérték, és zsidók nem bírtokolhattak földet, így pénzváltással és uzsorázással foglalkoztak, mert a kereszténység tiltotta a keresztényeknek az uzsorázást. Még egy jelentős dolgot eredményezett a török hódítás, mégpedig a Brit birodalom felemelkedését. Egy birodalom kialakulásának feltétele a távolság legyőzáse mint például Egyiptom és a hajózható Nílus, Babilonia és két folyó, Perzsa és Római  birodalom az uthálózatával, Szkíták, Hunok, Mongolok a ló használatával. Anglia mint szigetország ezt a hajóhadával érte el, mert a nyugatra induló kereskedelmi ut kezdeténél feküdt.
1462.Rinn, Innsbruck. AndreasOxner nevezetű keresztény fiut a zsidók feláldozták az erdőben, a zsidókat nem büntették meg, mert közel volt a határ és megszöktek.
1489..01.13  Chemor, a Provenceben lévő Arlens rabbija levelet írt a Konstrantinápolyban székelő Nagy Szahedrinnek, hogy az Arles-i emberek a helyi zsinagógát fenyegetik, és mit tehetnének ők zsidók. A válasz és tanács az volt:
    „Mint hogy a franciák királya kényszerít titeket hogy keresztényekké váljatok, legyetek azok, de Mózes törvényeit tartsátok meg szivetekben.”
    „Mintahogy mondod a parancs az kirabolni benneteket / a parancs az volt, hogy a megtért zsidók adják fel addigi birtokaikat/ , ezért tegyétek fiaitokat kereskedővé  és ők fogják lépésről lépésre megszerezni a kerestények tulajdonait.”
    „ Mint ahogy mondod, megkísérelték elvenni az életeteket: legyenek fiaitok doktorok és gyógyszerészek, és ti veszitek el a keresztények életeit.”
    „Mintahogy mondod hogy le akarják rombolni a zsinagógáitokat: legyenek fiaitok  kanonokok és papok, és ők fogják lerombolni a templomokat.”
Stb. Ez a Morning Post 1920.09.06-kai számában jelentmeg.
1468.Sepulveda, Spain: Zsidók keresztrefeszítettek egy keresztény gyereket, Az ügyet Segovia püspöke vizsgálta ki, a bűnösöket kivégezték. A püspököt Jean d’ Avilanak hívták, és egy kikeresztelkedett zsidó fia volt.
1469. Kasztíliai Izabella és Aragoniai Ferdinánd összeházasodik.
1475. Trent, Italia: Zsidók feláldoztak egy keresztény gyereket, akit Simonnak hívtak..7 zsidót vettek őrizetbe és végeztek ki. Az ügyet Jean de Salis de Brescia vizsgálta ki. Tanuvallomást előtte egy kikeresztelkedett zsidó, Jean de Feltro, aki elmondta hogy apjáék Lanzhutban felálldoztak egy keresztény gyereket.
1480. Spanyolországban fell áll az Inkvizició hivatala, melynek vezetője 1482-től Torquemada aki kikeresztelkedett zsidó volt. Vagyis zsidó ölt zsidót. A nagy üldözés közepette azért a lefoglalt zsidó vagyon Isaac Abrabanel hez került, aki zsidó volt, mert ő volt a pénzügyminiszter.  Sok zsidó talált menedéket a pápai államban és Törökországban.  A pápáknak  ebben az időben zsidó orvosaik voltak: VI. Sándor, II. Gyula, X. Leo, VII. Clement, és a főbb egyházi képviselők követték a példáikat. III. Pált azért támadták mert jobban szerette a zsidókat mint a keresztényeket.
1485. Padua, Italy: Keresztény gyereket áldoztak fel, akit Lorenzinonak hívtak.
1490..10.27. Spanyolország. Yuce nevezetű zsidó bevallotta, hogy részt vett egy Christofer nevű gyerek feláldozásánál Toledo mellett. 1491.10.29.Salamanca Egyetem 7 felvilágosult reneszánsz műveltségű tagjavizsgálta az ügyet és Yuce-t bűnösnek találta. Ezután az ügy másodfokra emelkedett, és 5 tanult ember vizsgálta Avila-ból. 8 zsidót végeztek ki..
1492. Kolombusz felfedezi Amerikát. Kolombusz zsidó volt, 13 évesen kalóz a Födközi-tengeren, nem tudott olaszul, még az olasz gyóntatópapjával sem. Az utat Luios de Santangel nevű marrano zsidó fizette aki 17000 dukát uzsoramentes kölcsönt adott a spanyol királynak hogy a felszerelést megvegyék. Az utra 6 prominent zsidó kisérte el. A Ferdinánd király anyai ágon Paloma of Toledo-tól származott aki gazdag zsidó volt Toledoban. Ferdinánd király és Izabella esküvőjét Rabbi Abraham Seneor, Izabella fő adószedeője hozta össze. Az első ember aki kereskedelmi állomás alapítására kapott engedélyt az Új Világban, egy marranó zsidó volt, akit Juan Sanchez de Saragosa volt, aki Ferdinánd kincstárnokának volt az unokaöccse.
1494. Egy kivérzett gyerek holttestére találtak a magyarországi Tyrnau-ban. A zsidók bevallották hogy ez a negyedik gyerek volt akit megöltek a véréért.
1503.   II. Ulászló az ország adósait felmenti a zsidó uzsora kamatok fizetése alól, erre a zsidók elérik hogy II. Miksa osztrák herceg külön védelme alá vegye őket, vagyis kivonták magukat a magyar király jogara alól és külföldi uralkodó patrónussága alá helyezték magukat, megbontva az ország közjogi egységét. 
1508. Zsidó könyveket égettek Frankfurtban, 38 zsidót égettek meg Berlinben gyerekgyilkosságért.
1514.   Albrecht érsek elvolt adósodva a Fuggereknek, mert 30000 dukátba került az érseki palást átvétele és tőlük kért kölcsönt, fedezetül Fugger Jakab fedezetül lekötötte a Búcsu levél üzletet. Legsikeresebb búcsulevél árus Tetzel János domokosrendi szerzetes volt, ládájába gyűjtötte a pénzt amelynek a kulcsát Fuggerék ügynöke őrizte. Uzsora parasztlázadás. 
1520.   A zsidók lélekszáma Nagy-Magyarországon kb. 11000 de sok földesúri haszonélvezeti jogot tartanak kezükben. 
1525.   Országgyűlés elcsapja II. Lajos kincstárnokát Szerentsés /Fortunatus/ Imrét akit a "budai zsidók királyának nevez a nép", de a király semmibe veszi a határozatot és elvezsi a Fuggerektől az aranybányákat és neki adja. De mivel V. Károly német-római császár nekik köszönheti a koronát, ezért birodalmi mozgósítással fenyegetőzik, és a pápa is meginti ezért II.Lajos királyt aki kénytelen visszaadni a javadalmakat a Fuggereknek és kártérítést is fizetni. Lajos még az ezüst étkészletét is kénytelen volt a zsidóknak zálkogba adni. /Virág Benedek/.A szerződést 1526 májusában kötötték meg, a következő napon megindultak a török hadak Drinápolyból Magyarország és Mohács felé.
1526.   Buda elfoglalása után a zsidók rendkivüli kiváltságokat kaptak a törököktről.
1534. Loyola  Ignác megalakítja a Jézus Társaságot azaz a Jezsuita rendet. Gazdag marrano zsidó családból származott, /Encyvlopédia Britannica/ titkára Polanco aki egyedül volt Loyola haláloságyánál is zsidó volt. Utóda James Lainez is zsidó volt. A rend formailag csak a Pápának engedelmeskedik, és soha nem riadtak vissza a gyilkosságtól sem.
1544. V. Károly német császár helyreállította a zsidók minden előjogát, és kijelentette hogy a zsidók nem bűnösek a gyermekgyílkosság vádjában.
1553. III. Gyula pápa a zsidó újévkor minden elkobzott Talmudott elégettetett. II Marcellus pápa kitíltotta a zsidókat Rómából, azzal a váddal hogy gyerekeket ölnek., de Szulejman tötök császár védelmébe vette őket. Ebben az időben sok zsidó lépett be a Jezsuita és Szent Ferenc rendbe. Ebben az időben az Inkvizíció engedélyével kinyomtatták a Sohar-t a fő kabbalisztikus írást. És 1578-1580-id Bazelben kinyomtatták a Talmud cenzúrázott kiadását.
1593. VIII. Kelemen visszavonta elődei összes zsidóellenes intézkedéseit.
1593. Az első marrano zsidók megjelennek Amszterdamban, Jacob Tirado vezetésével. Néhány év múlva ők pénzelik az Angol Polgári forradalmat. Ma az amszterdamim kikötő Soros Gyorgy testvérének tulajdona.
1607.   Bank csőd kihírdetésa Spanyolországban, mert sok aranypénz kerül forgalomba a gyarmatokról, de termelt érték nincs mögötte. 
1627.   Francis Bacon megírja The New Atlantis című művét, amiben javasolja egy világ egyetem felállítását /lásd Rhodes Scholarship/amely világszerte keresi a tehetséges gyerekeket, akik által az állam tudni fog mindenről és legyőzhetetlen lesz. A könyv nagy siker a német misztikusoknál. Később Lenin is azt mondta, hogy bízzák rá egy nemzedék tanítását és megváltoztattja az egyész világot.
1640.   Az angol polgári forradalom kezdete. 
1642.   Jövedelem és Ingatlan adó bevezetése Angliában. 
1650. 15 zsidó család érkezik az észak-amerikai angol gyarmat New Port kikötőjébe, és gyülekezetet alakított ott Aaron Lopez vezetése alatt, aki a vidék leggazdagabb kereskedője volt.
1647.06.16 Levelében Cromwell azt írta Amszterdami zsidóknak, hogy hiába a pénzügyi támogatás, amíg I. Károly angol király él addig a zsidók visszatérése Angliába lehetettelen, ezért szükséges hogy Károly merénylet ádozata legyen.. 1647. 07.12 válasz ment Cromwellnek hogy nagy pénzügyi támogatást fog kapni ha a zsidók visszatelepülhetnek Angliába, Károly ellen a merénylet túl veszélyes, ezért hagyni kell hogy megszökjön, ezért pedig halálra lehet itélni. /A levelek aMuljeim-i zsinagógában voltak, de a napóleoni háborúk idején eltüntek./ 1647.11.12.-én Károly megszökött, de elkapták. December 5.-ei ülésén a Parlament inkább kiegyezett volna Károllyal, ezért Cromwell utasította Colonel Pryde-t, hogy takarítsa ki a megegyezést akaró tagokat. Így a Parlamentnek alig 50 tagja maradt. 1649.01.09-én a „High Court of Justice” kinyílvánította, hogyx vád alá helyezik Anglia királyát. A bíróság 2/3 Cromwell hadseregéből kerűlt ki.. Cromwellék nem találtak egy angól ügyészt sem aki vádat emelt volna a király ellen, ezért Carvajalék egy külfüldit zsidót intéztek, Isaac Dorislaus-t, aki végigvitte az ügyet. 1649.01.30-án Károlyt nyílvánosan lefejezték. Majd folyamatos háborúba vezették Angliát, amihez pénz kell, és elkezdődött az európai államok folyamatos adóssága.
1649. Cromwell megtámadta Irországot.
1650. Montrose fellázadt Cromwell ellen, elkapták , kivégezték.
1651.II. Károly betör Angliába.
1651.   Hajózási törvény Angliában, 1652-1654 tengeri háború Anglia és Hollandia között. 
1652.   Kelet-Indiai Társaság telepeseket küld dél afrikába. 
1654. Portugálok elűzik a hollandokat Brazíliából, azokkal sok zsidó is elköltözött a Nyugat Indiai Szigetekre. Néhány zsidó New Yorkban települt le. Az első feljegyzett zsidó telepes Manhattanban Jacob Barsimon volt. Később a St. Charles hajón megérkezik az a többi hódító is. Straus, Warburg, Aldrich, Kuhn, Loeb, Lehman, Hendriks, Gardoz, Baruch, Lazarus, Lopez, Nathan, Solis, Lindo, Lombros, Seixas.
1655.   III. Ferdinánd szigorú rendeletek hoz a zsidó vámosok ellen. I. Lipót kitíltja a városokból őket és hadmentességi adót vett ki reájuk mert fegyveres szolgálatra nem hajlandók. A városokból való kitíltásuk után a főurak és főpapok vidéki birtokain tünnek fel akik szívesen látták az uzsorakölcsdönt adó zsidókat.
 1656.03.24. Menasseh ben Israel vezetésével a zsidók petícíót nyújtanak be Cromwellhez hogy visszatelepülhessenek Britanniába.  A zsidókat I. Edward utasította ki az országból 1290-ben, uzsurázásuk miatt. Az angol pénz a Talley jól működött a zsidó font megjelenéséig, az országban viszonylagos jólét volt a belháborúk dacára is, a városok fejlődtek, a népesség pedig növekedett. Manasseh ben Israel volt Cromwell egyik hadibeszállítója, így a  kérelmet elfogadták. A királyt I. Károlyt még 1649-ben a puritán parlament kivégeztette. Ettől kezdve a zsidó népesség rohamosan kezdett növekedni mint népességben, mint vagyonban. Nemsokára Solomon Dormido megkapta a brókerengedélyt, úgy hogy nem kellett keresztényi esküt tennie.Manapság a lordok fele zsidó, úgy mint a kormány fele is. A zsidó Citybe  a brit királynő csak előzetes bejelentés alapján léphet be, akkor is csak egyszerű polgári ruhában és a Lord Major mögött lépkedhet. Amikor  Karoline királyné meghalt, kivánságára Németországba kellett vinni hogy eltemessék.. A legrövidebb út a Cityn keresztűl vezetett, ahová a koporsót kisérő katonaság és rendőrség nem mehetett be.
1657.   Kelet-Indiai Társaság kereskedelmi monopóliumot kap Cromwell-től. 
1658.   Első bankjegy bevezetése Svédországban. De megbukik mert az emberek nem fogadják el. 
1658.   Hollandok /boers/ megtelepednek dél-afrikában. 
1660.   Britt törvényhozás megszavazza a Navigation Aact-ot ami megtiltja más államoknak hogy cukort, dohányt és sok más terméket szállítsanak az amerikai koloniáknak. 
1660.Thomas Violett Londonban petíciót nyújtott be a zsidók ellen, korlátozva azok kereskedelmi tevékenységét, sőt kitíltásukat javasolta az országból. A petíciót megismételték 1664, 1673, 1685-ben, de hatástalan maradt mert a zsidók voltak II. Károly legfőbb hadibeszállítói. Ebben az időben a legnagyobb kereskedő Londonban Rodriques Marques zsidó volt, aki uralta a spanyol, portugál kolónia és levantai kereskedelmet. Solomon Dormino, Manasseh ben Israel unokaöccse lett az első zsidó bróker,majd a többi zsidó követte, mígnem a Royal Exchange épületében a dél-keleti sarkot zsidó saroknak nevezték. A 18. század közepére a következő zsidó családok uralták Britanniát: Fran, Treves, Seixas, Nunes, Lamegos, Solomon, Pereiras, Franc. Ővék volt a kelet-indiai és a nyugat-indiai kereskedelelm, a Jamaikai üzlet pedig zsidó monopólium volt.  . A legnagyobb rabszolgakereskedők a washingtoni National Library és a pittsburghi Carnegie Institute of Technology Library könyvtáraiban megtalálható Elizabeth Dunnan négykötetes dokumentációja alapján: Hajó neve: Abigail, tulajdonosok: Aaron Lopez, Moses Levy és Jacob /zsidók/; Hajó neve: Franks Crown , tulajdonosok. Isaac Levy, Nathan Simpson /zsidók/. Hajó neve: Nassau, Tulajdonos: Moses Levy /zsidó/, Hajó neve: Four Sisters, tulajdonos: Moses Levy /zsidó/, Hajó neve: Anne és Eliza, Tulajdonosok: Justus Bosch és John Adams /zsidók/. Hajó neve: Prudent Betty: Tulajdonosok: Henry Cruger és Jacob /zsidók/. Hajó neve:Phoenix Hester Tulajdonosok:Mordecai és David Gomez /zsidók/ Hajó neve: Elizabeth Tulajdonosok: Mordecai és David Gomez /zsidók/. Hajó neve: Antigua, Tulajdonosok: Nathan Marston és Abram Lyell /zsidók/. Hajó neve:Betsy, tulajdonos. Wm De Woolf /zsidó/. Hajó neve:Polly. Tulajdonos: James De Woolf /zsidó/. Hajó neve:White Horse, tulajdonos: Jan de Sweevts /zsidó/. Hajó neve: Expedition, tulajdonosok: John és Jacob Roosevelt /zsidók/. Hajó neve:Charlotte, tulajdonosok. Moses és Sam Levy, Jacob Franks /zsidók/. Hajó neve:Caraoca, tulajdonosok: Moses és Sam Levy /zsidók/. Izrael államban mind a maig nem tilos más nemzetiségü emberekkel kereskedni mert azok csak gojok vagyis állatok. A zsidók mind a mai napig kereskednek emberrel 2003-ban letartóztatták Rolf Salamon Levy Bergert mert kolumbiai csecsemőket adott el gazdag nyugatiaknak. Dél-Afrikában "Jews also took an active part in the Dutch colonial slave trade; indeed,
      the bylaws of the Recife and Mauricia congregations (1648) included an
      imposta (Jewish tax) of five soldos for each Negro slave a Brazilian Jew
      purchased from the West Indies Company. Slave auctions were postponed if
      they fell on a Jewish holiday. In Curacao in the seventeenth century, as
      well as in the British colonies of Barbados and Jamaica in the eighteenth
      century, Jewish merchants played a major role in the slave trade. In fact,
      in all the American colonies, whether French (Martinique), British, or
      Dutch, Jewish merchants frequently dominated.
      "This was no less true on the North American mainland, where during the
      eighteenth century Jews participated in the 'triangular trade' that
      brought slaves from Africa to the West Indies and there exchanged them for
      molasses, which in turn was taken to New England and converted into rum
      for sale in Africa. Isaac Da Costa of Charleston in the 1750's, David
      Franks of Philadelphia in the 1760's, and Aaron Lopez of Newport in the
      late 1760's and early 1770's dominated Jewish slave trading on the
      American continent." Jesuits in South
America owned about 1,200 Negro slaves in Chile alone; in 1710, Colonel
Christopher Codrington of Barbados; in the 1780s, Bryan Edwards the apologist
for slavery on Jamaica; Letters of Isaac Hobhouse and Sons, merchants trading to Africa, North America
and the West Indies, 1723-1750. Held at Jefferies MSS, Vol. xiii, African Slave
Trade, ff, 9-158 (Bristol City Library).,
1661.   Jezsuiták missziót alapítanak Pekingben hogy segítsenek a Hollandoknak és a Portogáloknak az ópium forgalmazásában. A portugáloknak monopóliumok van ópium forgalmazására. 
1693.   Nemzeti adósság kezdődik Angliában. 
1664. Angol-Holland háború.
1665. Üzleti osszeomlás Angliában, munkanélküliség, élelmiszerhiány, az emberek alultápláltak, és kitört a nagy pestisjárvány.
1666. Anglia hadban állt Franciaországgal és Hollandiával. A zsidó uzsorára adnak pénzt mindhárom országnak. A gokjok ölik egymást, a zsidók gazdagodnak.
1670. Metz: Egy három éves kisfiú tünt el, utoljára akkor látták élve a, amikor egy Raphael Levi nevezetű gazdag zsidó emelte a lova nyergébe. Előszőr a testet nem találták, a megréműlt zsidók azt mondták hogy biztosan farkasok tépték szét az erdőben. Erre átfésűlték az erdőt, és megtalálták a fiú fejét, bordáit, és nyéhány csontját, és a fió ruháit. De a ruhán nem volt vérnyom és szakadás sem. Levi-t a Metz-i parlament halálra itélte, és élve elégették.
1672.08.20 Hágában a fellázított csőcselék, agyonveri, majd lábuknál fogva felakasztják és később elégetik  Corneille de Witt és testvérét, akik republikánosok voltak és ellenezték Oraniai Vilmos helytartóságát.
1685. II. James trónra lép Angliában. A zsidók lepénzelik Duke of Monmouth-t hogy lázadjon fel ellene. Junius 30.-án a két sereg megütközött Sedgemoornál, Monmouth vesztett, kivégezték. Következett a „Véres Bíróitárgyalás” 300 embert nyílvánosan kvégeztek, 1000 eladtak rabszolgának. Rágalom hadjárat a király ellen.
1688..11.05.  Orániai Vilmos partraszáll Angliában. Vilmos eredetileg a holland hadsereg kapítánya volt, Stradtholder néven, akit a zsidók választották ki Anglia leendő királyának. Hozzáadták Mary angol hercegnőt. II. James lemondott és Franciaországba menekűlt hála a rágalomhadjáratnak.
1689. Oraniai Vilmos lett Anglia királya, de James sem adta fel a trónt, mivel James katólikus volt, ezért Vilmost kikiálltották a protestánsok védelmezőinek.Február 15.-én James partraszállt Irországban, és Boyne mellett megütköztek. A protestánsok mind a mai napig megünneplik, és heccelik a katólikus Íreket vele. Osszd meg és uralkodj. Az angolok harcoltak és nyomorban éltek, a haszon pedig a zsidó pénzkölcsönzőké, a hadi beszállítóké volt. Vilmos első lépése volt, hogy utasít6otta a brit kincstárt hogy, vegyen fel 250000 fontot a zsidó bankároktól uzsorára.
1694.   Bank of England alapítva. William Patterson skót üzletember 1,4 millió font-t adott kölcsön Oraniai Vilmosnak XIV. Lajos elleni háborújához. A kölcsön fejében ugyanannyi értékű bankjegyet nyomtathatott ki. Más források szerint zsidó bankárok adtak neki arany és ezüstpénzt 1200000 értékban 8%-os kamatra, és engedélyt kértek papírpénz  nyomására ugyanebben az értékben. 1763,-ra az államadósság 13000000 font lett.
Más forráősok szerint Patterson mögött a holland zsidók álltak, mert a szerződés kikötötte:: 1; Azoknak a neve akik a pénzt kölcsönözték titokban marad. 2; A bank igazgatójának joigában áll megállípítani az arany árfolyamát. 3; Minden 1 font értékű arany után ami tartalékuk van, 10 font papírpénzt nyomtathatnak.. 4; Engedélyt kaptak hogy konsolidálják az állami adósságot, a lakosság adóztatásával. /Épp mint a dollár átvételénél, a FED törvény/ Ezzel vége a britt jólétnek. A középkorban míg a zsidók ki voltak tíltva Britanniából, dacára a Rózsák háborújának és egyébb polgárháborúknak az ország fejlődött, mert a hábúrozó nemesek csak egymást írtották. Miután a zsidók átvették a pénznyomást, hiába lett az ország világbirodalom mérhetetlen nyomorban lett részük. Még az 1800-as évek végén is fürtökben akasztották fel az embereket, akik nyomorukbvan pénzt hamísítottak. 
1700. 1830-ig A Kelet Indiai Társaság átveszi az ellenőrzést India és az ópium  felett.
1701. Spanyol örökösödési háború, Duke of Malrborough a brit sereg vezére Hollandiában havonta 6000 fontot kapott évente a holland zsidó bankártól, Solomon Medinától. /Jewish Encycloppedia/
1711. Megalakul a South Sea Company angliában. A társaság exclusive jogot kapott a dél-ameriksi spanyol  gyarmatokkal valókereskedésre. A céghez több kereskedő is csatlakozott, és vásáróltak  9 millió font értékben államadósságot is. A cég részvényei az égbeszöktek, 128 fontról 1000 fontig. A cég 1717-ig egy hajót nem indított a gyarmatokra, csak spekulációra mentek. 1720 szeptemberében a cég összeomlott, sok befektető tönkrement, kisemberektől az arisztokráciáig.
1715.   A Kelet Indiai Társaság megnyítja első kereskedelmi irodáját Kantonban megkezdődik az ópium kereskedelem. Az angolok teát importálnak Kínából de a kínaiak csak ezüstöt fogadnak el fizetség képpen, ezért az angolok Indiából és Törökországból ópiumot csempésznek Kínába ezüsttért majd az ezüstön teát vesznek. 
1717.    A világ első szabadköműves nagypáholy alapítása Londonban. 
1718.   Az első kiadása Angliában. 
1723.   Johann Peter Rockefeller megérkezik Amerikába Németországból. 
1728.   Megalapítják az első madridi Szabadköműves páholyt. 
1729.   Yung Cheng kínai uralkodó megtíltja az ópium fogyasztást.
1730. Grand Orient Szabadköműves páholy megalakul Párizsban, van aki 1725-re teszi. A forradalom előtt 2000 szabadköműves páholy volt az országaban, a tagog számát 100000-re becsűlték.. 1868-ban Adolphe Cremieux aki alapította és elnöke volt a Alliance Israelite Universelle-nek, ő volt az elnöke a skót rítusú szabadköművességnek is.
1734.   A Szabadköművesség megjeleník Hollandiában. 
1735.   A Szabadköművesség megjeleník Portugáliában, Olaszországban és Oroszországban. 
1736.   A Szabadköművesség megjelenik Német birodalomban.
1743.   Mayer Amschel Bauer megszületik apja, Moses A. Bauer frankfurti uzsorás,/1715.   Frankfurt 415 zsidó családból 109 uzsorás/
 fiatalkorát a Hannoveri Oppenheimer bankban tölti mint banksegéd, ott ismeri meg General von Estorff-ot aki révén ritka érméket ad el William of Haynau hercegnek, akinek hatalmas vagyona van katona kölcsönzésből, nevét megváltoztatja Bauer-ről Rothchild-ra ./házán vörös zászló házszám helyett/
1748. Duniagrod, Lengyelország: zsidókat bűnösnek találták gyerekgyilkosság vádjával.
1750.   A hollandok évente több mint száz tonna ópiumot szállítanak Indonéziába. 
1753.   Megalakul a bécsi tőzsde. 
1753. Lengyelország, Pavalochi és Zbytomir: Mindkét helyen zsidókat itéltek el gyerekgyílkosság vádjával.
1764.   Britannia megtiltja az amerikai kolóniáknak hogy saját pénzt nyomtassanak. 
1769.   M.A.Rothchild Haynau herceg korona ügynöke lesz, és erről kiváltság levelet kap. 
1770.   M.A.Rothchild megházasodik, Gutele Schnaper, öt fiu,/Amschel, Salamon, Nathan, Karlmann(Karl), Jacob(James) és öt lány születik 
1772.   Első Szabadköműves páholy alapítása Oroszországban 
1774. szept. 5. Az Első Kontinentális Kongresszus összeül. 
1775. 1. Az angolok németeket vesznek katonának az amerikai szabadságharc leveréséhez. Frigyes waldecki herceg 1225 embert adfott el abból  505 jött vissza, Alexander ansbachi őrgróf 1650 embert adott el, Anhalt-Zerbst hercege, Frigyes Ágost 1160 embert adott el 300000 tallérért. Hessen Károly gróf első szerződését Velencével kötötte, 1687-ben 1000 gyalogost küldött a törökök ellen, 1702-ben 10500 főt adott el Angliának és Hollandiának, Angliának évenkénti meghatározott mennyiséget szállított, összesen 12000 embert. VIII. Vilmos őrgróf az osztrák örökösödési háború idején II. Györgynek 6000 katonát adott el, az ellenfélnek VII. Károly császárnak is 6000 embert adott el. Az amerikai függetlenségi háború idején összesen 19400 embert adott el az angoloknak, de csak 11900 élte túl. 1776. 12.25-én az amerikaiak megverték az angolokat Trentonnál, 1950 hesseni közzül 1650 esett el a csatában, az angolok minden katonáért fájdalomdíjat fizetett az őrgrófnak ami 643000 forint nyereséget jelentett neki. 1776-1784 között az angolok 22 millió tallért fizettek a hesseni uralkodóknak a katonákért.  
 Amikor a hesseni csapatok Poroszországon keresztül keresztülmentek azok megadóztatták mint a marha szállítmányokat. II. Frigyes őrgrófot a fia IX. Vilmos követte a trónon aki 4 éven keresztül összesen 12000 embert szállított az angoloknak a tengeren túlra, ezekért évi 675000 birodalmi tallért kapott.  A pénzét Rothschildokon keresztül uzsora kamatra kölcsönzi a többi európai uralkodónak. Mikor a herceg Dániának adott kölcsön rajtuk keresztül, mivel nyíltan nem akarta kiuzsorázni a rokonát, a Rothschildok rájöttek hogy nem a közembereknek, hanem uralkodóknak és kormányoknak kell kölcsönt adni, és behajtattni, így a nép azokat fogja utálni nem pedig őket. „A Rothschildok példának okáért államkölcsönt szerveztek valamilyen kormánynak, millió és millió értékben. Mondjuk forintban.  Az államkölcsönt százforintos névértékű sorsjegyek kibocsátásával és forgalomba hozatalával helyezték el a nagyközönségnél. Dea százforintos névértékű államkölcsön sorsjegyeit ők maguk -mondjuk-kilencvenhat forintért kapták meg, viszont százharminc forinton adták el….A tőke 34%-a tiszta haszon. De a Rothschildok ezzel nem érték be. Ezer és ezer eszköz állott rendelkezésükre, hogy a nagyközösségben ne csupán fölébresszék, hanem fokozzák is a bizalmat az új államkölcsön iránt. A papírosokat ’jónak’ tartották és valóságos harc indúlt meg, hogy mennél többet szerezzenek megbelőlük azok, akik egyrészt pénzeiket állampapírorsokban vagy sorsjegyekben óhajtották elhejezni, másrészt pedig azok, akik további áremelkedés utján akartak nyereséghez jutni. Más , közönséges vállalkozó, vagy spekuláns, beérte volna azzal a harmincnégy százalékkal, amit a Rothschildok egy csapásra nyertek ezen az egy üzleten. De ők nem. Ők vettek, eladtak és ismét vettek ilyen állampapírosokat vagy sorsjegyeket  nyolcszor-tizszer is egymás után és folyton hol emelték, hol leszorították az árakat, olyasformán, hogy ebbőla játékból is hatalmas összegű nyereségek ömlöttek oénztáraikba. Hogy ezeknek az állampapírosoknak árát leszorítsák, nemsokára egy  újabb államkölcsönnel állottak elő, amelyre nézve ugyan ők még az első kölcsön megkötésénél előre megállapodtak, de amelyről a közönség az utólsó pillanatig semmit sem tudott. Ez által az első államkölcsön papírosainak értéke nagyott csökkent és a Rothschildok most-ismét  megvásárolták azokata papírosokat……amelyeket előbb ugyancsak ők adtak el. De most jóval olcsóbban vették meg mint ahogy. És rövid idő múltán ismét jóval drágábban adták el,- miután már mesterségesen jól fölhajtották az árakat……A legeredményesebb tőzsdei üzleteiket azonban mégis csak háborús időkben és nagy politikai események idején csinálták.” /Balla Ignác/Később rájöttek hogy még jobb ha ők nyomtatják a nemzeti valutákat.
1775.    A Continentális Kongresszus felhatalmaz néhány államot hogy azért is nyomtasson saját pénzt. Az angolok válaszként hamis amerikai pénzt nyomtatnak és elárasztják vele a kolóniákat ezért az elértéktelenedik.  A kongresszus brókere Haym Solomon volt, aki sok pénzt hajtott fel a felkelésnek, ezért megkapta a „Broker to the  Office of Finance”
1775.   György király kiadja az Ellenszegülés Kiálltványát. 
1776. máj. 1. Illuminátus szabadköműves rend megalapítása,/Adam Weisthaup,/. 1. Monarchiák minden tekintélyelvü kormányzati rendszer megdöntése/ Mert egy hosszú idejig hatalommal uralkodó király meg tudja változtatni az uzsora pénzrendszert, nem úgy mint egy rövid időtartalmra választott kormányfő vagy miniszterelnök akinek kampányához pénz kell, úgy hogy eleve csak bérenc kerülhet hatalomra mint pl. Magyarországon Göncz aki a kommunisták besugója volt a Parasztpártban, vagy Mádl aki privatizációs miniszter volt és átadta a magyar vagyont szinte ingyen a Rothschildoknak, vagy Orbán , Clinton ,Blair kiknek Oxfordi tanulmányait Rhodes alapítvány fizette/ . 2. A magántulajdon és az örökösödési rend eltörlése / tulajdonnal rendelkező egyén független, nem lehet zsarolni, ezért a cionisták legnagyobb ellensége az önellátó paraszt és kisiparos, írtották is őket rendesen Ukrajnában Kaganovics 7 millió parasztott éheztetett halálra. 3. Hazafiság és nemzeti érzület felszámolása. 4. Család és házasság intézményének felszámolása /a gojok aműgy is csak állatok, az állatok pedig nem házasodnak és vagyonuk sincs/.  5. Mindenféle vallás eltörlése/ Az utóbbiakat azért akarják eltörölni hogy az egyén egyedül maradjon, így könnyebben irányíthatóak ne legyen támasza a nemzete, se családtagjai, sem pedig a vallása ás hitsorsai. Abban az időben általában három generáció élt együtt és a szétköltöző rokonság is a közelben maradt.. Soha annyi magányos ember nem élt még a világon mint manapság, egyes afrikai nagycsaládok öreg németeket fogadnak örökbe, franciaország lakosságának 30 % egyedül él/. Adam Weisthaup kikeresztelkedett zsidó, aki jezsuitának állt, majd onnan kicsapták, nőjével abortuszt hajtat végre.  Első franciaországi Illuminátus csoportokat Martinez de Pasquales portugál zsidó szervezte meg, beépültek a Grand Orient Nagypáholyba és onnan az egész európai hálózatba.   Az Illuminátus rend alapítását ünnepeljük minden év május elsején. A múgy a mozgalom hamar elhalt volna ha Rothschild nem támogatta volna pénzügyileg.  A szabadköművesség nem volt más mint olyan társaságok ahol a rendi európa tagjai kötetlenebb körülmények között találkozhattak, iparos a főrangú földbirtokos nemessel, papokkal, kereskedőkkel, szabadon beszélhettek eszmékről, művészetekről, a világ jobbításáról. Tagjaik általában rendjük befolyásos tagjai voltak, akik társadalmi rangjukkal, pozíciójukkal, gazdasági befolyásukkal hatni tudtak a politikára, akár még egy államrendet is képesek voltak megdönteni, ezért összejöveteleik titkosak voltak és titoktartási fogadalmat tettek. Az USA alapító atyáinak többsége is szabadköműves volt Azzal hogy Pasquales 33 fokozatra osztotta be, pont ezt a szabadabb légkört törte meg, és az alsóbb osztályú tagoknak feltétlen engedelmességgel kell tartozniuk  afelettük lévőknek. A Wilhemstand-i kongresszus után a zsidó Illuminátusok átvették a többi páholyban is a hatalmat, így a szabadköművesek tudtukon kívül a zsidó cionista ügyért harcolnak / cionizmus zsidó világuralom, egy világrend, sionizmus : zsidó állam Palesztínában.. Mihelyst a zsidók feltétlen hatalomra kerültek egyből betiltották a páholyokat, úgymint 1917-ben Oroszországban és Magyarországon Rákosi idején.
1776.   Az amerikai brit kolónik kinyílvánítják függetlenségüket Britanniától. A Függetlenségi Nyílatkozat aláírói közzüól 53 volt szabadköműves.
1777.   Adam Weisthaupt csatlakozik a Münich Szabadköműves Páholyhoz, és két év mulva ellenőrzi  Theodore of Good Tanácsot /a Bajor Kormányt/. 
1779.   Az amerikai kolóniák visszavonják saját valutájukat a brit pénzhamísitás miatt. 
1780.   A francia forradalom előtt ismeretlenek felvásárolták a gabonát éhinség, az ország költségvetésének 3/4-de uzsorakamat törlesztésre ment el.
1781.   Alexander Hamilton / született Alexander Levine/ megalapítja a Bank of America-t   Állítólag dokumentum van arról  a British Museumban hogy a Rothschildok támogatták pénzzel. A bank alaptőkéje 10 millió $ volt, ami abban az időben hatalmas pénz volt A bank 20 évre kapott engedélyt, 1811-ben




NÉVTELEN VII.





2011.07.12. 17:35 kissspeter53

919. Tanácsköztársaság: 533 embert végeztek ki törvénytelenül, tárgyalás nélkül.
1919. Tanácsköztársaság 21 népbiztosa közzül 17 zsidó.
1919. München: Kommunista lázadás vezetők Eugene Levine, és Axelrode utcai harcokban 927 halott. Lázadások, Kurt Eisener, Rose Luxemburg, Rarhenau, Kalr Liebnecht, Karl Radek Sovelshon/ szovjet népbiztos/ és mindannyian zsidók.
1919. - 39 között 1 millió németet üldöztek el a Lengyel kommunisták. Az erőszakos támadások 1939-ben növekedtek, német támadás után csak Brombergben 10 ezer németet öltek meg /Véres Vasárnap/, csecsemőket akasztottak húskampókra stb..
1919. Hitelembargót rendelnek el Németország ellen hogy hasonló állapot legyen mint Oroszországban a forradalom előtt.
1919. Bert Walker megszervezi a W.A.Harriman &Co. Magánbankot . Prescott Bush 1921. Aug. elveszi Bert Walker Dorothy nevü lányát.
1919. Allan Dulles Bernard Baruch-al szolgál a Supreme Economic Council-ben. Baruch volt a War Industries Board /Hadiipari Bizottság / elnöke ő osztotta szét a hadiipari megrendeléseket, míg az ezek pénzelésére létrehozott War Finance Corporation-t / Háborús Pénzügyi Testület/ korábbi üzlettársa Eugene Meyer vezette, a FED-t pedig Paul Warburg, ő nyomtatta a pénzt.
1919. A Round Table átalakul RIIA-vá /Royal Institute of International Affairs/ Sir Abde Bailey és az Astor család pénze segítségével.
1919. Csehszlovák műállam alapító Masaryk Tamás /eredeti neve Stresemen/ törvénytelen gyermeke Joseph Redlich zsidó politikus és történetírónak.
1919.-39 9 millió hold földből 1,1 millió hold, Budapesti házak 51%-a, nemzeti jövedelem 30%, nemzeti vagyon 25 %-a, zsidó tulajdonban volt, míg számuk 6%-volt. Német megszálláskor a zsidók vagyona arany-ékszer 19 vagonban fért el /100 év alatt gyűjtötték össze/, a Magyar Nemzeti Bank vagyona 12 vagonban fért el.
1920. Az ügyvédek 50,6%-a, az orvosok 46,3%-a zsidó volt, 1938-ig újságírók és szinészek számára semmilyen korlátozás nem létezett. Tüzelő anyag monopólium a zsidóké volt /Krausz, Bajai/, és pl. 1932-ben kb. 27 millió pengőt tagadtak el jövedelmükből.
1920. A nagyipari vállalatok 721 tulajdonosáról lehetett vallási adatokat megállapítani, ezek közül 357 vagyis 49,5% zsidó, 152 nagykereskedelmi vállalat közül 120, vagyis 78,9% zsidó tulajdonban. A hivatalos magyar statisztika szerint 71197 zsidó vallású van Magyarországon de még egy ezrelék sem végzett nehéz fizikai munkát, de kereskedelemmel és hitellel összesen 175348 személy foglalkozik ebből zsidó vallású 81263 vagyis 45,1%. A mezőgazdaságban: az 1000 holdon felüli bírtokok 19,9% zsidótulajdonban, 73,2% zsidó bérletben van. A 100-1000 holdon közötti bírtokok 19% zsidótulajdonban, 62% zsidó bérletben van. A 50-100 holdon közötti bírtokok 8% zsidótulajdonban, 27% zsidó bérletben van.A 20-50 holdon közötti bírtokok 0,7% zsidótulajdonban, 2% zsidó bérletben van.A 5-10 holdon közötti bírtokok 0,3% zsidótulajdonban, 0,4% zsidó bérletben van. Az öt holdon aluli birtok 0,3% zsidótulajdonban, 0,3% zsidó bérletben van. A mezőgazdaságban zsidó munkás nincs.
1920. William Donovan találkozik Hitlerrel Berchtesgaden-ben.
1920. Wilson Nemzetek Szövetsége.
1920. Averall Harriman és George Herbert Walker /Prescott Bush apósa/ megszerzik az ellenőrzést a Remington Arm segítségével a Hamburg-America Line / ma úgy hívják American Ship & Commerce Corp./ felett. A Hamburg-American Line vezetői William Cuno / náci párt támogatója / és Max Warburg voltak.
1920. Montegue Norman elnyeri a Bank of England kormányzói tisztét 1944-ig. Ő volt az aki pénzt szerzett Hitlernek hogy növelje a befolyását a kommunisták ellenében.
1920. Milner haláláig 1925-ig a Rio Tinto Zink vezetője.
1920.-as Az USA kölcsönt ad Németországnak újjáépítésre, de a Németek ezt jóvátételként tovább fizetik a győzteseknek, akik ebből törlesztik a Wall Street-i bankároktől felvett kölcsönöket.
1921. júl. 29. A New York-i Council on Foreign Relation /CFR/ hivatalosan megalakul, cél minél szálesebb bérenc réteg kialakítása, átfogva a társadalom minél szélesebbrétegét. Ma már csak olyan egyén kerülhet magas pozícióba aki tagja ennek a társaságnak.
Alapítók: Colonel Edward House, John Foster Dulles, Bernand Baruch, Otto Kahn, Jacob Schiff, Paul Warburg, John D. Rockefeller. CFR elnökök. Manapság a CFR 3000 tagja rendelkezik az US javak 2/3 részével. CFR tag amerikai republikánus elnökök és elnökjelöltek: Herbert Hoover /korábbi Standard Oil alkalmazott/, Wendell Wilkie, Thomas Dewey, Dwight Eisenhower /zsidó/, Richard Nixon, Gerald Ford, George Bush, George W. Bush. Demokrata elnök és elnök jelöltek: John W. Davis, Adlai Stevenson, John F. Kennedy, Hubert Humphrey, George McGover, Jimmy Carter, Walter Mondale, Michael Dukakis, Bill Clinton. 2003-as média CFR tagok: Roone Arledge, Sidney Blumenthal, David Brinkley, Tom Brokaw, William F. Buckley, Hodding Carte III. John Chancellor, Arnaud de Borchgave, Joan Didion, Leonard Downie, Elizabeth Drew, Rowland Evans, James Fallows, Leslie Gelb, David Gergen,Katherine Graham, Meg Greenfield, Jim Hoagland, Warren Hoge, David Ignatus, Robert Kaiser, MarvinKalb, Joe Klein, Morton Kondrake, Charles Krauthammer, Irving Kristol,Jim Lehrer, Anthony Lewis, Michael Lind, Jessica Matthews, 1.
Jack Nelson, Walter Pincus, Norman Podrohetz, Dan Rather, Stephen Rosenfeld, A. M. Rosenthal, Diane Sawyer, Hederick Smith, Laurence Tish, Garrick Utley, Katrina van der Heuval, Milton Viorst, Ben Wattenberg, Lally Weymouth, Roger Wilkins, Mortimer Zuckerman.
CFR külügyminiszterek: Dean Rusk, Robert Lansing, Frank Kellog, Henry Stimson, Cordell Hull, E.R.Stittinius, George Marshall, Dean Acheson, John Foster Dulles, Christian Herter, William Rogers, Henry Kissinger, Cyrus Vance, Edmind Muskie, Alexander Haig, George Schultz, James Baker, Lawrence Eagelburger, Warren Christopher, William Richardson, Madeleine Albright, Colin Powell. Védelmi miniszterek: James Forrestal, George Marshall, Charles Wilson, Neil McElroy, Robert McNamara, Melvin Laird, Elliot Richardson, James Schlesinger, Harold Brown, Caspar Weinberger, Frank Carlucci, Richard Cheney, Les Aspin, William Perry, William Cohen, Donald Rumsfeld. CIA igazgatók: Walter Smith, William Colby, Richard Helms, Allen Dulles, John McCone, James Schlesinger, sen. George Bush, Stansfield Turner, William Casey,William Webster, Robert Gates, James Woolsey, John Deutch, William Studeman, George Tenet.
Kennedy idején a Külügyminisztérium 82 legfontosabb helyéből 63-at a CFR tagjai kaptak.
1921. Németország 132 milliárd aranymárka jóvátételt fizet ez 1/4-e az összes exportjának.
1921. Duke of Bedfort, Marguis of Tavistock, megalakítja a Tavistock Institute-t, hogy tanulmányozzák a harctéri idegsokk hatását az I. Világháború angol veteránjain. A szándékuk az volt hogy megtalálják a "töréspontot" hogy mit viselnek el a katonák stress alatt. A vezető Sir John Rawlings-Reese volt a British Army Bureau of Psychological Warfare-től. Később az intézet fejlesztette ki az agymosási technikákat, melyeket először Koreában bebörtönzött amerikai hadifoglyokon próbáltak ki.
1921. Chiank Kai -Shek rendszere Kínában 1921 és 48 között 10214000 embert ölt meg.
1921.-25 Standard Oil és a General Electric 37 millió $ értékben szállít gépi eszközöket a szovjeteknek. Léna Goldfields brit cég szibériai bányáiban 3 millió fogoly pusztul el. Averell Harriman 20 évre szóló monopóliumot szerez a Szovjetunió teljes mangán termelésére. Armand Heimer /később Hammer-re változtatja nevét/ az aszbeszt bányászatot.
1922. dec. 27. Megalakul a Szovjetunio.
1922. 31.dec Brittek népszámlálást tartottak Palesztínában, 663000 arab és 83000 zsidó lakos. /89 %, 11%/.
1922. A Magyar Országos Statisztikai Hivatal 10000-re becsülta az elesett zsidó katonák számát, ami a zsidóság számarányához képest 1,1 százaléknak felelt meg, míg a nem-zsidó népesség vesztesége 2,8%-t tett ki. A Magyar Zsidó Lexikonban : "Ez adatok szerint, mind halottakban, mind sebesültekben, a zsidóság vesztesége volt a legkisebb az összes felekezetek közzül " /950 oldal/. A csepeli Weisz Manfréd Művek /Weisz Manfréd ekkor kapott báróságot/ az I. vh idején lett naggyá mert az alacsony bérek mellett ők drágábban adták a lőszert mint a francia vagy az angol gyárakban, vagy éppen a Krupp műveknél. A II. vh-kor még drágábban adták.
1922. Franklin Delano Roosvelt megalapítja az United Európian Investors Ltd.-t és Németországban felvásárolnak mindent, 100 $-ért 6 emeletes házat lehet venni akkora az infláció. HAPAG/ Hamburg -America-Linie/ ugyanezen célból alakul, elnökségi tagok Max Warburg német bankár és testvére és Paul Warburg FED elnök.
1922. A Zyklon B forgalomba kerül és silók , magtárak, könyvtárak. Hajók stb. fertőtlenítésére használják.
1922. Az első szovjet külkereskedelmi bank a Ruskom bank vezetője Olaf Aschberg, a külföldirészleg vezető Max May, kinek jóbarátja Maxim Litvinov később Szovjet külügyminiszter. Szovjetek első US nagykövete Litvinov /Finkelstein/. Litvinovot előzőleg letartóztatták Párizsban a Gare du Nord-on, mert rabolt bankjeggyel fizetet. A pénz egy Tifliszi bankrablásból származott, ahol bombát is robbantottak és 50 ember meghalt. Szovjet-zsidó követek. Louritz Párizsban, Maiski, Samuel Kagan Londonban, Yureneff /Gofmann/ Berlinben. Sztalin személyi biztonságáért felelős Jacob Rapaport zsidó. Internáló táborok vezetői. Mendel Kermann, Semen Firkin, Kaaganovics. Börtönhálüzat vezetője: Kairn Apater zsidó. Hadsereg politikai osztályának vezetője. Jankel Gamarnik. Távol -Keleti Hadsereg komisszárja. Aronchtam, Balti Tengeri Flotta kommiszárja Rabinivitch, zsidók.l
1922. 14 nemzet megszállja Oroszország nem szovjet részeit addig míg a bolsevíkok megerősödnek, meggátolják a fehéreket hogy leverjék a forradalmat. 1918. aug.3 Vlagyivosztokban brit csapatok szálltak partra, aug. 16.-án megérkezet az első amerikai osztag is kb. 8000 fő. És 1920 januárig maradtak. 1918szeptemberében 5000 ameriaki katona szállt partra Arhangelsben., de hadiállapot nem volt kihírdetve.és az egész irányítás személyesen Wilson elnök alá volt rendelve. John Ward ezredes angol képviselő írta hogy az amerikai seregben hatvan összekötő tisztből és fordítóból 50 orosz zsidó. Armand Heimer /Hammer, apja Julius alapította az Amerikai Kommunista Pártot/ amerikai zsidó olajbáró fegyvereket szállít Leninnek ezért szabadon választhat képeket az Ermitázsból, + Lenin arannyal fizet. /Heimer fizeti Al Gore (Clinton alelnöke) apjának a szenátori kampányát, Al Gore lánya Katherina, Jacob Schiff dédunokájához ment férjhez./ Heimernek és Rockefellernek állandó leszállási engedélye volt a moszkvai repülőtéren.
1922. William Donovan New York kerületi ügyésze lett.
1922. Az állami törvényhozás erőlteti hogy csak azok tanárok taníthatsanak akiknek az Education Trust /Rockefeller és a Carnegie alapítvány által támogatott /által kiadott bizonyítványa van. Oda az ifjúság nevelése, Harvard Egyetemen végzett teszt alkalmával, a 80-as években, sok hallgató Lengyelországot Dél-Amerikába helyezte. Lenin mondta hogy adják neki egy generáció ifjúságát és megváltoztatja az egész világot.
1922. Averell Harriman felállított egy kirendeltséget a W.A. Harriman & Co. Berlinben melynek elnöke Gerorge H. Walker /Bush nagyapja/lett.
1923. okt. Fritz Thyssen 100000 márkával támogatja a Náci pártot. /Fritz Thyssen: I paid Hitler. (1941)/ A Thyssen acélművek mais a világ egyik legnagyobb acélgyártó műve.
1923. Bécsben megalakul az Interpol, amely 1944-ig német befolyás alatt van.
1923. Monroe doktrína "Amerika az Amerikaiaké", vagyis csak Wall Street-i befektetőké.
1923. Az USA-ban 18718 üzlet megy csődbe.
1923.-29 A FED 62 %-al növeli a készpénz kibocsátást aminek nincs arany fedezete, olcsó hitelek, a részvényárak az egekben. Előkészítése a nagy gazdasági világválságnak, és az amerikai gazdaság átvételének.
1924. Wall street-i Goldman Sachs kölcsönökkel segíti a Krupp műveket.
1924. Németország nem tud fizetni ezért Franciaország és Belgium megszállja a Rurh vidéket.
1924. Dawes bizottság 800 millió $ kölcsönt ad Németországnak amiből megalapítják az I.G.Farben-t.
1924. Krupp művek megnyít és kap 10 millió $ kölcsönt a Wall Street-ről. George Herbert Walker Bush megszületik, "Bunny" Harriman beveszi Prescott Bush-t az US Rubber Company-ba.
1924. "Agro-Joint" szervezetet megalapítják a Szovjetunió megsegítésére. J.D. Rockefeller több millió $-ral támogatja. Ebből 215 zsidó kolhoz alakul és 400 zsidó iskola. 1927-ben Felix Warburg körutat tesz a Szovjetunióban ahol 40 kolónia róla van elnevezve. Az utolsó támogatást 1940-ben adják.
1924. Fritz Thyssen felállítja az Union Bank Corporation-t, George Herbert Walker bankjában Manhattan-ben.
1924. George Herbert Walker Bush megszületik, "Bunny" Harriman beveszi Prescott Bush-t az US Rubber Company-ba.
1924. Harriman megalapítja a Union Banking Co./UBC/ Amely összekötőbank a Thyssen féle amszterdami Bank voor Handel en Scheepvart /BHS/. Az UBC így tudott pénzt küldeni Thyssen németországi társaságainak mint például Vereinigte Stahlwerke. Prescott Sheldon Bush /Samuel Bush fia , George H. Walker veje/ csatlakozik a Harriman társaság által ellenőrzött US Robber Co. Pescott Bush intézte Thyssen és Hitler között a pénzügyeket.
1924. National Origin törvény az USA-ban. Hivatalos nyílvántartás szerint /Census Bureau/ a zsidók száma az USA-ban. 1887: 277 gyülekezet, 230000 zsidó, 1890: 533 gyülekezet 475000 zsidó,: 1906: 1700 gyülekezet 1775000 zsidó, 1916: 1900 gyülekezet 3300000 zsidó, 1936 :3118 folyamatos gyülekezet és 4641184 zsidó, + azok akik nem jártak gyülekezetbe.


NÉVTELEN VI.





2011.07.12. 17:36 kissspeter53

 
1918. A cári család gyilkosai: Jacob Swerdlov /SU későbbi elnöke/, Jacob Jurovszky, Chajem Golocsikin, Peter Jernakov. Az orosz cárok bűnei: A napoleoni háború után nem egyeztek bele egy európai központi bank létrehozásába. 1848-ban leverték a Magyar Szabadságharcot, így nemsikerült a Habsburgok örökletes élethosszig taró kormányzását megyszüntetni., beavatkoztak az amerikai polgárháborúba, így az USA-t nem sikerült két kisebb egymással harcoló részre osztani, és a kaukázusi olcsó nyersolaj miatt, ami konkurenciája volt a Rockefeller olajnak. Előszőr fényképezés ürügyén lecsalták őket a pincébe, ahol szitává lőtték őket. Majd félig megégették a tetemeket, és elkaparták. Mivel a front közeledett, ezért újra kiásták őket, és egy kútba dobták ami maradt. Persze bírósági tárgyalás az nem volt.
1918. Lenin /szifilisz neki is kirágta az agyát/gyűlölet ellenes törvénye: halálbüntetés az anti-szemitizmusra valamint a zsidó személyek elleni szóbeli illetve fizikai tettlegességért. Kommunizmus áldozatai: 22 millió ukrán, 65 millió orosz, 40 millió kínai, 1 millió vietnami, 2 millió német, 2,4 millió lengyel, 2,5 millió dél-amerikai.
1918. Novemberig Leninék 82 millio aranymárkát kaptak a német államtól, Otto és Felix Warburg révén..
1918. Wilson személyes megbízottja Elihu Root/régebben külügyminiszter, akkor a Kuhn & Loeb jogtanácsosa/ az USA 100 millió $-os rendkivüli segély alapjából 20 millió $-ral segíti a szovjeteket. Wilson kormány ideje alatt 700 ezer tonna szállítottak a szovjeteknek, a program irányítója Herbert Hoover, Kuhn & Loeb egyik tulajdonosának veje.
1918. Washingtonban megalakul a "Segítség és Együttműködés Oroszországnak Amerikai Ligája", alapítók: George P. Whalen /Vacuum Oil Company/, William B. Thomson /New York-i FED elnök/, Daniel Wiilard /Baltimore and Ohio Railroed Co./
1918. United Secret Servise /2nd Army Bureau/ jelentést készített arról hogy 1917-ben kik pénzelték a szovjet forradalmat: Jacob Schiff, Guggenheim, Max Breitung,. A Kuhn & Loeb igazgatói: Jacob Schiff, Felix Warburg, Otto Kahn, Mortimer Schiff, S.H. Hanauer, mind zsidók. A Daily Forward /zsidó újság/ megírta hogyan továbbították a pénzt a forradalmároknak a Westphalian-Rhineland Syndicate vagyonából a párizsi Lazare Brothers /zsidó bankház, ma Free Europe/ keresztül a a Gunsborg Bankba, Speyer & Co. és a stockholmi Nya Banken-ba.
1918. Robert Scott Lovett az igazgatója a UPR, Pescott Bush főosztályvezetője a US War Industries Bord-nál amely elnöke Bernard Baruch, a helyettes pedig Clanrence Dillon, egy bankár.
1918. Argentina: Salamon Haselman és felesége Julia Fitz megkezdi a kommunista szervezkedést, 1919-ben bolsevik forradalom tört ki vezetői:Pedro Wald /Naleskovskij/ hadügyminiszter Macari Ziazin. Majd Peron kormány belügyminisztere Borlensky és még több kormánytag is zsidó. Guatemala volt kommunista diktátora Arbenz is zsidó volt.
1918.10.31 Horthy Miklós odaatta a magyar flottát a Szerb-Horvát-Szlovén Nemzeti Tanács megbízottjainak.
1919. 1919-ben a New York-i Hebrew Publishing kiadta a Kol Nidre ima teljes szövegét, amit az év elején szoktak elmondani. "Minden fogadalom, kötelezettség,eskü vagy kiátkozás, minden néven tett ígéret, melyre fogadalmat tettünk, megesküdtünk, vagy köteleztük magunkat, az engesztelés e napjától az engesztelés következő napjáig előre megbánunk mindent. Minden felmentettnek, megbocsátottnak,semmisnek, érvénytelennek és hatástalannak tekintendő. Ezek nem köthetnek és nem bírhatnak. A fogadalmak többé ne tekintessenek többé fogadalmaknak, a kötelezettségek ne tekintessenek többé kötelezettségnek, az eskük ne tekintessenek többé eskünek."
1918. 1918-22 között Lenin 600 millió rubelt kap a New York-i Kuhn és Loeb bankháztól.
1919. jan. 15. Noske elfoglalja a spartakista miliciák főhadiszállását.
1919. jan. 15. Kivégzik a kommunista Karl Liebknecht-t és Rosa Luxemburgot.
1919. márc. 14. Blokád Németország ellen 9 hónap alatt 800 ezer német hal éhen. Hogy rákényszerítsék Németországot a béke elfogadására.
1919. ápr. 7. Bajor Tanácsköztársaság kikiáltása, hadüzenet Berlinnek.
1919. ápr. 28. Noske megkezdi a bajor hadműveleteket.
1919. ápr. 30. A Bajor túszokat kivégzik, a francia kormány diplomatákat és élelmiszert küld a kommunistáknak.
1919. máj. 7. Noske Lipcse előtt.
1919. máj. 26. Vége a Bajor Köztársaságnak.
1919. máj. 30. A Párizsi Békekonferencia vezetőinek delegátusai I. Edmund de Rothschild javaslatára találkoznak a Hotel Majestic-ben ahol megegyeznek hogy nemzetközi csoportokat hoznak létre hogy nemzetközi ügyekben tanácsokat adjanak saját kormányaiknak. Így alakul meg később a CFR. New Yorkban, Londonban a Chatman House Study Group, Institute of Pacific Relation /a mi távolkeleti ügyekkel foglakozik és a Japánok Pearl Harbour elleni támadását szervezte/. Hamburgban a Institut fur Answertise Politic, Párizsban a Centre d' Etudes de Politicque Etrangere.
1919. jún. 28. Aláírják a Versailles-i békeszerződést.
1919. 20.márc Kun /Kohn/ Béla sikkasztó, 1919. Januárjában letartóztatják izgatásért, majd 1919. Márc. 20.-n a Gyüjtőfogházban a szociáldemokraták átadják neki a hatalmat, aláírják a szocialista-kommunista egységokmányt, amely kimondja hogy a Szociáldemokrata és a Kommunista Párt Magyarországi Szocialista Párt néven egyesül, az okmányt a Magyarországi Szocildemokrata Párt nevében aláírták: Landler Jenő, Weltner Jakab, Kunfi Zsigmond, Pogány József, Haubrich Jenő, mind zsidó, a Kommunisták Magyarországi Párt részéről Kun Béla, Szántó Béla, Vágó Béla, Jancsik Ferenc, Vántus Károly, Chlepkó Ede, Seidler Ernő, Rabinovics József, Jancsik kivételével zsidók, és 21-én kikiáltja a Tanácsköztársaságot, amely aug. 1-ig tart.
1919. 21.márc Tanácsköztársaság: Garbai Sándor forradalmi kormányzótanács elnöke /nem zsidó, alibi mint manapság Kunce az SZDSZ-ben, később Párizsban szegényen halt meg./ Kormányzó tanács tagjai: Kun /Kohn/ Béla /külügy/, Pogány /Schwarz/ József /hadügy/, helyettesei: Szántó /Screiber/ Béla, Samuelly Tibor /a terror brigádok vezetrője, 1917-ben ő is fogadta Lenint Szentpéterváron, később a parasztok agyonverték/. Landler Jenő /belügy/, helyettes Kunfi /Kunstatter/ Zsigmond. Lukács /Löwinger/ György közoktatás, Landler Jenő kereskedelem, helyettese: Rákosi /Roth/ Mátyás, Hamburger /Haubrich/ Jenő földművelés ügy, Bőhm Vilmos szocializálás, helyettese: Hevesi /Honig/ Gyula. Erdélyi /Erlich/ Mór közélelmezés, helyettese: Illés /Braun/ Arthur, Kalmér /Kohn/ Henrik. Továbbá: Vágó /Weisz/ Béla, Székely /Silberstein/ Béla, Bokányi /Braun/ Dezső, Friedler Rezső, Rónai /Reiner/ Zoltán, Preusz Mór, Seidler/ Ernő, Kalmár /Kohn/ Henrik, Rabinovics József, Ágoston /Augstein/ Péter. Kivégzők: Korvin /Klein/ Otto, Kerekes /Kohn/ Árpád. Terror legények 99% zsidó. Rákosi Mátyás vezette a Vörös Őrséget amely a rendőrséget váltotta.
Szamuely Tibor Cserny Józseffel 200 fős zsidó terror kommandót állított fel, és páncélvonattal járták az országot. A Teréz körúti Batthyány palotában rendezkedtek be, de a Parlamentben is kinzókamrákat és vésztórvényszéket állítottak fel. Kalocsa környékén parasztfelkelés tört ki, Szamuely maga 50 felkelőt akasztatott fel. Érdekesség még hogy Kun Béláék el akarták adni a magyar koronát egy német ószeresnek, manapság pedig Kun unokálya Sólyom László a köztársasági elnök.
1919. 21.márc 1919.08.01 Tanácsköztársaság Magyarországon. Miután a diktatúra a román tiszai támadás miatt megbukott Bécsben Weltner Jakab megegyezett Cuningham ezredessel, így a zsidó népbiztosok luxusvonaton 200 millió aranykorona értékű magyar vagyonnal elhagyhatták az országot, és Moszkvába mentek. Kun Béla repülőn menekült, megrakodva arannyal. Unokály a jelenleg Magyarország Köztársasági elnöke. A világháború befejezésekor a frontvonalak az országhatáron kivülre estek , Olaszországba /Doberdó/ és Galíciában. A zsidó tanácsköztársaság egyik első intézkedése volt, hogy felszámolták a hadsereget. Az oláhok megsem álltak Győrig, a szerbek pedig Pécset is megszállták.
1919. 25.márc A békekonferenciára érkező zsidók megalakítják a Conference of Jewish Delegations at the Peace Conference, a gyülésen képviselte magát a Word Zionist Organization és a B'nai B'rith. A béketárgyalások után a bizottság nem szünt meg hanem Dr. Leo Motzkin elnökségével és jelentékeny befolyást szereztek az Interparlamentary Union-ban, az International Minority Congress-ben, és a League of Nations-ban.
1919. szept. 1. Megalakul az USA kommunista párt, főtitkár William Z. Foster aki zsidó.
1919. apr. Gömbös Gyula vezérkari százados megszervezi a Nemzeti Hadsereg magját és Horthy Miklóst hívja meg az élére mivel az magasabb rangú. 4 évvel később Horthy lovas rendőrei oszlatják fel a Turul Szövetség és az Ébredő Magyarok gyűléseit, és a bethleni konszolidáció ismét bevezeti a "felekezeti izgatás" paragrafusát a szólásszabadság ellen. A gróf Bethlen és a szociáldemokraták által kötött paktum 25 zsidó képviselőt juttat a parlamentbe, és a liberális sajtó újra virágzik.
1919. Párizs békekongresszus, német küldöttség: Max Warburg, von Strauss, Oskar Oppenheimer, dr Jaffe, Brentano, Struck, Wassermann, Mendelshon, Bertold, vagyis zsidók.
1919. Versailles találkozó Paul Warburg /FED elnöke, Wilson pénzügyi tanácsadója, Kuhn és Loeb egyik igazgatója/, Max Warburg /német titkosszolgálat vezetője, császár pénzügyi tanácsadója/ Colonel Edward House /Wilson személyi tanácsadója/, John Foster Dulles és Allan Dulles /Kuhn és Loeb-tól/, Alfred Milner /angol szabadköműves, Lenint 21 millió rubeller támogatta/. Lloyd George brit miniszterelnök tanácsadója Sir Philip Sasson, Mayer Amschel Rothschild leszármazottja, a brit titkostanács tagja /ő bombáztatta le a II. VH idején a német városokat és munkás negyedeket, kivéve az ipari kerületeket/. Clemenceau francia miniszterelnök tanácsadója George Mandel született Jeroboam Rothschild.


NÉVTELEN IX.



2011.07.12. 17:38 kissspeter53

1933. Roosevelt kormánya elismeri a Szovjetuniót és Sztálin rendszerét.
1933. Roosevelt I. Banking Act-ja /első bank törvénye/ a dollár aranyfedezetének megszüntetése, most már lehet fedezett nélküli papírpénz nyomtatni, fedezet a jövőbeli adóbevétel.
1933. Kurt Lewin a Londoni Tavistock Intézet vezetője USA-ba érkezik és felállítja a Havard Psychology Clinic-t, amely az amerikaiakat a németek ellen hangolja.
1933. Roosvelt átfogalmazza a "szükség állapot"-t beleértve minden nemzeti válságot, majd ki is hírdeti a Nemzeti Vészhelyzetet, amely mind a mai napig tart, mivel minden elnök meghosszabbítja.
1933. Roosvelt kiadja a 2039 és a 2040 számú Elnöki Rendeleteteket. Melyek szerint minden nem FED pénzt törvénytelennek tekint és csak uzsora dollárt lehet használni, mindenki jelzálogot vesz fel a tulajdonára.
1933. US gyilkossági ráta 200:100000
1933. Standard Oil 2 millió $-t küld Németországba a vegyipart segíteni.
1933.12.15 A svájci zsidó napilapban a „ Judische Pressenzentrale” -ben cikk jelenik meg miszerint a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyvei hamísítvány, és azt az orosz titkosrendőrség készítette 1905-ben. De a Jegyzőkönyveket 1896-ban találták meg Cherevin tábornok hagyatékában 1896-ban, vagyis az iromány már hamarabb létezett mint 1905. A hagyatékba így került. Az iratot a „Miz. Raim” szabadköműves páholyban őrízték, de egy tag a zsidó Joseph Schorst alias Shapiró áruló lett és eladta azt 2500 frankért Miss Justina Glinka-nak egy orosz tábnornok lányának, aki az orosz titkosszolgálatnak dolgozott. Miss Glinka küldött egy példányt Szentpétervárra Orgensky tábornoknak, azzal a kéréssel hogy továbbítsa azt Cherevin tábornoknak, aki el volt adóüsodva a zsidó bankároknak, ezért elsűllyesztette azt a levéltárában, és csak halála után 1896-ban kerűlt elő. A zsidó Shapiro természetesen mentette életét, és Egyiptomba menekűlt, de megölték.
A Jegyzőkönyv tartalma:
1; Elcsábítani és demorizálni a fiatalságot hamis doktrínákkal.
2; Tönkretenni a családi életet.
3; Uralkodni az embereken az alacsony ösztöneik és vétkeik által.
4; Lelázni és vulgariazálni a művészetet, és bevezettni a szennyet az irodalomba.
5; Lerombolni a a vallások megbecsülését, aláásni a papság hírnevétbotrányos történetekkel, és a Magasabb Kritika módszerévelmegosztani alapvető hitet, és folytonossá tenni bíráló párbeszédet az egyházakban.
6, Divatba hozni a luxust, őrült divatokat és pazarló elképzeléseket.
7, Az emberek figyelmét, nyílvános szórakozások, sportok, játékok, érmes viadalok felé kell terelni, így nem marad idejükm gondolkodni.
8; Megzavarni és megtéveszteni az emberek gondolkodását hamis teóriákkal, megtörni az emberek idegrendszerét és egézségét folyamatosan bemutatot új mérgekkel/ Alkohol, nikotin,drogok, gyógyszerek, ételekkel/
9, Felszítaní az osztálygyűlöletet, és osztályháborút előidézni az emberek között.
10, Birtokától megfosztani a régi arisztokráciát, amely még fenntart magasabb tradiciókat, túlzó adózással.
11, Megmérgezni a kapcsolatot alkalmazottak és munkaadóik között, sztrájkokkal, és megsemmísíteni a lehetőségét a termelő együttműködésüknek.
12, Demoralizálni a magasabb osztályokat, ártalmas nyílvánosággal és az emberek gíűlöletét felkelteni irányuk.
13, Az ipart arra használni hogy tönkretegye a mezőgazdaságot, majd az ipart tönkre kell tenni vad spekulációkkal.
14, Terjeszteni mindenféle lehetséges utópiát az emberek között, így a gondolatok utvesztőjébe fognak menni.
15; Felemelni a munkások fizetését, de ez nem hozz nekik előnyt, mivel megemelik a létszükséglethez szükséges élelmiszerek árát, csak a butításhoz szükséges dolgok maradnak olcsók. /pl.: tv stb/
16; Diplomáciai súrlódást okozni az államok között, amely növekvő nemzetközi gyanúsítgatásokat fog okozni és megnő a fegyverkezésekre kiadott összeg.
17; Minden államban be kell vezetni az általános választójogot, és a nemzetek sorsa tudatlan emberektől fog függni.
18; Megbuktatni minden monarchiát és köztársaságokkal helyettesíteni, és hosszútávon a fontosabb hivatalokat megtölteni olyan személyekkel akik törvénysértéseket követtek el, és akik rettegni fognak attól hogy leleplezik őket, és így megmaradnak engedelmes szolgáinknak.
19; Fokozatosan ki kell egészíteni minden alkotmányt, addíg míg alkalmassá nem válig zsarnoki uralom bevezetésére.
20; Hatalmas, kiterjedt monopóliumokat kell alapítani, amelybe a gojok beleölik a pénzüket, és elvesztik mindenüket egy nagy pénzügyi krízis idején.
21; Lerombolni minden pézügyi stabilitást, növelni a gazdasági depressziót, és kikell terjeszteni egy általános pézügyi csődöt, meg kell állítani az ipar kerekét, értéktelenné kell tenni a papírpénzt, részvényeket, fel kell halmozni az aranyt néhány ember kezében, így ki kell vonni a tőkét a körforgásból, egy adott órában bezárni a pénzváltókat, visszavonni a hiteleket, így általános pánikot okozni.
22; Előkészíteni egy nemzetek közötti halálos közdelmet, szenvedésen keresztől lekoptatni az emberekről az emberséget, az éhségtől való rettegés és hiány rabszolgákat fog teremteni.
1933. 1929-33-ig az USA ban működő 26401 bankból 11630 csődöt jelent és bezár.
1933. Mao Ce Tung Kínába érkezik az USA-ból, hogy megdöntse a császárságot. A Kínai Kommunista Pártot Otto Braun alapította és szervezte meg.
1934. márc. 7. Carnegie Institute összeállítja Roosvelt családfáját, ősei szefárd zsidók akik 1682 körül vándoroltak ki Amerikába.
1934. szept. US senátusi meghallgatás a Nye Committee ügyben: Ahol elhangzott hogy Samuel Pryor vezető elnöke a Remington Arms-nak és alapító igazgatója a UBC-nek és az American Ship & Commerce Corp., csatlakozott a kartell egyezményhez az I.G. Farben-nel. Azért mondták később hogy a német csapatok majdnem egészében amerikai fegyverekkel voltak felfegyverezve.
1934. Montague Norman májusban Berlinbe látogat és Hitler hitelt kap a Bak of England-tól. H.Schacht a újból a Reischsbank elnöke és pénzügyminiszter 1939-ig. Így Németországnak uzsorakamatmentes pénze van, termelő gazdaság alakul ki, és hat év alatt úgy fejfelődik, hogy hat év kellet az egész világnak hogy legyőzzék. Az USA a Dorst Plan II. akció keretében gazdasági segélyt ad Németországnak.
1934. Németország 300 ezer tonna kőolajat állít elő, 1944-ben háborús körülmények között 6,5 millió tonnát köszönhetően a Standard Oil szabadalmának.
1934. A zsidó dr. Asoloff Hitlerrel tárgyalt arról hogy 250000 németországi zsidót telepítsenek le a Jordán völgyében. Dr. Asoloff-t a jaffai strandon ismeretlenek lelőtték.
1934. McFadden Impeachment hogy visszavonják a FED törvényt elakad a bizottságban.
1934. Roosvelt megtíltja a magán aranybirtoklást.
1934. Most adták ki előszőr angol nyelven a Talmudot. /Soncino Edition/
1935. máj. Szovjet-francia és szovjet-csehszlovák barátsági szerződés.
1935. máj. Szovjet-francia és szovjet-csehszlovák barátsági szerződés.
Toller, Egon-Ervin Kisch, Bertold Brecht, Max Brod, Lion Feuchtwanger, Erich Weinert, Johannes E. Becher, Willi Bredet, Anna Seghers, Remarque, Bruno Frank, Ernst Glaser, Hans Habe, Robert Naumann, Alfred Döblin, Kurt Klaber, Albert Ehrenstein, Ferdinand Brücher, Anette Kolb, Arthur Holits, Lupol, Alexej Tolstoj Ivanov, Kirchow, Mykytenko, Tabside, Tichinov, Lahuti, Aldous Huxley, John Strachey, William Ellis, Carol Capek. Mind zsidó.
1935. Yeats Brown írta a "European Jungle" című könyvében, szovjet kommunista párt 59 vezetőségi tagjából 56 zsidó, maradék háromnak a felesége az. /Sztalin, Labor, Ossinsky/.
1935. Goldborough törvény HR9216 amely hatálytalanítja a FED törvényt elakad a bizottságban. Ettől az évtől nyomtatják a piramist a dollára Roosevelt utasítására.
1935. Egas Moriz végrehajtja az első lobotómia műtétet /kivágnak az agyból egy darabot/ Portugáliában. 1939-ben egyik páciense lelövi így lebénul, 1955-ben egy másik páciense agyonveri.
1935. Lobotómiát bemutatják az USA-ban. 30 év alatt több mint 100000 emberen hajtottak végre műtétet. Az University of Mississipi Medical Center-ben Dr. Orlando J. Andy 6 éves gyereken is hajtott végre műtétet. A nemzsidók azok állatok, úgy hogy lehet rajtuk kisérletezni.
1935. Rockefeller Trust 90 millió $ fordít 1959-ig a molekuláris biológiai és kutatásokra ami a genetika alapja .
1935. L.L. Vasilev fiziologus kiad egy monográfiát "Critical evaluation of the hypnogogic method" címmel amelyben részletezi Dr. I.F. Tomashevsky kisérleteit amely célja az emberi agy rádió hullámokkal távolró való irányítása.
1935. Chilei salétrom 35 %-a, réz 90%-a a Guggenheim Trust és a Morgan tulajdona. Perui rézbányák tulajdonosai Seligman és Goldschmidt családok. Kanada nikkelipara Lord Melchedt tulajdona. 30 milliárd $ kanadai vagyonból 3 milliárd $-t amerikai zsidóké. Kínai vasutépítés: National City Bank, International Banking Corporation.
1935. Brazil bolsevik felkelés, vezetők: Harry Berger, Baruch Zell, Zatis Janovisai, Rubens Goldberg, Moyses Kava, Waldemar Rotenberg, Abraham Rosenberg, Nicolan Martinoff, Jaure Gandelsman, Moisi Lipes, Carlos Garfunker, Waldemar Gutinik, Henrique Jvilaski, José Weiss, Armando Gusiman, Joseph Friedmann. Mind zsidó. Majd brazil elnök Cafe Filo a következő elnöknek pedig a felesége volt zsidó. A Banko de Brazil elnöke Jaffel is zsidó.
1935. Spanyolországi választásokon a baloldal nyer és beindul a terror, erre Franco és Mola tábornok fellázadnak. A kommunisták templomokat, kolostorokat égetnek fel, papokat feszítenek keresztre és tömeges kivégzéseket hajtanak végre az arénákban. Az amerikai törvényhozás megtíltja Roosveltnek hogy hadianyagot szállítson a spanyol kommunistáknak.
1935.08.09.Huey P. Long, /Roosevelt legesélyesebb ellenfele az elnökválasztáson/ Luisianai szenátor beszéde a Szenátusban, miszerint az USA-t háttérből zsidók irányítják. A szenátorok kinevették. Long-t egy hónap múlva a zsidó Karl Weiss asgyonlótte.
1936. 06.jún Léon Blum kormánya Franciaországban.
1936. 18.aug A spanyol polgárháború kirobbanása.
1936. aug.8-15 Word Jewish Conference megalakult Dr. Noham Goldman vezetésével Genovában. 32 országból 180 delegát érkezett, kivéve Németországból és a Szovjetunióból. A hábor kitörése után a központ előbb Párizsba, majd New Yorkba költözött.
1936. A Francia Nemzeti Bankot /Banque de France/ 12 két kormányzó vezeti, fele nagy vállalatok vezetői, fele a nagybankoktól jön úgymint a Rothschild, Hottinguer, Mirabaud, Lazard. A tizenkét kormányzó mellesleg kilencvenöt nagy részvénytársaságot vezet. Ha érdekük kivánta kölcsönt adott a kormánynak hanem akkor nem, pénzelte a bankok és iparvállalatok beruházásait, de ha nem akarta akkor nem folyósított hitelt, leszámitolta a kincstárjagyeket, vagyis az állam kölcsönt, de ha nem volt érdekében ezt is megtagadhatta, közben a tőzsdén spekulációt folytatott részvényekkel és devizával.
1936. Herman Göring Négy Éves Terv-e elkezdődik. Göring apja manterdorfi zsidó kereskedő.
1936. I.G. Farben cyklon-b gázt termel fertőtlenítésre a concentrációs táborokba.
1936. Berlini Olimpia: Hitler tribünjét John J. McCloy-jal osztotta meg, aki az I.G. Farben ügyvédje volt. McCloy később a Rockefeller Chase Manhattan Bank elnöke lett, úgyszintén a CFR -é is. Majd tagja lett a Warren Bizottságnak amely a Kennedy merényletet vizsgálta ki. McCloy elintézte hogy Walter Dornberger háborús bűnöst elengedjék mert nélküle von Braun nem volt hajlandó dolgozni az amerikai rakéta programon.
1936. Samuel Untermeyer megalakítja a "Word Anti-Nazi Council to Fight for Human Rights" szervezetet amely egyik lelkes aktivistája Winston Churchill / anyja VII. Edward szeretője volt/ volt. Untermeyer unokaöccsét Roosvelt 1938-ban kinevezte Moszkvába nagykövetnek.
1936. A szovjet tagköztársaságok vezetői: 4 orosz, 2 örmény, 1 grúz, 1 burját és 41 zsidó.
1936. 600 radikális kommunista lap jelenik meg az USA-ban.
1936. New York Times először ír cikket a Schröder-Rockefeller Holding Company-ról. Avery Rockefellernek 42% Baron Kurt von Schröder-nek /Hitler személyi bankárjának/ 47%-a van a részvényekből. És Allan Dulles volt a cég igazgatója.
1936. Spanyol kommunista vezetők: Zamorra és Ibauri zsidók, 1,5 millió halott. A halálcsapatok vezetője Rosenberg /Moses Israelsohn/ , persze fegyvertelen papokat, apácákat, kórista fiukat és szerzeteseket mészároltak le.
1936. Spanyol Nemzeti Bank vagyona a szovjetunióba kerül, azóta sem szolgáltatták vissza. 1945 után az USA vissza adta a szovjetek által megszállt országoknak a kimenekített aranytartalékaikat.
1934. Cikk jelenik meg a The Catholic Gazette áprilisi számában, hogy B’nai B’rith ünnepség volt Párizsban, ahol lelkesen ünnepelték Kálvint mint zsidó leszármazottat. Eredeti neve Cohen volt.
1937. Magyarországon 1476 napi-és időszaki lap jelenik meg. A sajtótermékek 80 %-a zsidó kézben van, szám szerint 1114, amely a 87,5 millió példányszámával neveli és befolyásolja a közvéleményt. A megjelenő 37 szépirodalmi lap közül 21 volt zsidó kézben, 136 tudományos és szakmai lap 136 jelent meg abból 102 zsidó tulajdonban. 39 könyvkiadó közzül 29 zsidó tulajdon. 170 városban 409 könyvkereskedés van abből 366 /90%/zsidó tulajdonban.
1937. Hitler interjut ad Richard Heims-nek, kinek nagyapja az első igazgatója volt a Bank for International Settlements-nek, és a FED-nek is. Heims később 1966-1972 között a CIA igazgatója volt.
1938. dec. 22. New York Herald Tribune-be Mrs. Sarah Finkelstein levelelező írta hogy Chichago 400000 zsidójának 98%-a kommunista.
1937.A Kehillas zsidó világszervezet a zsidóság 120 legjobb képviselője közzé választotta Louis Finklestein-t /Jewish Theological Seminary vezetője volt hosszú éveken át, irodáik vannak New Yorkban és Los Angelesben/, Axim Litvinov Finkelstein /bankrabló, kommunista komiasszár/, Albert Einstein /ateista/, Harold Lanski, , Felix Frankfurter /U.S. Supreme Court/. Jó csapat komministák , kapitalisták, ateisták, banditák.
1938. nov. Kristály ékszaka, válasz arra hogy egy zsidó előző nap megölt egy német diplomatát Párizsban. Goldhagen szerint 7500 üzlet és vállalkozás volt zsidó kézen. 1941-ben több mint 100 zsidó intézet szervezet és ügynökség volt felsorolva a berlini telefonkönyvben /ahhoz képest hogy üldözve voltak ez elég nagy szám/. Közel 1400 filmet gyártottak a náci érában abból 5 volt antiszemita /azóta igen sok náciellenes zsidó film, készült, legtöbbje Oscar-díjat is kapott/.
1938. Zsidók a Széchenyi könyvtár sajtóanyagán keresztül feltérképezték a magyar közéletet, tudományos, hivatali életet, minden jobboldali nevet. Kigyűjtők: Waldapfel Eszter, Berkovits Ilona és Lőts Ernő újságíró, amerikai kapcsolatGöndör Ferenc, Himler Márton, Kéri Pál. 45-után le is vadászták a zsidó elleneseket.
1938. Max Warburg elhagyja Németországot, egy német barátja Rudolf Brickmann vezeti tovább a hamburgi Warburg Bankot, aki a háború után visszaadja nekik. Otto Warburg Nobel díjas rákkutató zsidó létére Németországban marad, 1941-ben néhány hétre felfüggesztik állásából, de Hitler személyes közbenjárására visszahelyezik. Marietta Warburg zsidó létére a háború alatt végig Hamburgban marad viszonylagos jólétben anti-náci férjével együtt. Henry Kissinger USA-ba emigrál /hogy-hogy kiengedték?/.
1938. Ausztria német megszállása /Anschluss /, az osztrák aranytartalékot lefoglalták és a BIS-nek Svájcba szállították.
1938. ITT-nek 28% részesedése van a Focke-Wulf Aircraft Co.-ban.
1938. Roosevelt megakadályozza a népszavazást hogy kimaradjanak a háborúból. Külföldi Háborúk Veteránjai 25 millió aláírást gyűjtenek a háború ellen.
1938. A New Deal válsága, csak a háború segíthet.
1939. márc. 9. Roosevelt kihírdeti a rentkivüliállapotot, azóta jogilag szükséghelyzet van, később Truman és Nixon is meghosszabbítja. 1933-óta a Kongresszus elfogadott 470 jogszabályt amelyek az elnök hatalmát erősitik a Kongresszus ellenében.
1939. márc. 15. Németek megszállják Csehszlovákiát, az aranytartalékot már a BIS tanácsára a Bank of England hivatalnokai már elszállították, de ellenértékként utalványt adtak Hitlernek, aki a nemzetközi piacon nyersanyagot vásárolt érte.
1939. okt. 14. SU 2761 négyzet km-t követel a Finnektől több várossal együtt, cserébe 5523 km2 erdőt adott volna északon.
1939. nov. 30. A Vörös Hadsereg 1,4 millió katonával megtámadta a 600000 katonával rendelkező Finországot. Az elfoglalt Finn területekről 320000 embert telepítettek ki. Majd az NKVD csapatokat szervezett amelyeket nyíltan "kivégző osztagoknak neveztek".
1939. szept. A Német külügyminisztérium kiadta a Lengyelországi mészárlás dokumentumait az amrikai kiadás címe: Polish Acts of Atrocities Against the German Minority in Poland /1940 New York/. Ugyanekkor adta ki Theodore Kaufman: Germany Must Perish című könyvét amelyben azt írta hogy a németeket sterilizálni kell. Így gyakorlatilag egy nemzedék alatt kiírtanák őket.
1939. szept. A palesztíniai brit mandátum rabbiaji szent háborút hírdettek a harmadik birodalom ellen, kötelezővé tették minden zsidó, férfi, asszony és gyermek számára hogy a németek ellen harcoljon, vagyis jogos volt a zsidók táborokba gyűjtése, mivel jogilag ellenségek voltak. Az USA is deportálta a japánokat.
1939. től 1500 milliárd $-ba került a háború. FED kölcsönzi az USA-nak persze uzsorára.
1939. Franciaország miniszterelnöke Leo Blum /zsidó/.